Všetko o World of Warcraft, datadisky, addony, patche...

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
xH4wK

Re: Všetko o World of Warcraft, datadisky, addony, patche...

Príspevok od používateľa xH4wK »

Zial vendo.. nie je vsetko take jednoduche ako sa tebe mozno zda..
A ano, vela ludi hra na free pretoze su free a z tych 11 000 co hrali na tom freecku ktory zrusili ma nepresvedcis ze aspon 50% je takych, ktori by si platili MESACNE poplatky za to aby hrali vanillu.
Naklady by boli dost vysoke na to aby sa to blizzu naozaj neoplatilo z dlhodobeho hladiska.. vanilla nema dostatok contentu v horizonte rok/dva pre hracov takze by to skoncilo tak, ze drviva vacsina by zrusila subscription a co potom ? Co s investiciou ?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

tak treba si uvedomit ze pocet subscriberov na wow rapidne klesa, cize ak chce blizzard wow udrzat musi prist s niecim zasadnym. vytvorit vanilla realmy je pre blizzard ovela menej nakladne ako vytvorit novu expanziu kedze skoro vsetko maju uz developnute, ale samozrejme to nie je uplne jednoduche ako si vela ludi predstavuje ale stale su to relativne nizke naklady.

ja wow uz dlho nehram a ani hrat nebudem. ale oficialny vanilla server by som urcite subscribol. na privatnych vanilla serveroch tiez nehram z dovodu bugov atd. a takych ludi ako ja, je urcite dost. samozrejme ze ludia to po case prestanu hrat ale niektori sa zase po istej dobe na tu vanillu vratia. nove expanzie tiez vecsina ludi prestane hrat do dvoch mesiacov od vydania ked opadne hype cize v tom nie je ziadny rozdiel.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

vanilla server je slepa vetva... dobre, teoreticky by otvorili vanilla server, nabehlo by tam plno ludi a aj by tam plno ludi ostalo po 2 mesiacoch... ale o 2 roky co? novy datadisk tam asi nepridaju, takze by im neostalo nic ine ako sa vratit naspat k Legion a vydat datadisk tam. cize by tym nic nevyriesili akurat by problem odsunuli o rok mozno dva.

ich prioritou by teraz mala byt tvorba datadisku, ktory hracov nalakal a dokazal ich udrzat.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

aacid napísal:vanilla server je slepa vetva... dobre, teoreticky by otvorili vanilla server, nabehlo by tam plno ludi a aj by tam plno ludi ostalo po 2 mesiacoch... ale o 2 roky co? novy datadisk tam asi nepridaju, takze by im neostalo nic ine ako sa vratit naspat k Legion a vydat datadisk tam. cize by tym nic nevyriesili akurat by problem odsunuli o rok mozno dva.
aj ten rok alebo dva je stale lepsie ako nic a stale je to urcity prijem pre firmu.
ich prioritou by teraz mala byt tvorba datadisku, ktory hracov nalakal a dokazal ich udrzat.
o to sa snazia kazdym datadiskom, ale velmi sa to nedari, pocet subscriberov stale klesa. tu uz nepomoze ziadny novy datadisk, to by chcelo uplnu prerabku, navrat k MMO korenom a to tak, aby to zaujalo aj novych hracov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

napisem to znova aj tebe, to ci by to bolo lepsie alebo nie bude blizzard vediet ovela lepsie ako ty, ja alebo ktokolvek iny.

"navrat ku korenom"...

tomuto neverim, tak to proste nie je. ved tu mame plno mmo hier, ktore sa k tym korenom snazia vratit a stale nemaju ani z desatiny tolko uzivatelov ako primitivne, zjednodusene a nezaujimave wowko...
kedysi boli mmorpg hry boom, kazdy to chcel hrat, kazda firma potrebovala vytvorit svoju vlastnu hru. teraz su v kurze hry typu dota, popripade survival.
existuje zopar stabilnych mmorpg hier, ktore sa stale drzia a z nich je jednoznacne stale kralom wow.

mna proste totalne fascinuje ako sa kazdy druhy na internete hra na experta na vyvoj mmorpg hier a 100% vie ze keby blizzard spravil to alebo tamto, tak by zrazu mal 12 milionov subscriberov naspat.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

aacid napísal:napisem to znova aj tebe, to ci by to bolo lepsie alebo nie bude blizzard vediet ovela lepsie ako ty, ja alebo ktokolvek iny.

