emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa Cesar »

Všetko sa dá, na všetko je riešenie, pre Grécko a EU je to austrálsky systém, spomenutý už x-krát. Žiaľ EU zastaviť migráciu nechce, v popredí sú krátkodobé zisky korporácií, potrebujú lacných otrokov.

Problém nie je to, že neexistuje riešenie ale neochota hocičo riešiť. Našim problémom nie sú migranti ale banda arogantných diktátorov v Bruseli, ktorí vymýšľajú rôzne špinavosti ako nam nanútiť ich vôľu, že nám aj tak ukážu že nas prinútia k ničomu čo odmietame. Netolerujú iný názor, svoje presadia aj cez mŕtvoly.
Austrálsky opozičný politik Tony Abbott v roku 2013 navrhol program “Zastavme lode”. V septembri 2013 vyhral Abbott voľby a stal sa austrálskym premiérom. Presadil operáciu “Suverénna hranica” a od začiatku roka 2015 nepristála v Austrálii ani jediná loď s nelegálnymi imigrantami. Pritom v roku 2013 sa ich doplavilo viac ako 20 tisíc a okrem toho sa ich veľa utopilo na mori pri pokusoch dostať sa do Austrálie.

Ako sa to Abbottovi podarilo? Vojenské námorníctvo zastavilo každú loď s prisťahovalcami, ktorá smerovala do Austrálie. Ak neuposlúchla a neotočila sa sama, priviazali ju a odtiahli k indonézskemu pobrežiu.

Ak náhodou nejaký nelegálny imigrant prenikol až do Austrálie, bol prevezený do azylového tábora na ostrove Nauru alebo na ostrove Papua Nová Guinea. Tam čakal na vybavenie azylovej procedúry. Ak nebol azyl poskytnutý, bol dopravený do krajiny pôvodu.

Prisťahovalci tiež dostali možnosť presídlania do Kambodže aj s finančným príspevkom na začiatok ich života v tejto krajine.

Veliteľ operácie “Suverénna hranica” genrál Angus Campbell natočil video, ktoré austrálska vláda umiestnila na Youtube. Toto video má názov “NO WAY”. Cambell v ňom natvrdo hovorí, že ak sa niekto pokúsi dostať do Autrálie nelegálne na lodi, Austrália sa nikdy nestane jeho domovom. A vysvetľuje ľuďom, čo presne jeho vojenské lode urobia.

Pašeráci ľudí to ešte necelý rok skúšali, ale potom pochopili, že biznis skončil. A pochopili to aj nelegálni imigranti. V roku 2015 nepristála v Austrálii ani jediná pašerácka loď obchodníkov s ľuďmi.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

australia sa v suvislosti s emigrantmi sice spomina casto, ale tak isto sa argumentuje aj tym, ze tieto dva pripady su neporovnatelne, kedze z indonezie prichadzaju len ekonomicky emigranti a po navrate im prakticky nic nehrozi, kym odtahovanie lodi do vojnovej oblasti je trocha ina kava.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Veľa ľudí mylne spája dva nesúvisiace javy: prílev utečencov a prílev imigrantov.
Cesar
Addict
Addict

Na to, že prečo sa niečo nedá je vždy nápadov neúrekom, len z nevysvetliteľných dôvodov nikto nemá nápad ako problém riešiť. Žiadne riešenie nie je dokonalé a vždy niekto musí zaplatiť účet, tu žiaden happy end nebude, to je jasné, treba žiť v realite a nie v rozprávke.

Napr. miliardy dať radšej Assadovi, zriadiť u nich bezpečné územie pod vojenskou ochranou a je ich kam vracať.

Ale ako som napísal politici EU nemajú záujem nič riešiť len čím skôr navoziť čim viacej ľudí, to je pre nich jediné riešenie.

Ale toto ich jednanie bude mať fatálne následky - nikdy nevídaný nárast extrémizmu, neonacistov, nárast nenávisti voči cudzincom i v krajinách, čo boli vždy otvorené.

A tu nechceme aby boli moslimské getta ako v Bruseli, kde ani polícia nechodí a nechýbajú tu ani ľudia, co rozdávajú Korán na každom rohu a navádzajú ľudí na aktivny odpor voči väčšine.

