Nové pravidlá pri nákupe z Číny
Re: Nové pravidlá pri nákupe z Číny
ach jo, az teraz kukam datum spravy... na ceste mam asi tak 7 zasielok.. parada
Tak, spýtal som sa na to priamo na colnom úrade.
Odpovede prikladám:
Vybavené, uzavreté.
Odpovede prikladám:
Limity na oslobodenie od dovozného cla ostali nezmenené, teda tovar do 20 € spĺňa nárok na oslobodenie od cla a dph pri dovoze tovaru.tovar do 20€ je naďalej bez ďalších poplatkov ako cla a dph a "poštovného"?
Colné vyhlásenie (JCD) pri takýchto malých tovaroch ako uvádzate nie je potrebné vypisovať, pokiaľ sa na uvedený tovar nevzťahujú zákazy a obmedzenie pri dovoze.JCD (jednotný colný doklad) - treba vypĺňať teraz aj pri takýchto malých tovaroch do tejto sumy?
Vybavené, uzavreté.
Prečo si sa nepýtal na tovar do 150€?
Inak "vybavené" to už bolo 5 príspevkov dozadu
.
Inak "vybavené" to už bolo 5 príspevkov dozadu
Ja som volal na colny urad tiez. Podla toho, co mi povedali, sa nic nezmenilo. Ked som sa opytal priamo na to, co bolo odvysielane v spravach, tak mi povedala, ze nove smernice by mali dostat v najblizsich dnoch, cize klasicky slovensky bordel, rovnako ako to bolo s registracnou danou pre auta..
Co som sa este opytal, tak v skratke je to tak, ze pokial tovar bude podozrivy colnikom ako fake, alebo sa im nebude zdat primerana cena za tovar uvedena na alebo v baliku, tak dostanete domov ohlasenie. Rovnako dostanete ohlasenie, ked im bude chybat nejaky doklad, povedzme aj JCD..
Co som sa este opytal, tak v skratke je to tak, ze pokial tovar bude podozrivy colnikom ako fake, alebo sa im nebude zdat primerana cena za tovar uvedena na alebo v baliku, tak dostanete domov ohlasenie. Rovnako dostanete ohlasenie, ked im bude chybat nejaky doklad, povedzme aj JCD..