MS v hokeji 2016
-
mirak2
Hardcore addict
Re: MS v hokeji 2016
tento druhy Dansky zapas bol celkom solidny z nasej strany a Konrad sa mi dost pacil. ale neviem, ci je relevantne posudzovat to na zaklade zapasu s Danskom.
-
jason007x
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kurzy na celkové poradie našej B-skupiny: Na to, že postúpime do štvrťfinále je dokonca len kurz 1.45, čo je výrazne nižší ako kurzy na zvyšné teamy (2.50 a vyššie). Fakt nechápem tých, čo tu riešia to či sa zachránime, namiesto toho aby riešili, či postúpime do vyraďovacích bojov.
-
mumbojumbo
Light Expert
Ten kurz 1,45 je smiesny. Ziadna value. Mozno okolo roku 2002 by som ho hral za niekolko stoviekjason007x napísal:Kurzy na celkové poradie našej B-skupiny: Na to, že postúpime do štvrťfinále je dokonca len kurz 1.45, čo je výrazne nižší ako kurzy na zvyšné teamy (2.50 a vyššie). Fakt nechápem tých, čo tu riešia to či sa zachránime, namiesto toho aby riešili, či postúpime do vyraďovacích bojov.
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2016, 19:49)
Zaujimave je ze Cesi za tie roky nesli v kvalite dole. Stale maju vela hracov v NHL. Vie mi niekto vysvelit co robia inak? Je to naturov, kvalitou ligy...? Nevyznam sa v tom, ale tiez nemusim byt vitazom Stanley cupu aby som vedel ze slovensky hokej ide do kelu... Existuje nejaka ina ,,hokejova´´ krajina, ktora tak upadla?
Z hokejových velmocí výrazne ziadna...síce Kanada mala také roky ked vedeli skoncit aj na 5-7 mieste ale aj tak sú najsilnejsí.
Za upadok nasho hokeja podla mna moze byt z týchto dovodov
1. naozaj slabá neatraktívna liga s vysokými vstupenkami, s malým počtom divákov a s hnusnými polorozpadnutými štadionmi (az na vynimku v KE a v BA )
2. velmi vela rokov od 2000-2011 sme ťazili hlavne zo zlatej generácie bez toho aby sa zapajali nový hráči a tým by sa rozsirila základna nasich hokejistov...az na mix starých a nových hrácov v roku 2012.
3. tlačenky roznych hrácov ktorý mali len meno ale nemali formu a prehliadanie hrácov ktorý mali formu a neboli volaný do repre.
4. vnutorne rozbroje medzi nekompetentným arogantným zväzom s trenermi a s hráčmi
5. samotný pristup hrácov pred zapasom a pocas zapasu. Tým myslim to, ze ked vyhravaju 2-3 golovým rozdielom tak povolia a nakoniec prehraju..alebo prehravaju 50 minut a posledných 10 minut hraju ako o zivot a dotahuju sa,ale aj tak prehraju.
Nizke sebavedomie aj proti papierovo slabším krajinám a sem tam sa pritrafia aj debakle (SVK 0:6 Dánsko) alebo 1:3 so slovincami na Zoh co síce nebol debakel ale hanba to bola.
6. niekedy slabsia fyzická a mentálna pripravenost hrácov
7. Uz sme mali aj skoro 40 hrácov v NHL lenze vela ich bolo takých ze nechceli hrat v 3-4 formacii tak odisli do Europy ktorá je podla mna stale vykonostne nizsia ako NHL..ale vieme no v KHL sa viac zarobí co si budeme hovoriť
Taký Marcel Hossa bol v Rige najlepsím hracov a v KHL strelcom ale v repre zacal v 1 formacii a nakoniec skoncil v 4 formacii co doteraz nechapem cim to je ze pohorel takmer vzdy ked hral na MS
8. mensia podpora detí k hokeju...velmi draha vystroj nie kazdý si ju moze dovolit
A hej celkovo to je toto aj naturou nasich hrácov, sa asi boja vyhravat...ked som videl prvých 5 minut druheho zapasu s Danskom...tak nasi Dánov tlacili a krutili snimi ze za pár minut padli do ich siete 3 goly...a tie akcie aj mali hlavu a pätu a bolo vidiet ze sa to dá
Za upadok nasho hokeja podla mna moze byt z týchto dovodov
1. naozaj slabá neatraktívna liga s vysokými vstupenkami, s malým počtom divákov a s hnusnými polorozpadnutými štadionmi (az na vynimku v KE a v BA )
2. velmi vela rokov od 2000-2011 sme ťazili hlavne zo zlatej generácie bez toho aby sa zapajali nový hráči a tým by sa rozsirila základna nasich hokejistov...az na mix starých a nových hrácov v roku 2012.
