TV 400-500€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
danodrevo
Light Professional
Light Professional

TV 400-500€

Príspevok od používateľa danodrevo »

Nazdar chalani, zháňam novú TV, tak do tých max 500€, môže byť aj menej samozrejme. Asi ako referenčný rámec veľkosti aj funkcií by mohol poslúžiť Samsung UE40J6272. Nepotrebujem 3D, ani nejaké Smart funkcie, primárne na bežné pozeranie, aby to prehralo veci z USB a budem k tomu pripájať notebook cez HDMI. Toť vše. Nejaké iné alternatívy ?
K+ za rady :-)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: TV 400-500€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Bez Smart a 3D maš Philips 40pfk6300. Obrazovo veľmi fajn. Alternativa Panasonic 40CS630E.

Za nejakych 520-530€ ale maš ten Samsung už v 48". Možno by som už uvažoval tymto smerom.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Alebo sa oplatí ísť viac do TV so Smart a 3D ? Je tam v danej cene vyššia kvalita obrazu ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Obecne, obrazovo kvalitne TV sa bez smartu, ci 3D uz nerobia, takze ci chces ci nie, su tam. Jedine ten Philips je prave specialne vyrobeny pre ludi s takymi poziadavkami ako mas ty. Vyrobca vyslisal prosby minoritnych zakaznikov a pustil do sveta hlupy, jednoduchy TV bez blbosti, kde je doraz hlavne na kvalitu obrazu.

Existuju samozrejme aj ine hlupe a jednoduche TV, to je ale vsetko len najlacnejsi lowend, kde sa o kvalite obrazu hovorit neda. Cize ak chces obrazovo kvalitny TV, tak uz len so smartom, resp. ako jediny TV bez, ten Philips.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

A ak by som chcel nejaký Smart do tých 500€ ? Aké tam mám možnosti ? Respektíve v čom sú tie Smart funkcie výnimočné ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Veď vyššie maš spomenute čo sa oplati. Ten Samsung čo si vybral alebo Panasonic 40CS630E. A za nejkych 520€ maš ten Samsung v 48" a Panasonic v 50" uhlopriečke.

Tie Smart funkcie nie su vynimočne v ničom. Je to OS ako každy iny, akurat nie veľmi odladeny. A keď tam planuješ pripajať NTB, tak je ti nanič.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

ja som celkom uvital moznost, ze telka (android TV) podporuje hned Plex https://plex.tv/ alebo XBMC (po novom KODI). mam kupeny mini PC cisto ako plex server, kde mam celu databazu filmov/serialov a pekne cez siet sa to streamuje priamo do telky cez Plex aplikaciu, ktora je naisntalovana v telke. To je asi jedina vec co vyuzivam zo smart funkcii, ale musim povedat, ze dost podstatna a velmi som si na to zvykol. (ale da sa to samozrejme nahradit aj samostatnym PC pripojenym cez HDMI a vlastnym OS, no ovladat vsetko 1 ovladacom bez potreby klavesnice je celkom fajn :lol: )
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ovladať smart diaľkovym je všetko len nie fajn.
Napísať odpoveď