Ake kotuce+platnicky na Audi A8?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake kotuce+platnicky na Audi A8?

Príspevok od používateľa heker »

Dakujem, pojdem teda asi do Textaru alebo Zimmermannu.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Trošku OT: nemáš tu niekde fotky tej A8? Alebo nejaké bližšie info by nebolo? :)
Pýtam sa len zo zaujímavosti, ako fanúšik značky :)
heker
Redeemer
Redeemer

A8 3.0 TDI Quattro, 171kW, rok 2008. Mozem spravit daku fotku.

//autoeditácia príspevku (07 Máj 2016, 11:43)
Vratim sa k teme. Vozil som sa na kamaratovom aute, mal vpredu dierovane Zimmermanny aj s platnickami, brdilo to krasne a citlivo, pre niekoho asi az moc citlivo. Zacal som riesit pre prezuvani na letne, ze co moje kotuce a platnicky. Tak v servise mi to ukazovali, boli celkom okej, hlavne som si vsimol oznacenie ATE LD2888 na zadnych platnickach. Da sa povedat, ze boli menene nedavno a podla Googlu ide o keramicke platnicky. Potom ma napadlo, ze mi byvaly majitel auta hovoril, ze on tam daval vzdy len keramicke kotuce a vlastne sa mi to aj potvrdilo. Podla slov mechanika edte dvojo platniciek kotuce zvladnu, potom ich bude treba vymenit.

Na zaklade toho som sa rozhodol, ze to nebudem zbytocne menit, ale hladal som chybu, ze preco to nebrzdi tak ako kamaratove auto, ved ma ties 321mm kotuce, podobnu vahu auta, aj vykon, podobne pneu. Rozpraval som sa s mechanikou z autorizovaneho servisu a vravi, ze mam vymenit brzdovu kvapalinu, ze aj ked vyzera okej, ze uz nemusi mat take vlastnosti a moze byt niekde aj par bubliniek vzduchu. A hlavne potom treba pozriet vakuovu pumpu co je pre brzdy, ak by bola potecena olejom ci brzdovou kvapalinou, tak to znamena, ze netesni, vytieklo trosku kvapaliny a dostal sa tam vzduch, takze to zavzdusnilo. Vcera som dal vymenit brzdovu kvapalinu, isla tam pfedpisana DOT4 od Febi, pretoze DOT5.1 nemali a nechcelo sa mi cakat na objednavku z netu. Pri vymene vraj kvapalina nevyzerala zla, ze mohla mat tak rok, ze ine auta ju maju katastrofalnu ked chodia na vymenu. Vymenilo sa cca 8 deci z obehu. Po vymene to brzdi lepsie, je to citit, takze mozno aj taka hlupost ako je brzdova kvapalina moze znamenat, ze ten ucinok brzd bol horsi ako som ocakaval. Po tejto vymene to ide fajn, ale stale to nie je ako kamaratove auto. V tomto pripade si myslim, ze to uz je kvoli keramickym kotucom, pretoze ich ucinnost je tusim najlepsia az vtedy, ak sa tie kotuce zahreju.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

A porovnavate 2x A8 s rovnakou motorizaciou a rovnaka gen? Pretoze samotna charakteristika brzdoveho posilnovaca moze byt rozhodujuca.
heker
Redeemer
Redeemer

Porovnavam A8 a A6, da sa povedal rovnaky rok. Brzdovy system Lucas/TRW na oboch autach, aj priemer kotucov. A8 je tazsia o 100kg.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No prvy markantny rozdiel moze byt system podtlaku, ak by slo o atmo benzin vs turbo diesel, pohon podtlaku je odlisny, ucinnost teda tiez a s tym suvisi aj druhy potencialny rozdiel a to brzdovy posilovac.
Treba odlisit "feeling" brzdoveho pedala a skutocny brzdny ucinok.
Tebe to moze brzdit dobre (skoc si na stk?) ale nie je to tak "preposilovane", na druhu stranu, kamosovi to mozno realne brzdi horsie ale charakteristika posilnovaca je taka, ze to reaguje velmi citlivo.
heker
Redeemer
Redeemer

Obe tu tdicka, quattro, trojliter. Na A8 je ta novsia verzia motora, teda 171kW, ta sa davala potom aj do A6. Ale tato konkretnw A6 ma 165kW. Na tej A6 to brdzi o dost lepsie. STK bolo nedavno a ziadny problem s brzdami.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Kam mierim je, ze kotuc alebo platnicka nema nejaky MARKANTNY vyznam na citlivost brzdy ale prave brzdovy posilnovac. Su rozne posilnovace s roznym ucinkom, je mozne, ze su proste odlisne posilnovace ktore posobia iny feeling pri brzdeni (si zvyknuty viac zatlacit, jemu to zase reaguje citlivo pri jemnom pribrzdeni = mas pocit ze mu to brzdi lepsie).
Obavam sa ze ak je ten rozdiel prave posilnovac tak ti nepomoze nic k dosiahnutiu takeho citliveho brzdenia, ktore ja napr. vylozene nemam rad, radsej si brzdy budem davkovat podla seba).
Napísať odpoveď