trasenie volantu
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: trasenie volantu
ledaže si mal podhustené humy.
Myslim, ze ratzinger hovoril o tom, ze vyska pneu sa udava ako percento z jej sirky. Cize 225/45 a 165/60 budu na vysku cca. rovnake - vyska pneu od disku po asfalt v cm. Bez ohladu na rozmer rafika R.heker napísal:Trochu to upravim, lebo som to vyssie nenapisal. Myslel som tak, ze ak tam mal 14/15 zimne a teraz ma R16 letne. Nejaky standard je trebars 255/45/R16.
Cize neplati vzdy, ze 60 je na vysku vyssia guma ako 45, pokial nevieme jej sirku. Inymi slovami, 225/45 a 165/45 maju roznu vysku v centimetroch od rafika po asfalt.
cORP: Pisal si, ze kolesa neboli utahovane rucne, ale pistolou. Skontroloval spravnost utiahnutia momentovym klucom? Mnohe pneuservisy na to seru. Ak ti to dotiahne slabo, moze to sposobit trasenie. Niektori to tam naopak zahulia na fest, co pistol da. To by sice trasenie nemalo sposobovat, ale hrozi zalomenie srobu.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
skusim este pozriet utiahnutie tych srobov, lebo ako vravim, netrasie to stale rovnako, niekedy pocas jazdy necitim ziadnu anomaliu a niekedy sa volant rozvibruje, pozriem to a dam vediet
Dost pravdepodobne je, ze to nema s kolesami nic spolocne a iba teraz si spozoroval problem /alebo sa prejavil/. Moze to byt v naprave, vytrepane gufero, rameno. Pri urcitej rychlosti chyti rezonanciu a zacne klepat.
Este by to mohla byt bublina na pneumatike, ale to by triaslo pri nizkych ryhlostiach. Odporucam zabehnut s tym do servisu. Nech sa na tom mechanik preveze. Takto mozme len hadat a aj keby sme uhadli, budes s tym musiet do servisu.
Este by to mohla byt bublina na pneumatike, ale to by triaslo pri nizkych ryhlostiach. Odporucam zabehnut s tym do servisu. Nech sa na tom mechanik preveze. Takto mozme len hadat a aj keby sme uhadli, budes s tym musiet do servisu.