3. tlačenky roznych hrácov ktorý mali len meno ale nemali formu a prehliadanie hrácov ktorý mali formu a neboli volaný do repre.
4. vnutorne rozbroje medzi nekompetentným arogantným zväzom s trenermi a s hráčmi
5. samotný pristup hrácov pred zapasom a pocas zapasu. Tým myslim to, ze ked vyhravaju 2-3 golovým rozdielom tak povolia a nakoniec prehraju..alebo prehravaju 50 minut a posledných 10 minut hraju ako o zivot a dotahuju sa,ale aj tak prehraju.
Nizke sebavedomie aj proti papierovo slabším krajinám a sem tam sa pritrafia aj debakle (SVK 0:6 Dánsko) alebo 1:3 so slovincami na Zoh co síce nebol debakel ale hanba to bola.
6. niekedy slabsia fyzická a mentálna pripravenost hrácov
7. Uz sme mali aj skoro 40 hrácov v NHL lenze vela ich bolo takých ze nechceli hrat v 3-4 formacii tak odisli do Europy ktorá je podla mna stale vykonostne nizsia ako NHL..ale vieme no v KHL sa viac zarobí co si budeme hovoriť
8. mensia podpora detí k hokeju...velmi draha vystroj nie kazdý si ju moze dovolit
A hej celkovo to je toto aj naturou nasich hrácov, sa asi boja vyhravat...ked som videl prvých 5 minut druheho zapasu s Danskom...tak nasi Dánov tlacili a krutili snimi ze za pár minut padli do ich siete 3 goly...a tie akcie aj mali hlavu a pätu a bolo vidiet ze sa to dá
-
guess.whoo
Redeemer
aj USA mali krizu a porovnajte si nas a ich. taki svajciari kde je podpora hokeja uplne inde tiez nie su momentalne na repre urovni od nas lepsi a nemci ani nehovorim.
ak si odmyslime uspechy z pred 10 a viac rokov tak mozeme byt vlastne radi za to, ze sme tam kde sme ked vezmeme do uvahy velkost krajiny, podporu statu, kvalitu a pocet stadionov atd atd. kazdy caka, ze budeme miesat karty v top 8, ale jednoducho sa generacia zmenila a mozeme byt radi, ze mame hracov ako Tatar, Reway, Dano, Jurco, Marincin a spol., ktori to este ako tak potiahnu a doplnia ich skusenejsi ako Sekera ci mozno este Gabby ci Hossa
ak si odmyslime uspechy z pred 10 a viac rokov tak mozeme byt vlastne radi za to, ze sme tam kde sme ked vezmeme do uvahy velkost krajiny, podporu statu, kvalitu a pocet stadionov atd atd. kazdy caka, ze budeme miesat karty v top 8, ale jednoducho sa generacia zmenila a mozeme byt radi, ze mame hracov ako Tatar, Reway, Dano, Jurco, Marincin a spol., ktori to este ako tak potiahnu a doplnia ich skusenejsi ako Sekera ci mozno este Gabby ci Hossa
Je to podľa mňa hlavne tým, že v ČR je 10-krát viac registrovaných hráčov ako na Slovensku. Samozrejme sa tam počítajú aj všetci amatérski hokejisti a pod., ale myslím si, že toto číslo je napriek tomu dosť vypovedajúce. Preto je aj česká hokejová extraliga neporovnateľne kvalitnejšia ako tá slovenská, z čoho logicky vyplýva, že majú aj viac kvalitných hráčov ako my...mumbojumbo napísal:Zaujimave je ze Cesi za tie roky nesli v kvalite dole. Stale maju vela hracov v NHL. Vie mi niekto vysvelit co robia inak? Je to naturov, kvalitou ligy...? Nevyznam sa v tom, ale tiez nemusim byt vitazom Stanley cupu aby som vedel ze slovensky hokej ide do kelu... Existuje nejaka ina ,,hokejova´´ krajina, ktora tak upadla?
Tieto čísla nie sú ničím podložené, našiel som ich po 10 sekundách googlenia, ale čo si pamätám, vždy sa to pohybovalo okolo 10 000 hráčov u nás a 70 000+ hráčov v Česku.
- Prílohy
-
- pocet_registrovanych_hracov.png (9.94 KiB) 1372 zobrazení
Boze je jedno ze má niekto 100 tisic hokejistov a niekto 10 tisic.
