Nové pravidlá pri nákupe z Číny
Nové pravidlá pri nákupe z Číny
Viete niekto viac o nových pravidlách, ktoré budú platiť pri nákupe z krajín mimo EÚ?
Pre každú jednu blbosť za nejaké drobné bude treba vyplnovat nejaké papiere?
Odkedy to platí?
http://dennik.hnonline.sk/ekonomika-a-f ... zlozitejsi
Pre každú jednu blbosť za nejaké drobné bude treba vyplnovat nejaké papiere?
Odkedy to platí?
http://dennik.hnonline.sk/ekonomika-a-f ... zlozitejsi
Re: Nové pravidlá pri nákupe z Číny
Plati to od maja, tu som daval o tom odkaz - post2220206.html#p2220206
Platí to od 1.5.2016.
Všade som ale čítal, že do 150€ za zásielku to bude tak ako doteraz, pôjdu v starom "režime".
Takže drobnosti budú ok, problém budú drahšie mobily atď...
Všade som ale čítal, že do 150€ za zásielku to bude tak ako doteraz, pôjdu v starom "režime".
Takže drobnosti budú ok, problém budú drahšie mobily atď...
neplati na mobily vynimka? niekto to tu riesil nedavno, ze mobilne zariadenia nepodliehaju clu
Toto sú ale úplne nové podmienky.
-
Old Dirty Bastard
Guru
chapem, ze tieto pravidla platia pri posielani regulernou postou, ako je to so zasielanim tovaru z ciny priamo na adresu kupujuceho prostrednictvom kuriera? napr. dhl international express a ine kurierske expresne sluzby, ktore to riesia letecky a tym padom sa k vam tovar dostane behom par dni? predpokladam, ze na taketo zasielky colnici dosah nemaju?
samozrejme ze maju. cez colnicu ide vsetko, je jedno ci cez dhl alebo cinsku postu.
Samozrejme vsetko ide cez colnicu.
Som z toho mierne zmagorený.
V tomto príspevku (http://www.tvnoviny.sk/ekonato/1826915_ ... kovanejsie) od TV Narkózy tvrdia, že JCD (Jednotný Colný Doklad) treba vyplniť pri všetkom -- (citujem: či sa jedná o tovar za stovky eur alebo pár centov).
Možno som len niečo zle pochopil, takže ako to vidiíte vy?
Naďalej platí, že tovar do ~ 20 € sa nezdaňuje a je cez colnicu prepustení k adresátovi bez ďalších byrokratických sprostosti?
V tomto príspevku (http://www.tvnoviny.sk/ekonato/1826915_ ... kovanejsie) od TV Narkózy tvrdia, že JCD (Jednotný Colný Doklad) treba vyplniť pri všetkom -- (citujem: či sa jedná o tovar za stovky eur alebo pár centov).
Možno som len niečo zle pochopil, takže ako to vidiíte vy?
Naďalej platí, že tovar do ~ 20 € sa nezdaňuje a je cez colnicu prepustení k adresátovi bez ďalších byrokratických sprostosti?
No snáď nie, každú chvíľu čakám jednu blbosť za 0,99€.. 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Minuly ci predminuly tyzden bolo o tom v spravach a tam hovorkyna colnikov povedala - zasielky v ziskej sume do 22 eur ostavaju bez zmien (neplati sa clo ani dph).
Ja som čítal o sume 150€. To bola suma platná aj doteraz, po ktorú sa neplatilo clo.
Dávalo by to určitú logiku, nakoľko colníci majú aj teraz dosť roboty a pri predstave, že by všetky zásielky nad 22€ riešili cez JCD, obávam sa že by to bol nárast papierov aj o tisíc percent pre nich...
Dávalo by to určitú logiku, nakoľko colníci majú aj teraz dosť roboty a pri predstave, že by všetky zásielky nad 22€ riešili cez JCD, obávam sa že by to bol nárast papierov aj o tisíc percent pre nich...
Do 22 eur sa neplati nic. Od 22 do 150 eur sa plati dph a colny servis s postovym. Nad 150 sa plati este aj clo.
Čiže JCD treba riešiť od 22€?
Podla mna az od 150 eur. Naco by si vyplnoval colny doklad, ked nebudes platit clo?
Vsak pisem, ze clo od 150 eur a vyssie. A ty sa opytas na JCD. Ale treba pozriet ako je to po novom, lebo sa tam menili dost tie podmienky, su tam vynimky na tovar, zlozitejsie papierovacky a ine zbytocnosti.
teraz ide o to, či tie zložitejšie papierovačky ako je JCD sa robia po novom už pri zásielke nad 22€, alebo až od 150€.heker napísal:Do 22 eur sa neplati nic. Od 22 do 150 eur sa plati dph a colny servis s postovym. Nad 150 sa plati este aj clo.
Nové podmienky som nečítal, ale v nejakom článku som registroval, že nové podmienky a papierovačky sa týkajú zásielok nad tých 150€.
Čo by dávalo logiku, lebo inak by colnicu zavalilo obrovské množstvo práce....iné je vypočítať dph pri zásielke nad 22€ a iné je JCD...
Čiže zásielky do 150€ imho po starom, všetko drahšie je problém.
https://www.financnasprava.sk/sk/pre-me ... rnet-ts/bc
Už sa vidím ako niečo riešim s obchodnou inšpekciou a inými úradmi....
https://www.financnasprava.sk/sk/pre-me ... rnet-ts/bc
Už sa vidím ako niečo riešim s obchodnou inšpekciou a inými úradmi....
Čo je to JCD (jednotný colný doklad) a kedy ho treba vypĺňať
Jednotný colný doklad je tlačivo, ktoré za pár centov kúpite v Ševt-e. Vypĺňa sa pri dovoze tovaru z krajiny mimo územia EÚ.
Pokiaľ ste fyzická osoba a tovar je pre vaše osobné účely, JCD nepotrebujete POKIAĽ NIE JE podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva tovarom vo vašej zásielke.
Podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva tovarom nastane pri dovoze:
textilu (stopnú aj uteráky)
“značkových” hodiniek, mobilov, okuliarov, topánok, kabeliek, tenisiek… všetko kde by mohlo byť napísané Giorgio Armani a pritom to pravý Giorgio Armani nie je
v podstate všetko, čo je možné falšovať
Môže nastať aj situácia, že tovar je z krajín EÚ a JCD budú vyžadovať, pokiaľ bude dôvodné podozrenie na falšovanie. No nestáva sa to často.
Jednotný colný doklad je tlačivo, ktoré za pár centov kúpite v Ševt-e. Vypĺňa sa pri dovoze tovaru z krajiny mimo územia EÚ.
Pokiaľ ste fyzická osoba a tovar je pre vaše osobné účely, JCD nepotrebujete POKIAĽ NIE JE podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva tovarom vo vašej zásielke.
Podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva tovarom nastane pri dovoze:
textilu (stopnú aj uteráky)
“značkových” hodiniek, mobilov, okuliarov, topánok, kabeliek, tenisiek… všetko kde by mohlo byť napísané Giorgio Armani a pritom to pravý Giorgio Armani nie je
v podstate všetko, čo je možné falšovať
Môže nastať aj situácia, že tovar je z krajín EÚ a JCD budú vyžadovať, pokiaľ bude dôvodné podozrenie na falšovanie. No nestáva sa to často.
Ten text čo si sem dal platil za starých podmienok.