Kúpa bicykla

O športe...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

guess.whoo napísal:no u mna asi pre najsirsiu moznu :D
To, ze mas vela tuku na zadku nutne neznamena, ze potrebujes siroke sedlo. Sedi sa na sedacich kostiach a nie na svaloch/tuku co mas na zadku
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Hojko:
bajk uz mam doma, je tam shimano 600, co by nemala byt nejaka zla sada, neviem no nejazdil som nikdy nic ine, ale radi to presne, brdzi to dobre, nic neskripe.. akurat jedine co sa mi nepaci je to radenie na rame. cely bajk nema ani 10kg. Co ja viem, za 50eur nekupis ani tesco bajk.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nj potom som si precital par info o tom. skusim si to doma pomerat nejako na polystyrene
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

ahojte, chcel by som si kúpiť bicykel na také klasické rekreačné využitie a udržovanie kondičky (nakoľko rotoped vo fitku je moc monotonny :) ) len po prečítaní pár článkov o výbere bicykla a rovnako aj tohto fóra, človek nadobudne pocit, že keď chce bicykel, potrebuje pomaly minimálne 2 tisíc euro :D vzhľadom k tomu, že budem väčšinou chodiť po asfalte a sem tam nejaký výlet do prírody chcel som pôvodne vyberať nejaký z crossových modelov, len dnes ma v predajni predavač zneistil tým, že crossové sú väčšinou dimenzované do tých cca 100kg, a nakoľko som trochu ťažší poradil mi skôr horský s 29" kolesami, kde mám prípadne vymeniť plášte, nakoľko sa mi fakt nechce dávať za bicykel na občasné využitie nejaké horibilné sumy padol mi celkom do oka tento kúsok http://www.genesis-bikes.sk/impact-30_p3463 ktorý majú aktuálne v Intersporte zľavnený za 399€, značka mi nič nehovorí, ale údajne to robí Merida špecialne pre Intersport takže by to nemuselo byť také tragické, čo si o tom myslíte ? bude to postačovať na začiatok alebo sa pozrieť po niečom inom ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pokiaľ to plánuješ iba na rekreačné využitie, veľmi by som si starosti s váhou nerobil.. určite sa ten bike pod tebou nerozsype, pokiaľ máš 110kg.. bohužiaľ vlastná skúsenosť. :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

robo1152: Na take rekreacne jazdenie a danu cenu mas mozno aj jedno, ze co kupis, tam to bude dost podobne. Pozri si pripadne daky Author, Meridu, mozno CTM..., pozri starsi model z roku 2015, pripadne dopredaj z 2014, tam tie ceny vedia ist dost dole.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Hojko ja som aj pozeral po nejakych e-shopoch len tam ked si vyfiltrujem kategorie bud cross alebo 29" horske vsetko zacina vsade na nejakych 300 - 350 eur a co som porovnaval tie "výbavy" alebo ako sa tomu hovori, ten Genesis z Intersportu mi prišiel celkom ok, v podstate vsetko pod nejakych 600€ ma shimano altus a par stran dozadu sa tu pisalo, ze tomu sa radsej vyhnut, ten genesis napr ma nejake ine shimano, ale ci je lepsie, horšie to uz neviem posudit :-)

Odoslané z LG-D855 pomocou Tapatalku
brm
Darca
Darca

Zadná brzda protišľapná.. :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

To znamena co? :-)

brm
Darca
Darca

Že brzdíš pedálmi, zošliapneš akoby dozadu... neviem, či pamätáš.. ;)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

To som mal ako maly na BMXke :-D ale ten bicykel mal normalne na oboch stranach packy na brzdy, a co si pamatam ked som mal okolo 15 rokov tak na horakom ked som krutil dozadu tak sa len naprazdno tocilo vlastne :-)

brm
Darca
Darca

veď áno, je to chyba v popise, ale pobavil už len ten názov a spomienky na moju starú skladačku Universal. :)

Vzadu určite budeš mať tiež tie Tektro..... je to hydraulika, čiže brzdiť to bude dobre, akurát je to Tektro, ale tak snáď na rekreúčely by ti to malo stačiť. :)
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Ja by som na tvojom mieste siel do crossoveho bicykla. S vahou by som si problemy nerobil, som mal viac a nezdalo sa mi ze by to trekac nejak vykazoval. A takisto mi pridu zbytocne kotucove brzdy, zbytocna udrzba a starosti a vyssia cena. Chapem kotucovky pokial ide o horsky a planuje sa s tym chodit po kadejakych lesoch. Ale zase uznavam - sam som si to kupil hlavne kvoli dizajnu :D . Ak mam odporucit nejaky model tak Merida Crossway som skusal a bolo to dost v pohode.
Pre vsetkych buducich hejterov - stale sa vyjadrujem k tomu ze to chce "rekreacne".
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

