"hučanie" prevodovky
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
"hučanie" prevodovky
Ahojte, mam VW sharan 1,9 TDI 96kw, mam problem s prevodovkou nieco huci pri 5 prevodovom stupni ..ked pustim spojku tak taky zvuk ako cilkuralka alebo tak ..neviem ci to je lozisko v prevodovke alebo nieco viac..robi to len pri tomto stupni niekedy viac niekedy menej a niekey vobec
co s tym mam spravit ? taku najlacnejsiu variantu aby to nehucalo ..myslite ze by pomohol metabon do prevodovky ? alebo vymenit olej ?
Re: "hučanie" prevodovky
Podla mna to bude vacsi problem, dake lamely, cize repaz prevodovky a olej, to mas tak tisic eur a viac.
-
mihalswk
Medium Professional
spojkova lamela je vymenena aj spojkove lozisko...
-
hrban
Addict
vytrieskaná dvojhmota a isto hučí aj na iných stupňoch keby to trošku vytočíš. Čiže komplet spojka aj so zotrvačníkom a natrep tam jednohmotu, ak nie si žena a vieš radiť tak ju tam daj. Lacnejšia a oveľa lepšia varianta. Je možné, že ti zotrvčník vytrieskal už aj prevodovku resp nejaké gufero a preto to počuť len na 5-ke, isto by som sa ale pripravil na to, že bude musieť prevodovka a spojka dole skontrolovať a tam ideš od 600€ (cez známeho) za spojku, plus 100-150€ za guferá ak je treba.
Vymeniť lamelu prítlačák a ložisko ak máš dvojhmotový zotrvačník spraví len kkt mechanik, do 40K môžeš meniť lamelu nanovo.
Vymeniť lamelu prítlačák a ložisko ak máš dvojhmotový zotrvačník spraví len kkt mechanik, do 40K môžeš meniť lamelu nanovo.
Dvojhmotu by predsa malo byt citit hned po nastartovani, malo by zachviet autom, doslova ho tak kopnut, nie?
-
vendo
Guru
kedze mam nacatu dvojhmotu, tak ano pri nastartovani (ale nie vzdy) trochu zatrase, niekedy na volnobeh tiez potrase, citit na spojkovom pedali ako sa chveje pri jemnom zatlaceni nan
inac sa daju identifikovat rozne zvuky, ktore sa zoslapnutim spojky tratia
cinkanie zacina ked je dvojhmota uplne KO
inac sa daju identifikovat rozne zvuky, ktore sa zoslapnutim spojky tratia
cinkanie zacina ked je dvojhmota uplne KO
ja nechcem rypat, ale co ma jednohmota a dvojhmota spolocne so zenou a radenim? dopln moje vedomosti, lebo toto ma zaujimahrban napísal:... a natrep tam jednohmotu, ak nie si žena a vieš radiť tak ju tam daj...
-
mihalswk
Medium Professional
dvojhmota je vymenena aj lozisko ako som uz pisal.,..a robi to len pri tom jednom stupni nikde inde ani po vytoceni
-
RATZINGER666
Darca
fuxxo: pomaha aj pri tlmeni razov pri radeni kvaltov, pri zabere z nulovej rychlosti a aj pri revmatchingu... ale to je az jeho druhotna funkcia...
to je samozrejmost, dvojhmota - pruzny zotrvacnik + pevna lamela, jednohmota - pevny zotrvacnik + pruzna lamela. obidve pruzne veci maju za ulohu hladsi rozbeh a aby prevovovka nedostavala rázy od motora. co s tym ma zena?RATZINGER666 napísal:fuxxo: pomaha aj pri tlmeni razov pri radeni kvaltov, pri zabere z nulovej rychlosti a aj pri revmatchingu... ale to je az jeho druhotna funkcia...
-
RATZINGER666
Darca
narazal na to, ze zvyknu mat urcite problemy s kvaltovanim 
skontroloval si olej, či tam je a koľko? skontroluj stav, a pozri čo nájdeš na vypúštacej skrutke oleja, ak tam bude len jemný kovový povlak ok, veľké špóny znamenajú problém
gufero nehučí, maximálne tak tečie
gufero nehučí, maximálne tak tečie
-
hrban
Addict
hej narážal som na problémy s radením a trošku ostrejšiu spojku pri jednohmote.
Ale točíme sa tu okolo hov*a. Čo keby si bližsie popísal čo bolo kedy menené a koľko je na tom najazdené, kedy to začalo robiť, robí to nonstop na 5 stupni alebo občas. Ako sa to správa v ťahu/dobrzďovaní, hučí to viac keď sú vyššie otáčky atď...
Hej gufero nehučí ale tečie, ale keď tečie, tak je problém.
A tip -> ložisko, v prevodovke, čo je koniec koncov repas. Ešte difák by mohol hučať ale nie len na 5 stupni. I keď to ložisko by tiež hučalo aj na iných stupňoch.
Ale točíme sa tu okolo hov*a. Čo keby si bližsie popísal čo bolo kedy menené a koľko je na tom najazdené, kedy to začalo robiť, robí to nonstop na 5 stupni alebo občas. Ako sa to správa v ťahu/dobrzďovaní, hučí to viac keď sú vyššie otáčky atď...
Hej gufero nehučí ale tečie, ale keď tečie, tak je problém.
A tip -> ložisko, v prevodovke, čo je koniec koncov repas. Ešte difák by mohol hučať ale nie len na 5 stupni. I keď to ložisko by tiež hučalo aj na iných stupňoch.
Alebo ak nie lozisko tak synchron
čo tak ísť do servisu?
všetci dobre vieme že nik z Vás mu to auto nepríde opraviť a predpokladám že ani on sám nedá to auto na zdvihák a si to spraví, potom by nám mohol povedať kto mal pravdu a do akej miery
všetci dobre vieme že nik z Vás mu to auto nepríde opraviť a predpokladám že ani on sám nedá to auto na zdvihák a si to spraví, potom by nám mohol povedať kto mal pravdu a do akej miery
-
hrban
Addict
len on tam chce liať aditívum do oleja, no čo nech to tam naleje aj tak má spojku na repas.
Alebo je to ďalší z tých čo to tam teraz nalejú a zázračne sa opravia vylágrované ložiská.
Alebo je to ďalší z tých čo to tam teraz nalejú a zázračne sa opravia vylágrované ložiská.
Forum je aj o skusenostiach a poznatkoch. Ale je jasne ,ze kristalovu gulu nema nik...
-
mihalswk
Medium Professional
caka ma repas prevodovky ked uz tak
chcel som radu ci pomoze metabon a uz riesite zazraky keby si aspon poriadne precitas co chcem a az potom mudrujes
mozte vymazat moj prispevok nema to tu zmysel
ktorí mi ako tak poradili 
mozte vymazat moj prispevok nema to tu zmysel
Ak vies, ze ta caka repas tak nechapem potom preco riesit ine moznosti ktore su iba docasne....
-
hrban
Addict
premňa zamňa si tam nasyp aj piliny. Ale musia byť jemno napílené, ináč to nemá taký efekt.