Kde bývať?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Kde je najlepšie bývať?

Staromestský byt
5
17%
Komunistický byt
7
24%
Novobyt
17
59%

Celkom hlasov: 29

Oblak
Light Expert
Light Expert

Re: Kde bývať?

Príspevok od používateľa Oblak »

audiotrack napísal: "obyvka s kychynou = vyprazane rezne na gauci = smrad, nebodaj daco prihori, vykypi... sedacka nasaje vone..." - toto máš z vlastnej skúsenosti? Lebo mne sa to nezdá. Možno nejaká látkova čo-to nasaje, ale kožená isto nie. Okrem toho, keď sa varí, predsa si vieš otvoriť okno alebo zapnúť digestor. A tie to že je to spojené neznamená že mám gauč pri sporáku. Ono je to vizuálne prepojené, ale priestor medzi tými dvoma izbami je dostatočne veľký
Z vlastnej skúsenosti, sedačka nenasaje vône, ale tam je iný problém. Pri varení / pečení jedál ktoré sú veľmi aromatické a hlavne v rúre keď sa to pečie aj hodinu alebo viac, tak to potom cítiť celý dom / byt a vtedy to nevyvetráš ani za hodinu, a ten pach môže prejsť až na druhý deň (závisí aj od toho do akej miery ti to vadí). Ale tak závisí aj od veľkosti a uzavretosti bytu. Napr, v jednom byte kde je medzi kuchyňou a izbou chodba, vtedy nebolo cítiť nič (v izbe) po pečení, ale vtedy som nepiekol dlho.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Dnes existuju rozne pohlcovace pachov... Staci otvorit okna a pripadne zapalit dake tie aromaticke sviece.
Ja osobne povazujem za najvacsiu zhovadilost toaletu v kupelni.
Ta je dobra akurat pre bulimicke a anorekticke celebrity a nie pre bezneho cloveka co normalne "zdravo" je.
Kde ma mat chlap chvilu kludu ak uz nie tam :-D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mať prepojenú obývku s kuchyňou je nechutné, už i len pocitovo. Pri varení sa pach šíri kade-tade a nepomôže nijaký digestor* ani vetranie.

Naopak hajzel v kúpelke sa mi celkom pozdáva, teda pre toho kto si riť umýva a býva iba s niekým, pred ktorým pobehuje aj holý. :D

*možno digestor v 4:05
farnell
Star
Star

Co clovek to nazor....
Ak dakomu smrdi jedlo a vonia hovno v tom pripade je kazdy komentar zbytocny.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to ste fakt nevideli tie testy, kde ukazovali ze ked splachnes zachod, tak mikrocastice mocu aj stolice sa pekne rozletia po celej miestnosti a sadaju uplne na vsetko... a vecer si potom tu zubnu kefku strkas do ust :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Na svete sa dejú aj horšie veci.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aacid nemas k tomu video alebo clanok?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

k oddelenemu zachodu od kupelne mame separatnu temu zachod-v-kupelni-alebo-oddelene-t187758.html
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

aacid napísal:to ste fakt nevideli tie testy, kde ukazovali ze ked splachnes zachod, tak mikrocastice mocu aj stolice sa pekne rozletia po celej miestnosti a sadaju uplne na vsetko... a vecer si potom tu zubnu kefku strkas do ust :)
v čom je to iné od toho, ako keď si rukou ktorou odkvapkávaš vtáka a utieraš riť otváraš/zatváraš dvere na wc a kúpelni aby si si umyl ruky? Predpoklad umývadla vo wc neriešme, králikarne majú umývadlo jedno - v kúpelni.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To si vsetci musia odcapkavat rukami? Ja to roky praktizujem tak, ze sa ho ani nepotrebujem chytit, proste mi staci drzat len gumu na slipoch a nemam problem. A je to daleko hygienickejsie ako samotnou rukou.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ine je to minimalne v tom ze si tie ruky nestrkam do ust, teda aspon ja nie.

akoze realne to predsa nie je ziadny problem, moc je sterilna, tu mozes pit kolko chces. stolica tiez nie je az taky problem, teda nedoporucoval by som ju asi konzumovat, ale zabit ta nezabije. ide skor o ten pocit.
velke mnozstvo domacnosti predsa ma zachod spojeny s kupelnou a nikdy som nepocul ze by z toho mal niekto zdravotne problemy.
farnell
Star
Star

Ak sa tu uz bavime o bakteriach tak v žinke na umyvanie riadu je ich daleko viac ako na šabes dekly.
A moč nemozete pit kedykolvek ale hned po vyluceni. Cim dlhsie je odstaty tak tym je vacsie riziko zdravotnych problemov.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

[ot] paci sa mi ako sa temy na hojku vzdy zvrhnu na nieco ine [/ot]

k teme:
Ak mas overene, ze novostavba je postavena kvalitne tak ber novostavbu (davaj si ale pozor lebo mnohokrat su proste odflaknute). Z dlhodobeho hladiska vyhody prevysia nevyhody. Tvrdis, ze mesto nehra rolu ale hra. Je ine dostat sa z odlahlej casti mesta za 10 minut a ine hodinu.
Ak nie tak si rekonstruuj stary komunisticky byt. Dovody tu uz boli spomenute.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Osobne mi kuchyňa spojená s obývačkou nevadí a preferujem takéto riešenie. V podstate už všetky nové byty sa robia štýlom x+kk. Pri varení sa dá vetrať a aj ten pach je podľa mňa oveľa znesiteľnejší ako niektoré iné.