Vsak pre 25 člennu supisku netreba vyberat zo 100 tisic hrácov...podla toho je teda aj rakusko lepsie od slovenska kedze má viac hokejistov.Lenze rakusko nieje lepsie v hokeji ako sme my a dlho ani nebude.
To je proste blbost sa ohánat tým kto má kolko registrovaných hrácov.
Taký slovinci maju asi 120 hrácov a uz nas neraz potrápili aj porazili...potrápili aj Kanadu
Vsak pre 25 člennu supisku netreba vyberat zo 100 tisic hrácov...podla toho je teda aj rakusko lepsie od slovenska kedze má viac hokejistov.Lenze rakusko nieje lepsie v hokeji ako sme my a dlho ani nebude.
Taký slovinci maju asi 120 hrácov a uz nas neraz potrápili aj porazili...potrápili aj Kanadu
-
guess.whoo
Redeemer
pri takom mnozstve je to potom o urovni trenerov a ti su v cechach tiez na vyssej urovni ako u nas. dalej pri vybere v drafte musi byt slovak 2x taky dobry aby ho uprednostnili pred Svedom alebo aj Cechom
-
Dante Flyshit
Medium Expert
Tak určite to neni jedno, je vyššia pravdepodobnosť že sa medzi 100 000 ľuďmi nájde 25 vyhovujúcich, ako keď je základňa len 100 ľudí. Ono to aj +- sedí, tá tabuľka počtu reg.hráčov a zvyčajné konečné poradie na MS. Samozrejme, že nikdy to nebude 100% reálne odrážať kvalitu, ale zhruba hej.Blastbit napísal:Boze je jedno ze má niekto 100 tisic hokejistov a niekto 10 tisic.
Vsak pre 25 člennu supisku netreba vyberat zo 100 tisic hrácov...
Ty mi chceš akože povedať, že keď pôjdeš na pohovor, na ktorom budú s tebou 10 kandidáti, tak je rovnaká pravdepodobnosť, že ťa zoberú, ako na pohovore, kde je 100 uchádzačov? Really?Blastbit napísal:Boze je jedno ze má niekto 100 tisic hokejistov a niekto 10 tisic.
Samozrejme čím viac hráčov máš, tým máš väčšiu šancu vybrať tých najlepších. Samozrejme to neodráža realitu na 100%, ale je to jeden z hlavných faktorov. Tvrdiť však, že je to úplne jedno, je totálne scestné...
-
jason007x
Light Professional
Slovinsko je ukážkový príklad, že o počte obyvateľov ani počte registrovaných hráčoch to nie je.
Nejdem sa tu proste dotahovat kto má a nemá pravdu ale tak urcite aj tích 8 bodov co som spominal tam spadá ze kvoli čomu náš hokej upadá. 
Inak no zadrel som stým poctom registovaných hrácov Slovinska..je ich vyse 900 ale tak profesionalov je naozaj len cez vyse 100.
Ale oni maju naozaj dobreho Kopitara a v Europe Muršaka,Tičar,Jeglič,Rodmanovci atd
Dost casto hravaju Slovinci proti Rakušanom a Rakušania maju oproti nim velmi vela hrácov aj klzisk a predsa vo vzajomnych zapasoch su Slovinci lepší.
Inak no zadrel som stým poctom registovaných hrácov Slovinska..je ich vyse 900 ale tak profesionalov je naozaj len cez vyse 100.
Ale oni maju naozaj dobreho Kopitara a v Europe Muršaka,Tičar,Jeglič,Rodmanovci atd
Dost casto hravaju Slovinci proti Rakušanom a Rakušania maju oproti nim velmi vela hrácov aj klzisk a predsa vo vzajomnych zapasoch su Slovinci lepší.
Tak to si vychytal, jason007xjason007x napísal:Slovinsko je ukážkový príklad, že o počte obyvateľov ani počte registrovaných hráčoch to nie je.
Našiel si snáď jedinú výnimku na svete, na ktorú sa to nevzťahuje.
A BTW, nepísal som, že je to jediné merítko, ale jedno z hlavných, takže sa to 100%-ne nemusí vzťahovať na každú krajinu, ale sila krajín podľa tej tabuľky, ktorú som sem hodil, približne sedí. Samozrejme to, že Rakúsko má o 2000 viac zaregistrovaných hokejistov nemusí hrať až takú veľkú rolu, ale pri spomínanom Česku, kde ich je 10-krát viac, sa to zákonite na celkovej kvalite hráčov musí prejaviť.