"navrat ku korenom"...

tomuto neverim, tak to proste nie je. ved tu mame plno mmo hier, ktore sa k tym korenom snazia vratit a stale nemaju ani z desatiny tolko uzivatelov ako primitivne, zjednodusene a nezaujimave wowko...
kedysi boli mmorpg hry boom, kazdy to chcel hrat, kazda firma potrebovala vytvorit svoju vlastnu hru. teraz su v kurze hry typu dota, popripade survival.
existuje zopar stabilnych mmorpg hier, ktore sa stale drzia a z nich je jednoznacne stale kralom wow.

mna proste totalne fascinuje ako sa kazdy druhy na internete hra na experta na vyvoj mmorpg hier a 100% vie ze keby blizzard spravil to alebo tamto, tak by zrazu mal 12 milionov subscriberov naspat.
tak mmorpg boom uz nie je, ale kto zacal ten boom? bol to len a len blizzard, mmorpg hry existovali aj davno pred wowkom. aj po wowku. ziadna nebola tak uspesna. proste ludia videli ze sa blizzardu s wowkom neskutocne dari, tak si povedali ze aj oni si musia urobit mmorpg hru a zarobit neskutocne love. lenze narozdiel od tychto ,,get rich quickly" projektov, blizzard svoje produkty ladi takmer do dokonalosti a preto je uspesny. a druha vec preco bolo wowko tak uspesne je warcraft lore, ktory je brutalne popularny a moze mu konkurovat maximalne asi tak pan prstenov alebo star wars.

A ked sme pri tej dote, to je uplne ta ista vec ako teraz toto. Dota bola povodne iba mapa do warcraftu 3 vytvorena komunitou. Nebolo to ale uplne idealne lebo stale tam boli urcite obmedzenia kvoly tomu ze to nebola samostatna hra. Ta mapa bola neskutocne popularna a hravala sa najcastejsie na blizzard serveroch. Napriek tomu, ze ju mal blizzard niekolko rokov priamo pod nosom, absolutne ju ignoroval a nijak nepodporoval napriek jej ocividnej popularite. Potom ked valve ohlasilo ze ide urobit dotu ako samostatnu hru, jedine na co sa blizzard zmohol bolo to ze na nich podal zalobu, presne ako je tomu teraz. Blizzard mal skusenosti s vyvojom hier tohoto typu, ale nic neurobil. Muselo prist az valve a vyvinut hru na source engine, ktory bol primarne urceny pre FPS hry a to bez akychkolvek predchadzajucich skusenosti s vyvojom strategii alebo RPG hier. Blizzard by to spravil s podstatne mensim usilim. Dnes ma dota viac aktivnych hracov ako wow. Blizzard neskor vydal vlastnu MOBA hru heroes of the storm ktora nie je zdaleka tak popularna ako dota.

Tvrdit ze blizzard sa nemoze mylit je trochu naivne, kedze minimalne raz im uz vlak usiel. Kazda autorita sa moze mylit.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

trochu si protirecis, pretoze ak "blizzard svoje produkty ladi takmer do dokonalosti a preto je uspesny", tak potom predsa nie je s wowkom ziadny problem, ci?