V prvom rade na tie kecy predajcov o veľkých kolesách kašli, cross biky a 29 biky majú úplne rovnaký priemer kolies :) Ak kúpiš dačo lacné radšej na V brzdách a odpruženú vidlu vymeniť za pevnú, ušetríš na hmotnosti. Ja som fanúšik zahraničných internetových značiek bicyklov, väčšinou ponúkajú najlepší pomer ceny a výbavy, aj teraz som kukal 12,3kg cross na hydraulikách Shimano s Deore výbavou za 700€, ale nie každý sa na to dá :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Tak od vcera kupeny spomínaný genesis, a zatial som skusal len po asfaltkach a v pohode, uvidime ked bude krajsie pocasie aby som skusil aj trochu terenu;-)
Prílohy
20160514_164131-1600.jpg
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Plánujem si kúpiť bike, cena do tých 300€. Na nemenovanom fóre mi bol odporučený http://www.decathlon.sk/horsky-bicykel- ... 50582.html Nemáte ho niekto, poprípade čo naň hovoríte ? :)
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Čaute, chcel by som si kúpiť cestný bicykel niekde z tej nižšej až najnižšej cenovej kategórie :D Rozmýšľal som nad týmto http://www.cyclesuk.com/en/Specialized- ... 53033.aspx. Ak by ste mi vedeli poradiť do akých značiek sa púšťať. Som rekreačný jazdec, za rok dám tak max 900 km.
Druhá otázka je či niekto objednával bicykel z Anglicka, nakoľko sa mi tam zdajú bicykle o dosť lacnejšie. No a samozrejme vaše skúsenosti keď ste objednali :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

v piatok mi ukradli bicykel, zhanam teraz nieco nove.

mal som ctm bora 1.0 2013, pomerne lacny cross. bol som s nim celkom spokojny, prevody to malo trochu horsie ale nic z coho by som si trieskal hlavu o stenu.

viac menej jazdim len po meste (som ta svina co jazdi po ceste, chodniku, travniku, proste kade sa da, tade idem), obcasne hradza. do lesa moc nechodim, ale ak by som si kupil horsky tak by som mozno obcasne zbehol.
horsky spominam preto, lebo tie cesty a chodniky a obrubniky v bratislave nie su nic moc a pri kazdom obrubniku som mal pocit ze mi rozsekne preumatiku.

cenu si predstavujem medzi 300-400, idealne blizsie k 300 :)

ak by som kupoval zase cross, tak favorit u mna je aktualne ctm tranz 1.0 2016.

tie horske, no neviem, hlavne neviem ci to ma ozaj zmysel. pozeral som vyssie spominany btwin rockrider 520, za 280 eur vraj super bicykel, ale ludia s ktorymi som sa rozpraval ma dost odradzali od mechanickych kotucovych brzd, respektive od kotucovych brzd celkovo.

videl som predavat plaste, ktore vyzerali hrubkovo rovnako ako tie co som mal na crosse ale neboli take hladke, viac sa podobali na horske, aj som rozmyslal ze tento rok ked budem menit plaste, tak ich vymenim za taketo ale tak to uz teraz nie je moznost. co su to za plaste, su bicykle co sa predavaju priamo s nimi?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Horsky na asfalt je zbytocnost podla mna. Mam tiez crossovy a uplna pohodicka BA vymoly :D Sem tam samozrejme hrozi rozmrdanie ale to v podstate aj s autom :D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Horské bajky majú prevody viac do pomala a trochu inú geometriu, na crosse máš taký vzpriamenejší posed, na horskom budeš trochu viac natiahnutý, vybrať si musíš ty čo ti viac vyhovuje. Čo sa bŕzd týka, na tvoje jazdenie v pohode stačia klasické véčka a aj údržba vyjde lacnejšie, mechanické kotúčovky sú všeobecne nič moc, ak lacné hydrauliky tak Shimano úplne v pohode, spoľahlivé a funkčné. Pri výbere plášťov nezabúdaj, že cross bajky majú 28" palcové ráfiky a trochu iné značenie, ale dajú sa vybrať aj plášte s drsnejším dezénom.
Napísať odpoveď