-
guess.whoo
Redeemer
navyse hokej v krajinach ako Rakusko alebo Slovinsko nema ziadnu historiu a tym padom je tam vseobecny zaujem o hokej mensi ako u nas alebo v CR kde su tieto sporty na uplnej spicke. Ked AT alebo SL vypadnu do B-cka nik tam poriadne ani brvou nepohne, u nas by sa palili vsetci na cele slovenskeho hokeja na hranici
Ale čoby, Nemeček by prehlásil, že sme mali v zápasoch strašne veľa smoly, ale verí, že o rok budeme hrať opäť s najlepšími mužstvami o medaile, a išlo by sa ďalej.
-
jason007x
Light Professional
Jedinú? A Japonci s vyše 15k hokejistami (skoro 2x toľko ako my) ? A budú hrať C-kategóriu MS, zatiaľ čo my ideme hrať o štvrťfinále v A-kategórii.
V Číne by mohli mať aj 3 milióny registrovaných hráčov, a nič by to nezmenilo na tom že by hrali nejakú D alebo E-kategóriu.
A taká Ukrajina je kde? Druhá najväčšia Republika bývalého hokejového ZSSR, a tiež sa motajú v C-kategórii.
Za to že najhokejovejšie krajiny sveta majú súčasne aj najviac registrovaných hráčov, to neznamená že najlepšími sú vďaka tomu počtu hráčov. To je také merítko ako by niekto povedal, že za to že má Ibrahim Maiga väčšiu cicinu ako ty, tak musí byť automaticky lepší v posteli.
V Číne by mohli mať aj 3 milióny registrovaných hráčov, a nič by to nezmenilo na tom že by hrali nejakú D alebo E-kategóriu.
A taká Ukrajina je kde? Druhá najväčšia Republika bývalého hokejového ZSSR, a tiež sa motajú v C-kategórii.
Za to že najhokejovejšie krajiny sveta majú súčasne aj najviac registrovaných hráčov, to neznamená že najlepšími sú vďaka tomu počtu hráčov. To je také merítko ako by niekto povedal, že za to že má Ibrahim Maiga väčšiu cicinu ako ty, tak musí byť automaticky lepší v posteli.
Panik to konecne povedal - http://www.sport7.sk/clanok/153868-pani ... yjadrovali
-
guess.whoo
Redeemer
iba zhrnul co sme videli asi vsetci na slovensku
-
DanielDevil
Addict
Aby sme neriešili iba SVK, koho favorizujete? Tu sú súpisky http://sport.aktuality.sk/c/214796/pozn ... a-mcdavid/
Myslím že USA má slabšie mužstvo ako zvyklo po minulé roky, ale tí mladí vždy korčulovali jak o dušu a asi to nebude inak, Česko podľa mňa tiež nemá bohvieakú zostavu a čo sa týka Švédska, neviem čo čakať, majú tam dosť hráčov z domácich líg, niektorí sú pre mňa veľkou neznámou. Kanada taká ich klasika, silné mená, videl som ich hrať proti Česku a určite nebudú len do počtu. Rusko má podľa mňa veľmi dobrý výber a ešte sa dá čakať posilnenie jedného z dvojice Malkin/Ovečkin, Fínsko si myslím tiež môže prekvapit.
Podľa mňa potenciál na TOP hráčov turnaja, na ktorých sa veľmi teším majú:
McDavid
Marchand
Perry
Scheifelle
Duchene
Hall
Paštrnák
Granlund
Aho
Barkov
Draisaitl
Panarin
Nyquist
Larkin
Myslím že USA má slabšie mužstvo ako zvyklo po minulé roky, ale tí mladí vždy korčulovali jak o dušu a asi to nebude inak, Česko podľa mňa tiež nemá bohvieakú zostavu a čo sa týka Švédska, neviem čo čakať, majú tam dosť hráčov z domácich líg, niektorí sú pre mňa veľkou neznámou. Kanada taká ich klasika, silné mená, videl som ich hrať proti Česku a určite nebudú len do počtu. Rusko má podľa mňa veľmi dobrý výber a ešte sa dá čakať posilnenie jedného z dvojice Malkin/Ovečkin, Fínsko si myslím tiež môže prekvapit.
Podľa mňa potenciál na TOP hráčov turnaja, na ktorých sa veľmi teším majú:
McDavid
Marchand
Perry
Scheifelle
Duchene
Hall
Paštrnák
Granlund
Aho
Barkov
Draisaitl
Panarin
Nyquist
Larkin
-
jason007x
Light Professional
Mne sa celkom páči aj Kazachstan. Majú potenciál mať svoje najsilnejšie mužstvo na MS aké kedy mali a láka ma podať si, že skončia do 6.miesta v skupine (kurz 3)