a samozrejme netvrdim ze blizzard sa nemoze mylit, to som nikde nikdy nenapisal. iba pisem ze urcite o tom ci sa mu oplati vanilla server alebo nie vie urcite lepsie ako ty. myslis ze blizzard nerobil prieskum trhu, neanalyzoval kolko hracov by asi tak hralo na takom serveri? kolko by ich tam vydrzalo viac nez pol roka? (ved vsetci vieme ze najvacsie lakadlo wowka je raidovanie, teraz moze raidovat kto chce, vo vanille na to bolo treba fakt cas a odhodlanie)

proste ty tu rozpravas o tom ako by sa to blizzardu oplatilo a neviem co vsetko, ale cim to mas podlozene? kde je nejaka analyza? nejake realne cisla? proste blizzard na taketo prieskumy a analyzi ma prostriedky, ty nie. tak kto bude asi doverihodnejsi v tomto?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Napr. tato peticia, zatial 244k podpisanych ludi a pribudaju - https://www.change.org/p/mike-morhaime- ... -community
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

a co taka peticia hovori? realne?

myslis ze ju blizzard nevidel? urcite ju videl, tak preco potom stale nemame oficialne vanilla servre?
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

blizzard sa sral na dotu, bo to im nerobí také lóve ako WOW, vlastne blizz celkovo serie na všetko ostatné, diablo odflákli, starcraft som ani nekúpil a W4 neurobia kým im nezdochne wow, čo sa už pomaly ale isto deje. A okrem owerwatch-u nevydali nič nové (a to tiež okopírovali wowko), len druhý/ tretí diel ich starých titulov, datadisk a wowko...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

ta peticia ma tak 2-3 tyzdne

hej, keby to zobrali v spravny cas tak uz by im dota alebo podobna hra dote zarabala viac ako wow... bolo by to na trhu miesto lol-ka.

http://www.kotaku.com.au/2016/01/league ... -combined/

Dota 2 celkovo nezaraba vela kvoly velmi benevolentnemu free to play modelu, kedze valve ma hlavny profit zo steamu. Ludia co si nainstalovali steam kvoly dote mohli na ostatnych hrach na steame utratit ovela viac. Plus predpokladam ze wow je viac nakladna hra ako dota/lol, kedze tam vychadza novy conctent, datadisky etc.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

hrban zabudas na hearthstone, ten im zaraba cca 20 mega mesacne, to myslim celkom stoji za zmienku. hlavne ak sa berie v uvahu to ze hearthstone vzniklo ako vedlajsi projekt...

overwatch je taka z nudze cnost, nejaky cas vyvijali nove mmo, titan, ked vyvoj zrusili (asi preto lebo zistili ze mmo hry uz nie su taky tahak ako kedysi), tak z existujucich assetov spravili aspon strielacku.

//autoeditácia príspevku (28 Apr 2016, 17:00)
ale heroes of the storm je dobra hra, mozno nikdy nedosiahne takeho uspechu ako lol alebo dota, ale o to sa snazit ani nechcu. ja by som lol ani dotu nikdy nehral, par krat som to skusal a nijak ma to nezaujalo. naopak hots je asi jedina hra ktoru aktualne hravam pravidelne.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

keby si vzali dotu pred lol-kom, tak na tom teraz ryžujú a áno udržiavanie serveru pre 5v5 hry by ich ani toľko nestálo ako mmorpg, buqy, fixy, ...
a ak im budú subscriberi klesať aj ďalej, tak to budú muiseť vymyslieť plán B, už teraz majú len niečo cez 5M kdežto servery zvládnu oveľa viac.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

A ano, vela ludi hra na free pretoze su free a z tych 11 000 co hrali na tom freecku ktory zrusili ma nepresvedcis ze aspon 50% je takych, ktori by si platili MESACNE poplatky za to aby hrali vanillu
pretoze ty si na vanilla serveroch hral a vies aki hraci su tam vsak? vobec som posledne 4 roky nehral na privatoch, vobec sme nemali guildu kde cca 30% ludi (vratane mna) mali aktivne sub ale to proste zrusili lebo v tom case pandy boli totalne, ale totalne nahovno
ako som povedal na vanilla serveroch hraju veterani, ktorym je uplne uprdele nejakych 15e mesacne, pretoze na dotaciach casto davali podstatne viac (nehovorim o serveroch kde si za cash mozes nieco kupit)
Naklady by boli dost vysoke na to aby sa to blizzu naozaj neoplatilo z dlhodobeho hladiska.. vanilla nema dostatok contentu v horizonte rok/dva pre hracov takze by to skoncilo tak, ze drviva vacsina by zrusila subscription a co potom ? Co s investiciou ?
ano, blizzard vie vsetko velmi dobre, preto sa nikdy nemylia a vsetky ich hry/datadisky su strasne uspesne........oh wait
nema zmysel bavit sa o investiciach, oni si proste nechcu nasrat do huby s tym co v minulosti o legacy serveroch povedali, ale uz si prvykrat nasrali tou oficialnou odpovedou, dufam ze si este nalozia