//autoeditácia príspevku (04 Máj 2016, 0:02)
O akých právach sa tu bavíme? Prezident USA dáva príkazy na vraždy denno-denne hocikde na svete bez súdu a rozhodnutia, hocikde hodia bombu len tak a rozpútajú občianske vojny a financujú terorizmus a my sa tu hráme na tých slušných, lebo právo bla bla. Je len právo silnejšieho a rozprávky pre deti o chudákoch, ktorých MUSÍME prijať.

Tu by musel robiť inač niekto iný, a to USA, ale následky máme niesť my, to len idiot by s tým suhlasil.

Treba utečencov zobrať do USA, šíriteľom mieru, slobody a demokracie, ktorú im vybavil Obama.

Asi za Sýriu dostal Obama Nobelovu cenu, za tento skvelý úspech.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Cesar
Addict
Addict

Je dosť smiešne, že EU požaduje splnenie rôznych podmienok od Turecka ohľadom bezvízového styku, keď akurát samotné EU Schengenskú dohodu degradovala na úroveň toaletného papiera, keď asi rok praktizovali denne ilegálnu masovú anonymnú nikým nekontrolovanú imigráciu v počte 5-10 tisíc ľudí denne v celkovom počte asi milión ekonomických migrantov z celého sveta z čoho pár stotisíc sa niekde vyparilo.

A keď zavedú tú pokutu by som migrantov zobral a by som im dal 2 možnosti:
1. Slovenskú minimálnu mzdu za verejnoprospešné prace.
2. Odchodné x EUR keď sa vzdajú požiadavky na azyl definitívne plus zdarma dopravu domov.

Všetci by si vybrali dvojku a a oproti pokute by sme ušetrili 95% a aj migranti by boli spokojní. A dlhodobo vychádza dvojka aj pre nás lacnejšie. To, že by toto motivoval ďalších kašlať na to.

Aj dohoda EU a Turecka je protiprávna, a nikomu to nevadí, účel posväcuje prostriedok.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Cesar napísal: 2. Odchodné x EUR keď sa vzdajú požiadavky na azyl definitívne plus zdarma dopravu domov.
Ty si vieš akože predstaviť, že MY všetci budeme niekomu platiť za to, aby odišiel z našej krajiny? :lol: To je snáď vtip... A koľko by si si asi predstavoval dať tým ľuďom? 5000 €? 10 000 € každému? Lebo za litrík by s tým asi ťažko súhlasili... A celkovo ten koncept je totálne nahlavu, prečo by sme mali niekomu platiť za to, že odíde z nášho územia? :)

Mňa prekvapujú názory a bezcitnosť ľudí s akou by tento "problém" riešili. Utečenecká kríza je médiami nafúknutá vec (ostatne ako všetky "krízy" od roku 2000+ ) a spoločnosťou sa tak šíri nenávisť, strach a bezmocnosť. Predstavte si, že my by sme boli v podobnej situácií, ako sú obyvatelia Sýrie a celého územia okolo. Šak tam každá krajina naokolo je rozjebaná vojnami už dobrých 10 - 20 rokov... v tých oblastiach sa prakticky nič iné ani nerobí... iba sa fightuje, vraždí a ľudia, ktorý tam žijú prakticky nemajú absolutne žiadne podmienky na to, aby viedli normálny život. Áno, nie je to náš problém, nemusíme im nijako pomáhať... ale myslím si, že im môžeme poskytnúť možnosť byť súčasťou NAŠEJ spoločnosti, v ktorej má každý človek právo na mier a naplnený život, kedy sa nemusí báť o to, že mu na dom zajtra je*** bomba. Akože my to nikdy nebudeme schopní 100%ne chápať, pretože žijeme v úplne inom svete... pre nich je toto raj, tú slobodu a možnosti akú majú v Európe by doma asi nikdy nezažili.

