Držiak na tv

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Držiak na tv

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, zhodou okolností som sa dostal k TV Samsung UE50F5500AW (pravdepodobne táto http://www.samsung.com/sk/consumer/tv-a ... F5500AWXZH) a chcem ju zavesiť na stenu. Vzhľadom na cenu za ktorú bola kupovaná som trochu skeptický, stačí tento držiak http://tv-stoliky-a-drziaky.heureka.sk/ ... ho-1018-b/ alebo radšej už takéto hovädado? http://tv-stoliky-a-drziaky.heureka.sk/ ... ho-1004-b/.

Bojím sa aby to tam na jednej strane udržal s prehľadom a na druhej aby nebol zbytočne veľký a nemotorný. Díky :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Držiak na tv

Príspevok od používateľa Arkaz »

Staci mensi. Pre pokoj na dusi kup vacsi. Ja mam stojan do 60 na tv 60 a spokojnost drzi ako pribity
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak neviem, vaha telky 13kg, nosnost toho mensieho drziaka 45kg, rezerva viac ako trojnasobna, navyse ten vacsi drziak bude aj tazsi, skor si over ci to udrzi stena.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Tak to veru hej stavi maly. Hlavne poriadme hmozdinky a sroby.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

No mne skôr išlo o rozmer ako váhu, lebo je do 50 a telka je 50. No to som tiež rozmýšľal že sa spýtať niekoho schopného nech ohodnotí stenu, btw 60"? vau :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Uhlopriecka nie je podla mna tak dolezita, telka ma urcity standard VESA (pri tej telke som nenasiel presnu velkost) a mensi ci vacsi drziak aj tak pripevnis na rovnake miesta na telke. Ten drziak je robeny pre dane rozmery telky, z pohladu stability, alebo aby netrcal a pod., takze toho by som sa nebal.

Skor je dolezita stena a dlzka skrutiek, ja mam drziak pre monitor a tam boli nutne dlhsie ako tie v baleni, no ide o klbovy drziak, takze cela vaha je sustredena na male miesto. Kazdopadne pri "zlej" stene a kratkych skrutkach sa to moze "odlupnut" cele aj so stenou.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Bývam v starom komunistickom paneláku, o skrutky sa nebojím, zoženiem poriadne ale so stenou toho veľa neporiešim. No poradím sa a uvidím.

//autoeditácia príspevku (24 Apr 2016, 18:52)
Na druhej strane 15 kg mi nepríde taká ohromná váha, 900 euro rozbitých na zemi ale stojí za isté obavy :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co hodnotit na stene? pokial je to komunisticky panelak tak je to asi panel, nie? tam nie je co pokazit, len nech su sroby dostatocne dlhe.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

presne tak som zistil už aj ja, stena to vydrží. Už len srouby poriadne
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Riesis to tu ako by si vesal liatinovy radiator na sadrokarton.
Na toto ti staci akykolvek drziak. Len mozno si premysli ci sa ti nehodi nejaky s vacsou roztecou, ked pripadne v buducnosti by si chcel nejaky vacsi TV.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

:D len som sa chcel uistiť, telku som ešte nevešal a táto nie je priamo moja tak by som nerád keby pacla na zem pod mojou opaterou
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nepacne. Tie konzoly su kovove, unesu toho podstatne viac ako nejaky televizorik.
Pacnut to moze len ked to blbo navrtas a pripevnis k stene. To uz ale nebude vina drziaka. Z drziaka TV nespadne ak to prisrubujes tak ako mas.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

s tym liatinakom si ho zaklincoval ide vesat na umakartove jadro :D neviem co stresujes ja mam fix drziak za nejakych 10 euri je to do 70 palcov a pohoda
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja tiez a trosku lutujem ze som si nekupil aspon naklanaci lebo ked sem tam (2-3x za rok) potrebujem odpojit kabel, alebo zapojit nieco ine tak je to o drzku davat ho dole zo stojana
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

guess.whoo - tak to uz su ine ceny a tiez tlak na stenu je vacsi, ja mam taky pre monitor, ale pre telku, neviem. Ake kable potrebujes odpajat? Pre USB ci HDMI ak tam das o jeden kabel viac, zavesis vzadu cez drziak, nevidiet ho a ked potrebujes, tak ho pouzijes.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no napriklad mi uz odisiel druhy hdmi kabel veduci k digi. na usb mam predlzovacku natiahnutu ale minule som napriklad potreboval napojit scart na stare video a pod.
ja mam stenu na ktorej je telka normalnu panelovu, drzia to 4 ci 5 srobov s hmozdinkami a bez problemov. nemyslim, ze ten tlak bude o tolko vacsi ked ma stojan v popise nosnost okolo 50kg a telka ma 13-15 tak to v pohode znesie
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

boha, ja som zavesil telku na stojan do dosky, na dva šrouby so špeci hmoždenkou na drevo, dosky sú asi 2cm hrubé a drží to.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

som rád aký ste všetci bad boys že vešiate telky na priateľkine tangá medzi dvoma klincami :D ja som z toho nemal dobrý pocit lebo telka je veľká a nie moja, preto som sa spýtal a ďakujem za usmernenie a rady :) nakoniec som sa ale ukludnil, aj z tých 8tich hmoždiniek ako uhorky som tam dal len 6 lebo to bolo očividne zbytočné
Napísať odpoveď