ku contentu sa vyjadrim este raz, neviem ci nevies citat alebo co
takze, hlavny vanilla realm na ktorom hravalo v spickach pred rokmi cca 2500 hracov, mal vyse jedneho roka iba MC ako content... odisili hraci? nie, pribudali, po roku a pol releasli BWL, ktore tam bolo prakticky dovtedy kym ten server neumrel (lebo prisiel nostalrius) zase cca rok a pol
nostalrius, najvacsi private server po roku a pol mal iba MC+BWL+ZG. Klesala mu populacia a popularita? NIE, stupala
ukaz mi prosimta kde sa ti ludia stazovali na content? alebo nejake znamky toho ze im takzvany "lack of content" vadil

preco myslis ze najhranejsia verzia HOMAM serii je stale trojka? preco sa stale hrava D2 celkom aktivne? preco existuje GoG a ryzuje na starych hrach? proste stariny su popularne a vzdy budu (pokial boli uspesne pri vydani)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

otazne je ci ozaj potrebuju nieco vymyslat. to ze subscriberi klesaju, nie je ziadna novinka, wod vyslo pred rokom a pol, ziadny novy kontent uz nie je, vacsina teraz uz len caka na legion. subscriberi rovnako klesali rok po vydani pandarie aj rok po vydani cataclysm.

mozno prave tento model sa im oplati, investuju peniaze do vyvoja noveho datadisku, nabehne hromada subscriberov, to im zarobi peniaze naspat a potom je rok ticho, oni vyvijaju novy datadisk a stabilny subscriberi (aj ked je to iba 5 mega) im zarabaju stale bohate.

ono to ani tak nie je o blizzarde ako o hracoch. pokial bude mat wow stale to stabilne jadro hracov co budu platit nech sa deje co sa deje, tak blizzard nema moc dovodov to menit.
samozrejme ze viac penazi urcite neodmietnu, ale aktualne na tom nie su nijak zle.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

11k ludi je nic. Wowko ma 5 mega, za chvilku pride legia a znova to vystreli aspon na 7, ak nie 10. Ak by malo nejaku offic. online hru od blizzu hrat iba 11k ludia, asi by ju radsej stiahli ako uplny fail.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

nevieme ci ma wow stale 5 mega, to malo v Q3 2015 co je celkom davno, oficialne info blizz uz (radsej) nebude zverejnovat
posledne zvysenie subscriberov pri WoD release trvalo kolko? 2 mesiace.....
ano 11k je nic, ale ty sa nebavis o aktivnych hracoch na serveri ale o "subscriberoch" ktorych mal nostalrius 150k (nie nevravim ze vsetci resubnu)
faethia
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa faethia »

Ano legion bude mat viac subov tak prvy mesiac max 2 potom to pojde zase dole mna by tiez nebavila facebookova hra kde za teba npc robia q a zbieraju eq. A je zaujimave ze wowko ide dole od vtedy co blizz odkupil activision takze mozno by dnes wowko vyzeralo inak
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Sakra, pozrel som si Warcraft film a zas som sa namotal na Wow :D

Dostal sa inak niekto do legion bety?
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

prihlasujem a vsademozne o betu a nic.. a na bnete mam zaskrtnuty zaujem o kazdu betu blizzard hru, hry z kazdeho univerza a taky velky trt a dva orechy mam.. :D
Napísať odpoveď