obec Jelka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

obec Jelka

Príspevok od používateľa Runes »

Caute, poznate dakto tuto dedinu inak ako s pocutia?

Chcem tam kupit dom nakolko mi tam vyhovuje pomer cena vykon ale kedze to je kupa na znacnu cast zivota rad by som neriesil nepriemnosti
Viem ze su tam nasi spoluobcania pytal som sa policajtov a tam kde chcem kupit dom je to v pohode. Dokonca aj pozemok je zo vsetkych stran obohnany susedmi.
Ked teda dakto mate daku skusenost hop sa sup sa sem s tym :)
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: obec Jelka

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

mal som v poslednych 2 robotach vela kolegov z Jelky, ked som robil v H.Borsi tak tam ich bolo cca 20, tu v SC ale 5 a nikdy sa nestazovali na nejaky teror alebo podobne, len jeden ked mu vylopkovali zahradnu chatku ale ten bol z GA a chodil tak raz za tyzden..
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

:) dik
ako ja som uz ja rozhodnuty len troska ma teda skre ich pritomnost :D
a troska ma stve ta rovina :S ze keby cem zajazdit na biku tak musim sa terigat 30km autom do karpat :D
danhen
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa danhen »

medzi cigosov ani zadarmo, dokonca ani keby mi platili. kup si dom medzi ciganmi, nastahuj sa do neho a o rok sa pri pochvalit. nie je vylucene, ze sa ho budes snazit predat aspon za zostatkovu hodnotu. nestaci pan dobrovodsky z malaciek ako odstrasujuci priklad?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Zas to netreba prehanat a vsetkych hadzat do jedneho vreca.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to veru nie, ja som cely zivot zil v dedine s pomerom 1:1, prestahoval som sa pred 3 rokmi a nelutujem veru. teraz tu kde byvam nie je ani jeden a vidis to aj na obci ako takej. ci uz poriadok, kulturny zivot a pod.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no a kde tu nemas cigosov ? a kamarat byva kusok dalej v kralovej pri senci kde teda neni ani jeden az na ten detail ze tam chodia vykradat a robit bordel s inych dedin :D proste toto dako nadmerne neriesim lebo ked tam nesu bud to dojdu casom ako prave dobrovodsky malacky alebo tam minimalne chodia vykradat a podobne.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Najlepsie je byvat nedaleko slusnych cigosov. My mame oproti cez potok ulicu kde byva 90% ciganov, ale su celkom vpohode, s bielimi susedmi vychadzaju dobre, a degesi z okolitych osad sem nechodia vykradat lebo oni nezvyknu takto blizko "svojich" robit neplechu. A navyse je tu taka neoficialna dohoda ze na cisto bielych uliciach sa domy cigosom nepredavaju, cize priamo na nasu ulicu ziadni byvat nepojdu, no proste (takmer) idylka. :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Hotwire napísal:Najlepsie je byvat nedaleko slusnych cigosov. My mame oproti cez potok ulicu kde byva 90% ciganov, ale su celkom vpohode, s bielimi susedmi vychadzaju dobre, a degesi z okolitych osad sem nechodia vykradat lebo oni nezvyknu takto blizko "svojich" robit neplechu. A navyse je tu taka neoficialna dohoda ze na cisto bielych uliciach sa domy cigosom nepredavaju, cize priamo na nasu ulicu ziadni byvat nepojdu, no proste (takmer) idylka. :D
a budú takéto pravidlá platiť aj o 30 rokov? Budú ich ctiť aj deti a vnúčatá súčasnej generácie? Bude to pri tej exponencálnej krivke rozmnožovania tejto rasy o X rokov udržateľné, že budú čisto "biele" ulice?

Treba si objektívne zvážiť či ten dom má takú hodnotu že to preváži všetko toto. Lebo tebe možno nevadia teraz, ale budú ti vadiť keď tvoje deti budú s nimi v škole a začnú nosiť zlé známky alebo fajčiť. Alebo keď sa stane niečo iné. 30 rokov je dlhá doba, a čím viac ich v dedine je, tým väčšia pravdepodobnosť že sa za tak dlhú dobu dostaneš do konfliktu aspoň s jedným z nich ;)
Runes napísal:...ale kedze to je kupa na znacnu cast zivota...
aj dom zaťažený hypoteku sa dá bez problémov predať. Buď sa rovno vyplatí hypo, alebo sa prenesie na inú nehnuteľnosť. Je to úplne bežná vec. Len treba mať tú nehnuteľnosť aspoň 5 rokov ak nechceš prerobiť (lebo štát to bude posudzovať ako kúpu za účelom budúceho predaja, a vyrúbi ti z toho daň z príjmu)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak tak..uz ked je cast obce/mesta obsadena budu nasledovat dalsie a dalsie. otec byval v dedinke kde ked bol chalan sa nastahovala jedna rodina. o 30 rokov neskor je to takmer cisto ciganska dedinka
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal: a budú takéto pravidlá platiť aj o 30 rokov? Budú ich ctiť aj deti a vnúčatá súčasnej generácie? Bude to pri tej exponencálnej krivke rozmnožovania tejto rasy o X rokov udržateľné, že budú čisto "biele" ulice?

