autobatéria
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: autobatéria
skus pravy alt + e 
Kde by sa zajtra dala kúpiť v Bratislave autobatéria?
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2014, 18:10)
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2014, 18:10)
-
RATZINGER666
Darca
laster: v Tescu sa kedysi dali kupit Bannerky, ale myslim, ze uz sa to tu riesilo a uz tam nebyvaju... skus baumax, mountfield, hornbach a podobne
Vartu mám v Nive tretí rok, nestraš že odíde.
Ja neviem čo s tými batt robíte, ale teraz som otcovi menil v Pole 98 po asi 10 rokoch baterku, značku ani netuším, už na sebe ani nálepky nemala, ale banner, varta, či exide to určite nebolo, namiesto pôvodnej 44Ah baterky som mu dal tuším 62Ah Hagen. (Altik je 70Ah).
Hagen bol tiež v doma postavenom traktore X rokov a bez problémov. A verte mi, že práve v rukavičkách sa s tou baterkou nezaobchádzalo.
Tým som chcel povedať asi toľko, že zavedené značky už tiež nie sú čo bývali, a niekedy neznačkové batt môžu vydržať viac, takže je to asi viac, či menej lotéria.
Ja neviem čo s tými batt robíte, ale teraz som otcovi menil v Pole 98 po asi 10 rokoch baterku, značku ani netuším, už na sebe ani nálepky nemala, ale banner, varta, či exide to určite nebolo, namiesto pôvodnej 44Ah baterky som mu dal tuším 62Ah Hagen. (Altik je 70Ah).
Hagen bol tiež v doma postavenom traktore X rokov a bez problémov. A verte mi, že práve v rukavičkách sa s tou baterkou nezaobchádzalo.
Tým som chcel povedať asi toľko, že zavedené značky už tiež nie sú čo bývali, a niekedy neznačkové batt môžu vydržať viac, takže je to asi viac, či menej lotéria.
Ja mám vo svojom aute baterku zn. Fiamm, no už si nepamätám presný model ani výkon. Mám ju v aute od decembra 2012 a zatiaľ som nemal žiadne problémy. Mimochodom mám ju v aute s naftovým motorom.
-
tacosi
Moderátor
V lagune mi vydrzala originalka 10 rokov.
A prave dnes mi zdochla 6 rokov stara bosch s5 v A6 tke,takze v pondelok musim kupit novu.
Skusal som ju nabit cez nabijacku,ale ani prd,,potom som skusil nastartovat cez kable z laguny,ale tam je len slaba 62Ah,takze som nenastartoval.
Len neviem ci vziat znova Bosch,alebo vyskusat Vartu
http://www.lacne-autobaterie.sk/bosch-s ... 16989.html
http://www.lacne-autobaterie.sk/silver- ... 19587.html
A prave dnes mi zdochla 6 rokov stara bosch s5 v A6 tke,takze v pondelok musim kupit novu.
Skusal som ju nabit cez nabijacku,ale ani prd,,potom som skusil nastartovat cez kable z laguny,ale tam je len slaba 62Ah,takze som nenastartoval.
To je jedno či Varta Silver Dynamic alebo BOSCH S5, sú to totožné autobaterie len iné nálepky, ja som pred mesiacom zobral tú S5
-
Fabo
Hardcore addict
Lagunu nastartuj, pridaj plyn, trebars 2000ot, nech to ide z alternatora, nie z baterky.tacosi napísal:V lagune mi vydrzala originalka 10 rokov.
-
tacosi
Moderátor
Skusali sme aj to, ale nepomohlo to.
-
kukiak
Addict
Mam trojrocnu baterku z nicoho nic som vecer po 2 dnoch nenastartoval.. Nastartoval som kablami presiel 200km.. na druhy den rano zase prazdna baterka.. hodil som ju na nabijacku dobil do plna.. nabijanie vyplo, bateria ma vsak az 13,4V po dobiti.. je to normalne, ci to uz znaci ze ju mozem rovno vyhodit?
-
RATZINGER666
Darca
vyssie napatie je normalne, ale predchadzajuce spravanie nie... ide o bezudrzbovu bateriu? znacka?
-
kukiak
Addict
Jj bezudrzbova s okom.. akuma 55ah. Oko ale ani po nabiti nie je zelene. Pred rokom uz raz bola vymlatena svetlami.. pod nalepkou mala ale srouby na elektrolyt, dolial som dokopy asi deci a pol destilky hned po prvom vybiti... teraz je nabita necham ju pol dna odstat, ci si udrzi napatie. Dufam ze je to baterkou a nie autom teda.
Skúšal si merať odber, či ti náhodou niečo nežerie baterku aj keď je všetko akože vypnuté (prípad napríklad po výmene autorádia). Inak ak vymlátiš olovenú baterku pod istú hranicu - myslím 9 alebo 8 V tak ju nenávratne poškodíš a môžeš kupovať novú (raz sa mi podarilo gélovú vymlátiť malinkým prúdom a už som ju nedal dokopy...).
-
kukiak
Addict
Az dnes som sa dostal k meranu, vecer ked baterku zalozim naspat to zmeram.
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2016, 21:02)
Neviem ci mam na kara merak alebo som lavy alebo co
.. odpojil som plusovy pol, jeden kabel na volnu svorku a druhu na plus pol baterie.. merak mi pri kazdom nastaveni ci som nastavil 20 alebo 200 ukazoval nic... ani nie nulu ale jednotku uplne vlavo.. baterka stala asi 6h mimo auta a napatie si udrzala po cely cas... takze ju nechavam do rana v aute a uvidim rano, nastastie nemusim surne rano nikde ist
.
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2016, 21:02)
Neviem ci mam na kara merak alebo som lavy alebo co