Problém je terorizmus, nebyť toho, myslím si, že Európania by nemali taký problém s tým, že príde na pomerne tak veľké územie pár miliónov ľudí. Ďalšia vec je, že naša generácia iba ťažko bude vidieť nejaké radikálne zmeny v spoločnosti (okrem brainwashu médií, že jo :) ), skrátka aby sa to prejavilo bude treba niekoľko generácií, kedy sa aj oni tu kus udomácnia, pochopia systém a budú prínosom pre našu spoločnosť. Ostatne sú to ľudia presne ako my, tí chlapi môžu byť dokonca menej skazení západnými názormi než sme my, ženy skromnejšie, jednoduchšie... ťažko to globalizovať. A tvrdiť, že sem idú iba kvôli tomu, že chcú vyciciavať západné štáty z peňazí mi tiež príde kus nahlavu. Myslím si, že keby utečiem z krajiny, kde zúri vojna a denne sa vraždí, kde je chudoba, kde nie je prakticky nič... do sveta, kde si žijeme lepšie ako králi pred 100 rokmi... neviem... posledné čo by som chcel, je zneužívať to a pripraviť sa tak o možnosť žiť tu a byť v pohode. Opäť je nemožné to generalizovať... vždy sa nájdu aj takí, ktorí budú robiť bordel... ale na to máme mechanizmy v systéme, ktoré to vedia vyriešiť a myslím si, že kto by urobil nejaký závažný čin proti ľudskosti alebo podobne, by mal byť okamžite vyhostený preč. Keď sa nevie správať, nemá právo využívať ani výhody, ktoré mu poskytuje náš spôsob života. To mi príde docela fér. Osobne nemám problém s tým, že by boli súčasťou našej spoločnosti, sú to ľudia, tak ako my, dokážu to isté čo my, môžu byť rovnakým prínosom pre všetkých, tak ako sme my. Ide len o to, či dokážu fungovať v pravidlách, ktoré dodržujeme my všetci.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Caesarova 1) mi pride fer, lebo potom by sem nikto nechcel ist a keby aj chcel, coskoro by umrel hladom resp. niekde by zamrzol v noci pod holym nebom.
2) pride aj mne ako hlupost

@bindo011
to nie je o bezcitnosti, to je zivot, niekto ma stastia menej, iny viac a my by sme mali byt radi za to co mame, niektori viac niektori menej ale v ramci nejakeho europskeho standartu ten spodny extrem je stale nazvatelny zivotom.
Napriek tomu suhlasim s prijmanim, jedina vec co nechapem, ak naozaj utekaju zufalo pred vojnou a chcu zacat novy zivot v Europe, preco su taki vyberavi, nasilni, nedockavi, nechapavi, intolerantni a neprisposobivi. (negeneralizujem, prajem tym, ktori taki nie su aby boli uprednostneni a cim skor si nasli svoje miesto v spolocnosti)
Ak tuto situaciu skusim obratit a predstavim nedaj boze seba v takej situacii, neviem si predstavit ze by som niekde stal na hranici s palicou a kamenom v ruke a nasilne sa snazil "integrovat". Vies co by som robil? Hrdost bokom, strach o holy zivot padol by som nakolena a prosil by som s placom ochotny robit zadarmo VPP za kus chleba, vody a pristresku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Hegy idú tam, kde vedia, že už sú "ich" ľudia, možno tam majú nejaké rodinné väzby atď. Takisto určite vedia aj to, že krajiny ako Nemecko a pod. sú proste lepším miestom na život, sú na tom ekonomicky a politicky lepšie ako napr. Slovensko či Grécko a aktuálne určite zohráva rolu aj to, že vedia, že najviac xenofóbne krajiny sú práve Slovensko, Česko, Maďarsko a pod. No kto by sem šiel. Ak už tí ľudia ušli, prešli dlhú cestu, zaplatili obrovské peniaze pašerákom, tak chápem, že sa chcú dostať proste do toho Nemecka a nezostávajú napr. v Grécku.

Tento argument, že však pokiaľ utekajú pred vojnou, tak prečo nezostanú v prvej krajine, kde sa nebojuje, je úplne na hlavu.

A ešte k tomuto:
to nie je o bezcitnosti, to je zivot, niekto ma stastia menej, iny viac
Takéto tvrďácke filozofie sú možné len od obrazovky počítača. V reálnom svete sa u väčšiny ľudí rozsypú na prach.

