Zrkadlovka do 500€ (HD Kamera + Zrkadlovka vs. Zrkadlovka)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
yankee
Medium Star
Medium Star

Zrkadlovka do 500€ (HD Kamera + Zrkadlovka vs. Zrkadlovka)

Príspevok od používateľa yankee »

Caute,

rozmyslam nad kupou zrkadlovky za ucelom nahradit staru zrkadlovku + hd kameru. V praxi ide o to, ze na vylety dovolenky obcas nejake mensie oslavy pouzivame zrkadlovku canon 1000D (s priemernym odbjektivom... neviem presne parametre nemam ho pri sebe) + k tomu na kamerovanie samsung HMX H200 HD kameru. Rozmyslam nad tym, ze by som tieto dva starsie stroje vymenil za jednu novu zrkadlovku s kvalitnym objektivom, ktora by sa pouzivala na fotenie aj kamerovanie. Chcem sa spytat, ci je rozumne ist tymto smerom, kvoli tomu kamerovaniu fotakom. Nemam ziadne skusenosti s kamerovanim cez zrkadlovku, zaujima ma hlavne ako je na tom stabilizacia obrazu, vydrz baterie, velkost natoceneho videa. Na dvojtyzdnovej dovolenke sa natoci cca 2-3 hodiny videa a 800 fotiek, preto sa obavam velkosti toho suroveho videa v HD kvalite. Pripadne ak je to rozumne riesit tymto smerom mozete dat rovno nejake typy na zkradlovky (moze byt zatial okolo 500€ ak sa do toho zmesti aj objektiv)

Dakujem za odpovede
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Re: Zrkadlovka do 500€ (HD Kamera + Zrkadlovka vs. Zrkadlovk

Príspevok od používateľa Maxpayne »

Zrkadlovka a videa no neviem, skor by som bral nieco na styl panasonic fz300 alebo fz1000
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

V com ma byt akoze ten ultrazoom lepsi na tocenie videi ako nejaka zrkadlovka?
yankee
Medium Star
Medium Star

Maxpayne napísal:Zrkadlovka a videa no neviem, skor by som bral nieco na styl panasonic fz300 alebo fz1000
pokial sa nemylim, tak v dnesnej dobe sa na full HD video pozivaju prevazne zrkadlovky prave kvoli kvalite obrazu, ci?
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

minimalne ked 4k toci v com bude asi lepsie? to mozes dat stale do full hd a vzdy to bude lepsie jak povodne 1080p
Ryan Giggs
VIP
VIP

yankee napísal:
pokial sa nemylim, tak v dnesnej dobe sa na full HD video pozivaju prevazne zrkadlovky prave kvoli kvalite obrazu, ci?
Kedže sa zrkadlovkami točia aj klasicke celovečerne filmy (aj keď v inej cenovke ako vyberaš ty), tak na domace video to viac než stači.
Maxpayne napísal:minimalne ked 4k toci v com bude asi lepsie? to mozes dat stale do full hd a vzdy to bude lepsie jak povodne 1080p
To je sice všetko pekne, ale...
Že je niečo v 4k ešte automaticky neznamena vyššiu kvalitu. Kvalitu nerobi rozlišenie. Zaleži na objektive, datovom toku, fps atd. A točiť niečo v 4K a potom to prevadzať do FHD ma aky vyznam? To som nejako nepobral.

Ďalšia vec, keď už aj take video natočiš, treba pri jeho spracovani ratať s vysokymi narokmi na hardver PC. Plus vysokymi narokmi na kapacitu a rychlosť medii a hlavne to musi mať aj na čom prehrať.
yankee napísal:Chcem sa spytat, ci je rozumne ist tymto smerom, kvoli tomu kamerovaniu fotakom.
To si musiš zvažiť sam. Väčšina foťakov toči sekvenčne, to znamena video s max. dlžkou 20-30 minut. Niekedy to môže byť obmedzujuce.
yankee
Medium Star
Medium Star

To by mi nevadilo, teraz mam napr 90% zaberov pod 5 min., mna zaujima hlavne vydrz baterie pri natacani, napr. kolko minut sa da natocit na jedno nabytie baterie, ci je to v desiatkach minut, ci v jednotkach minut... a tiez ci ma vyznam tocit bez nejakeho externeho stabilizatora

Co som teraz pozeral canon 1200D tak som vygooglil ze 12 min zozere priblizne 4 GB pamate... tzn pre 3 hodiny videa by som potreboval minimalne 64 GB kartu a to neratam fotky v porovnani s tou samsung kamerou teraz natocim aj 5 hodin a je tam tiez 64 GB disk
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na jedno nabitie natočiš samozrejme desiatky minut, kľudne hodinu aj viac. Zaleži na konkretnom modeli. Stabilizator nutny nie je. Je to tak ako u kamery. Napr. keď už spominaš ten 1200D, tak tam pišu cca 1:15 h pri plne nabitej baterke.

Ta tvoja kamera ale zrejme natača vo vyššej kompresii (horšej kvalite) preto sa tam toho vojde viac. V mohych zrkadlovkach sa da nastaviť nižši datovy tok, takže ti vojde tiež viac videa.
yankee
Medium Star
Medium Star

Ok, keby som sa teda uz rozhodol do toho ist, co by si odporucil pripadne ktore parametre zrkadlovky/objektivu su pre mna dolezite, chcem natacat HD, stabilizacia obrazu bude velke plus, nechcel by som low end, ale zas ani nic prilis drahe
Napísať odpoveď