Treba si objektívne zvážiť či ten dom má takú hodnotu že to preváži všetko toto. Lebo tebe možno nevadia teraz, ale budú ti vadiť keď tvoje deti budú s nimi v škole a začnú nosiť zlé známky alebo fajčiť. Alebo keď sa stane niečo iné. 30 rokov je dlhá doba, a čím viac ich v dedine je, tým väčšia pravdepodobnosť že sa za tak dlhú dobu dostaneš do konfliktu aspoň s jedným z nich ;)

aj dom zaťažený hypoteku sa dá bez problémov predať. Buď sa rovno vyplatí hypo, alebo sa prenesie na inú nehnuteľnosť. Je to úplne bežná vec. Len treba mať tú nehnuteľnosť aspoň 5 rokov ak nechceš prerobiť (lebo štát to bude posudzovať ako kúpu za účelom budúceho predaja, a vyrúbi ti z toho daň z príjmu)
Take otazky si moze klast ale hocikde. Nastahuje sa do bieleho mesta na bielu ulicu a moze sa pytat sam seba ci o 30 rokov nebude zamorene cigosmi...K tomu ti poviem len tolko ze tu "dohodu" vynucuje aj primator, uz treti v poradi ktory to robi, mozno je to aj nejake nepisane pravidlo pri nastupe do funkcie, proste vedenie mesta sa snazi udrzat jeho raz jednak tym ze uz dlhe desatrocia nepredava nove pozemky v okoli mesta, a vnutri mesta na neciganskych uliciach nepredava ciganom. A cigani co tam ziju su v drvivej vacsine slusni (na to ze su cigani, k bielim su slusni, medzi sebou sa obcas pobiju, a povadia :lol: ). Tak neviem, podla mna to je ako argument na byvanie dobre.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

neviem do akej miery moze starosta/primator rozhodovat o tom kto si kde kupi majetok (je na to nejaky zakon?). ja keby sa odniekial stahujem, predavam dom a potrebujem rychlo peniaze tak by mi bolo jedno ci by to bol mexican, cigan alebo cinan
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pri kupe domu neviem ci ma starosta paky na nejake schvalovanie, to som este nepocul. Ale je uplne bezne ze starostovia pytaju vypalne pri stavani novych barakov. Viz preslavena Marianka.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Neviem presne ako to funguje, ale je to tak. Na konci ulice mali SPP postavene kancelarie, ale uz dlhe roky je to opustene, pred par rokmi to tam chcela kupit bohata ciganska rodina ale proste primator to nedovolil predat ciganom, tak to tam chatra dalej. Cize nejak to ma osefovane kedze aj velka firma ako SPP sa tomu podvolili.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

viem, ze nieco do toho povedat mozu, ale neverim, ze ak sa predavajuci a kupujuci dohodne tak do toho ma co povedat
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

V dedine kde mam starych rodicov, boli na predaj 2 domy za cca 20K za kazdy, mali o to zaujem len neprisposobivy, tak to nakoniec kupila obec, na jednom sa uz postavilo ihrisko (ktore vacsinou vyuzivaju len tmavsi), a druhy dom vyhorel, kedye nejaku dobu po kupe sluzil ako "dom mladeze" :lol: , stale lepsie ako mat v centre (a to doslova) neprisposobivych :|
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

môže mať známosti na katastralnom úrade a podobne, ale určite zákon nič také nedovoluje a je to diskriminácia. Ak to takto praktizuje už tretia generácia primátorov, je otázkou času kedy jeden na to v budúcnosti doplatí. A tým pádom je aj otázkou času, kedy sa toto pravidlo nebude dať ďalej udržiavať. Chce to len jedného roma, čo bude mať dosť odvahy a peňazí dať to na súd. Prípadne to môže dať na súd aj biely predávajúci.

Hotwire: jasné, aj inde je šanca že sa nasťahujem a o 10 rokov tam bude kopec cigáňov. Takisto je šanca hocičoho iného. Tieto veci dopredu nikto nevie, ide len o tú pravdepodobnosť. Ak si kúpiš byt alebo dom v meste v časti kde cigáni nie sú, je to istotne lepšia voľba ako v cigánskej dedine. A argumenty o bielych uliciach, regulach primátorom a čo ja viem čo všetko sú len balzámy na tvoje uši, aby si mal niečo na uspokojovanie keď na teba dolahne výčitka svedomia čo za kktinu si to kúpil

btw - kancelárie SPP ktoré sú dlhé roky opustene. Ako vieš že stále patria SPP? Možno už dlhé roky patria mestu. A tým pádom je na meste komu ich predá. Ak je ale raz nejaká nehnuteľnosť v osobnom vlastníctve, mesto nemá najmenšie právo kecať do toho komu, kedy a za koľko to vlastník predá.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No vtedy ked ich chceli kupit tak patrili naisto este SPP, ale moze byt pravda ako tu niekto spominal ze to mesto odkupilo od nich a teraz to patri mestu, az tak do toho nevidim. Kazdopadne to len potvrdzuje to ze mesto sa snazi to dodrzat. Este ma napada ze na uplnom zaciatku ulice su dva mestske domy kde kedysi davno byvali cigani, vystahovali ich, zrekonstruovali a predali bielim, ale tazko povedat aky dovod a paku na to pouzili, ti cigani pokial viem neboli totalni degesi zeby robili neplechu, ale zas tam mali strasny bordel, jak v nejakej osade. Tak tazko povedat ze ci to proste mesto tiez odkupilo a ich poslali do nejakych socialnych bytov, alebo ci na to existuje nejaky zakon ze nesmu takto ruinovat historicke mestske domy, alebo co.
Napísať odpoveď