Inak bindo veľký súhlas.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja neviem, ako moze mat clovek ktoremu, podla vsetkeho, ide o to posledne co ma - o holy zivot nejake poziadavky a kriteria kde chce byt, kedy chce byt a za akych podmienok - toto ti nepride na hlavu? Logicky by si mal zachranit zivot (prijatie v prvej krajine - check), nejako sa integrovať a nasledne az si na to zarobi, sa odstahovat kam by rad nie?

Nechapem tomu tvojmu komentaru k citacii, to nie je tvrdacka filozofia, niekto sa narodi v bohatej rodine v europe, niekto sa narodi v chudobnej v azii, iny vo vojnovej zone, niekto sa narodi zdravy a zdatny, niekto chory a postihnuty.... to je zivot, je to smutne ze niekto ma chromozom naviac ale co s tym spravis? Mozes akurat lamentovat o tvrdackych filozofiach :) a presne tam je asi bodka.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

bindo011 napísal:Predstavte si, že my by sme boli v podobnej situácií, ako sú obyvatelia Sýrie a celého územia okolo. Šak tam každá krajina naokolo je rozjebaná vojnami už dobrých 10 - 20 rokov... v tých oblastiach sa prakticky nič iné ani nerobí... iba sa fightuje, vraždí a ľudia, ktorý tam žijú prakticky nemajú absolutne žiadne podmienky na to, aby viedli normálny život.
To ako napr cez 1. alebo 2. svetovu mala cela europa utiect niekam do USA alebo Australie?
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Hegy napísal: Ak tuto situaciu skusim obratit a predstavim nedaj boze seba v takej situacii, neviem si predstavit ze by som niekde stal na hranici s palicou a kamenom v ruke a nasilne sa snazil "integrovat". Vies co by som robil? Hrdost bokom, strach o holy zivot padol by som nakolena a prosil by som s placom ochotny robit zadarmo VPP za kus chleba, vody a pristresku.
Úplne súhlasím, pokora z ich strany musí byť.
ArkanoviTigrovi napísal: To ako napr cez 1. alebo 2. svetovu mala cela europa utiect niekam do USA alebo Australie?
Porovnávaš neporovnateľné... v Európe je úplne iná mentalita a vždy aj bola. My sme nikdy neprestali, pokiaľ sa všetko nerozbilo a nedalo zase dokopy. My neznášame otvorené konflikty a štýl teroristickej vojny, keď nevieš, čo môžeš kedy čakať. Európania boli aspoň v tomto dôslední, proste sa bojovalo nejaké obdobie a uzavrelo sa to. Boli víťazi a porazení. Mali na to prostriedky, techniku a bojovú taktiku... európske vojny majú úplne inú taktiku a cieľ než islamistické vojny. Takže to sem nepleť :) . Skrátka pokiaľ stredný východ neprejde masívnym vojnovým konfliktom, ktorý určí jednoznačného víťaza, tak kľud nebude. Lenže štáty ako Sýria, Irak a pod. nemajú prostriedky a asi ani záujem o to, aby tam takáto operácia prebehla.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

viac menej si napisal to na co som narazal, v europe je ina mentalita... tak nech si spravia poriadok doma a nemenia europu...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vyjadrim sa k tomuto, k zbytku to nema cenu
bindo011 napísal:Predstavte si, že my by sme boli v podobnej situácií, ako sú obyvatelia Sýrie a celého územia okolo. Šak tam každá krajina naokolo je rozjebaná vojnami už dobrých 10 - 20 rokov...
Syria bola sice pod pevnou rukou Assadovcov, ale bola pokojna

toto rozosrali Amici s ich podporou opozicie v style 'cim vacsi bordel, tym lepsie pre US'
hughito
Redeemer
Redeemer

Hegy napísal:Ja neviem, ako moze mat clovek ktoremu, podla vsetkeho, ide o to posledne co ma - o holy zivot nejake poziadavky a kriteria kde chce byt, kedy chce byt a za akych podmienok - toto ti nepride na hlavu? Logicky by si mal zachranit zivot (prijatie v prvej krajine - check), nejako sa integrovať a nasledne az si na to zarobi, sa odstahovat kam by rad nie?

