Pred par dnami som si povedal, ze skodim na kolene velmi primitivnu travianlike hru (broste nejaku browser game). Nie z dovodu, ze chcem hru, ale z dovodu sa nieco naucit. Myslienka pola to postavit na html/php/javascripte, vsetko. Ziadne ine technologie. Vymyslel som si uplne primitivny koncept a zacal som kodit "na kolene" (treba chapat tak, ze som si povedal, ze budem riesit veci za chodu). Skodil som si tazbu surovin. Skodil som si vyrobu tajtrlikov (chap vojacikov
time 0: uzivatel_1 zada update minigu surovin z lvl 1 na lvl 2 (tento update skonci v case time 3)
time 1: uzivatel_1 sa odhlasi
time 2: uzivatel_2 posle utok na uzivatela_1
time 3: mal by sa skoncit update (nedoslo k vyhodnoteniu a zapisu do DB lebo uzivatel_1 sa stale neprihlasil, to znamena ze v DB je stale len informacia kedy k tomu ma dojst)
time 4: malo by dojst k utoku uzivatela_2 na uzivatela_1, ktory sposoby downgrade tazby o 1 lvl
time 5: uzivatel_1 sa prihlasi => musi sa vyhodnotit vsetko vyssie
a teraz:
myslienka je to tahat z DB chronologicky a hned spatne zapisovat vyhodnotenie kazdej situacie a znova nacitat vsetko co sa ma udiat a znova zapisat (pride mi to dost krkolomne, pomale a drevorubacske => asi isto to nebude spravne riesenie, no nic ine funkcne mi nenapada)
Ja sa pyta ako sa riesia podobne veci. Je mozne to pri feeeeeest dobrom navrhu spravit aj staticky alebo sa nevyhnem socketom (nodeJS alebo nieco pod.), pripadne da sa to ROZUMNE, resp. je rozumne spravit skript, ktory bude bezat na servri ako timeline a spracovavat vsetky zmeny co sa udeju? Proste co je spravne riesenie? Moje vedomosti ohladom webovych technologii, ktore momentalne mam toto nezvladaju
Dik za info
Pytajte sa ak nechapete