No a tu sa dostávame k tomu záchodu v kúpeľni, ktorý ja strpieť nemôžem. Nie je nič horšie, ako keď potrebuješ ísť do kúpeľne po niekom, kto tam pred chvíľou kvalitne nakládol. Vyvetranie v takom prípade zaberie minimálne pár desiatok minút a dýchať tie smrady nie je dvakrát príjemné. Hlavne preto som za oddelený záchod a kúpeľňu. Ďalší praktický dôvod je ten, že ak sa niekto sprchuje/kúpe, zároveň je tým obsadený záchod, takže je to pre zvyšok rezidentov dosť nekomfortné čakať, kým daná osoba uvoľní kúpeľňu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Pilifo napísal:..Ďalší praktický dôvod je ten, že ak sa niekto sprchuje/kúpe, zároveň je tým obsadený záchod, takže je to pre zvyšok rezidentov dosť nekomfortné čakať, kým daná osoba uvoľní kúpeľňu.
Ale tento problém v princípe nie je riešený pri separatnom záchode, ak tam nemáš umyvadlo (čo je 80% prípadov oddelených wc). Nemáš sa ako a kde umyť, lebo je kúpelňa obsadená. Takže síce potrebu vykonáš, ale stále musíš čakať kým sa neuvolní. A opačne - ak si spravíš sprchový kút taký, že nebude cez sklo vidno, tak v princípe ani jednému ani druhému nemusí vadiť že sú v kúpelni dvaja súčasne

a vôbec, ak sa dvaja alebo viacerí členovia rodiny nevedia navzájom tolerovať, a rešpektovať súkromie toho druhého, tak je problém asi niekde inde a nie v architektúre :) Buď sa naučia fungovať súčasne alebo sa naučia spýtať druhého či nepotrebuje na wc, lebo chce ísť do sprchy. Na takéto jednoduché veci predsa nepotrebujeme 10cm múr
farnell
Star
Star

Ale tu nejde len o dvoch ludi...
Su tu, deti,mozne navstevy. Jednoducho su situacie ked je lepsie ak su tieto dve zariadenia oddelene.
A to len nasa spolocnost je niekedy az prehnane cistotna.
Netvrdim,ze som prasa no nic sa nema prehanat.
Alebo ste vsetci Monk?
V principe nech sa kazdy zariadi ako vie a ako mu to vyhovuje.
Niekomu nemusia stacit ani dva hajzle ci dve kupelne...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

audiotrack napísal:Ale tento problém v princípe nie je riešený pri separatnom záchode, ak tam nemáš umyvadlo (čo je 80% prípadov oddelených wc). Nemáš sa ako a kde umyť, lebo je kúpelňa obsadená. Takže síce potrebu vykonáš, ale stále musíš čakať kým sa neuvolní. A opačne - ak si spravíš sprchový kút taký, že nebude cez sklo vidno, tak v princípe ani jednému ani druhému nemusí vadiť že sú v kúpelni dvaja súčasne
Dnes už máš celkom bežne mini umývadlá aj na záchode. V prípade, že je to nejaký starší byt alebo tam jednoducho nie je, vždy máš výlevku v kuchyni, kde môže byť mydlo tiež, a v prípade núdze sa dá použiť toto umývadlo. Je to podľa mňa lepšie riešenie ako liezť niekomu do kúpeľne, keď sa práve sprchuje.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

v mojom byte mam tiez umyvadlo aj na wc a je to ovela lepsie riesenie ako mat spolocnu sprchu s wc.

nenapadne ta vzdy pred sprchou sa opytat vsetkych clenov domacnosti, ci akurat nepotrebuju ist na hajzel. ked som robil v UK tak sme byvali s terajsou manzelkou v takej kutici kde to bolo spolocne a za ten kratky cas sa nam stalo niekolko krat, ze sme boli jeden v sprche a druhy hned vedla na wecku. a cim viac ludi spolu zije tym castejsie sa tie situacie budu opakovat
farnell
Star
Star

Ale ved logicky opytat sa je uplne normalne, ale rozkaz prirode. ;-)
Napísať odpoveď