Nechapem tomu tvojmu komentaru k citacii, to nie je tvrdacka filozofia, niekto sa narodi v bohatej rodine v europe, niekto sa narodi v chudobnej v azii, iny vo vojnovej zone, niekto sa narodi zdravy a zdatny, niekto chory a postihnuty.... to je zivot, je to smutne ze niekto ma chromozom naviac ale co s tym spravis? Mozes akurat lamentovat o tvrdackych filozofiach :) a presne tam je asi bodka.
No je to tak, ako píšem. Preto chcú ísť všetci do Nemecka/VB/prípadne severských štátov. Asi to teda bude tak, ako píšem. A nie preto, lebo je milión ľudí bezočivých a nevážia si pomoc (zas určite sa nájdu aj takí, ktorí napr. zostávajú aj inde, aby sme to negeneralizovali). Čiže ja nechápem zmyslu toho zbytočného filozofovania - zase, od počítača - prečo utečenci chcú ísť do Nemecka a nechcú zostať v Grécku a inde. Však keď sa raz ocitneš v ich koži, tak možno pochopíš, že to, že museli utiecť ešte neznamená, že nechcú pre seba a svoju rodinu to najlepšie možné (najmä ak taká možnosť existuje, resp. ted aspoň existovala). A to sa bavíme o utečencoch. Ak sa bavíme o imigrantoch, tak to je už úplne jasné. Ani tie tisícky Slovákov v zahraničí nešlo do Rumunska, ale práve do Nemecka, VB, Írska atď. (ČR nerátam zámerne).

A nejde o to, kto sa kde narodí. Ale niektorí tu majú silné reči o tom, ako treba postaviť ploty, ako nebodaj treba tých ľudí strieľať. To považujem za úplne dno. ale myslím si, že stačil by deň na takej hranici a ľudia by zmäkli.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:že museli utiecť ešte neznamená, že nechcú pre seba a svoju rodinu to najlepšie možné
ich chcenie nemoze byt nadradene zakonom a obmedzeniam
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Stavanie plotov a strielanie ludi je dno to je fakt, o takom niecom som sa ani nezmienil, nepodporujem ziadne nehumanne riesenie, som za podanie pomocnej ruky ale znasat agresivne chovanie za to, ze veci nejdu tak ako by si predstavovali tak proti tomu som a v tom pripade, komu niet rady, tomu niet pomoci... A tie tisice Slovakov co pracuju v zahranici sa tam dostali pekne po poriadku, nie ze ich tam niekto deportoval, zabezpecil zakladne zivotne potreby a slusnu pracu. To sa neda porovnavat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja to beriem tak, že tí ľudia sú napr. v rôznych narýchlo vytvorených táboroch fakt frustrovaní, sú tam dni bez riadneho prístrešku, zmoknutí, bez riadneho jedla a pitia, nevedia čo s nimi bude, či ich pustia, či ich deportujú niekam naspäť.. čiže ak sa za týchto podmienok nájde pár desiatok chlapov a spravia bordel, hodí sa nejaký kameň atď.. Robiť z toho tragédiu, šíriť to po FB a demonštrovať na tom, akí sú nebezpeční a neviem čo, to je mimo realitu.

Každopádne, situácia je určite ťažká, pôvodne obyvateľstvo je naladené skôr negatívne, utečencov/migrantov je veľa, nepridáva tomu ani kontext existence Daišu. Ale som presvedčený, že by sa situácia zvládala ľahšie, nebyť FB hystérie, ktorá je jednoducho umelo nafúknutá.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Hysteriu ignorujem, tazko sa ziskava realny obraz. Ak je to tak ako pises, ze nemaju strechu nad hlavou, co do ust tak to treba napravit. Ale videl som videa, kde sa potraviny rozhadzovali po policii, nehovorim ze vsetci ani nevyjadrujem podiel kolki z nich, ale co s takymi?

Okrem toho, narychlo vytvoreny tabor by mal byt pre teba raj na zemi oproti taboru, ktory je teda bombardovany.
Napísať odpoveď