Kde bývať?
Re: Kde bývať?
Tiez by som nechcel mat spojenu obyvacku a kuchynu. Jednak ten smrad z varenia co sa tu spominal.
Dalej ked priatelka by varila a ja chcem napriklad pozerat telku, tak by sme sa navzajom vyrusovali.
To je vhodne podla mna pre niekoho, kto vari tak raz za dva tyzdne. Alebo vobec. Max ranajky a vecere a obedy vonku+donaska. A praveze co si vsimam na okoli, teraz varenie opat prichadza "do mody", tak urcite by som bral oddelenu kuchynu. Uz nehovoriac o tom, ze koooooopec novostavieb, co som posledne mesiace pozeral tak ma kuchyno-obyvacku tak debilne riesenu, ze kuchynska cast je niekde v rohu bez okna(!).
Spojene WCko a kupelna, no, mal som take v prenajatom byte. Ked som byval sam, v pohode, ale uz ked sme dvaja tak by som to tak urcite nechcel.
Jednoznacne rozdelene.
A da sa dat umyvadlo malicke aj na WC v kralikarnach, rodicia si tak spravili, vobec to tam nezavadzia. Teda pokial niekto z rodiny nie je extremne tlsty...
Dalej ked priatelka by varila a ja chcem napriklad pozerat telku, tak by sme sa navzajom vyrusovali.
To je vhodne podla mna pre niekoho, kto vari tak raz za dva tyzdne. Alebo vobec. Max ranajky a vecere a obedy vonku+donaska. A praveze co si vsimam na okoli, teraz varenie opat prichadza "do mody", tak urcite by som bral oddelenu kuchynu. Uz nehovoriac o tom, ze koooooopec novostavieb, co som posledne mesiace pozeral tak ma kuchyno-obyvacku tak debilne riesenu, ze kuchynska cast je niekde v rohu bez okna(!).
Spojene WCko a kupelna, no, mal som take v prenajatom byte. Ked som byval sam, v pohode, ale uz ked sme dvaja tak by som to tak urcite nechcel.
Jednoznacne rozdelene.
A da sa dat umyvadlo malicke aj na WC v kralikarnach, rodicia si tak spravili, vobec to tam nezavadzia. Teda pokial niekto z rodiny nie je extremne tlsty...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Frco napísal:Dalej ked priatelka by varila a ja chcem napriklad pozerat telku, tak by sme sa navzajom vyrusovali.
Vieš mi toto vysvetliť? Nedokážem si asi celkom predstaviť koľko sústredenia treba pri krájaní alebo miešaní že ťa dokáže vyrušiť niekto sediaci 5 metrov od teba a pozerajúci TV. A opačne - aký neskutočne náročný film musíš pozerať, že ťa bublajúca voda 5 metrov za tebou dokáže vyrušovať. Z tých absurdných argumentov čo tu padli tento zatiaľ vyhráva
No a co mam potom vraviet ja, ked mam este v kuchyni ah pracku.
Navyse to nemate ine co robit len civiet do bedne?
Navyse to nemate ine co robit len civiet do bedne?
no neviem, mna teda pustena umyvacka pri telke vyrusuje dost, vzdy zatvaram dvere do kuchyne... mikrovlnka este lepsie alebo taky digestor...
V tej mikrovlnke pecies hodinu babovku, ci ako?
Ja som si za 10 rokov zvykol na spolocne priestory kuchyne a obyvacky a uz mi nic nepride akosi zvlastne.
To skor sa pousmejem nad niektorymi zavermi a reakciami.
A ak by som mal aj v buducnosti cosi take riesit tak by som nezavahal a riesil by som to tak isto.
Ja som si za 10 rokov zvykol na spolocne priestory kuchyne a obyvacky a uz mi nic nepride akosi zvlastne.
To skor sa pousmejem nad niektorymi zavermi a reakciami.
A ak by som mal aj v buducnosti cosi take riesit tak by som nezavahal a riesil by som to tak isto.
-
guess.whoo
Redeemer
da sa to uplne v pohode vydrzat. nasa rura navyse vydava kvoli niecomu hluk pri peceni a ani to mi nevadi. viac ma vyrusuje ked manzelka zehli v obyvacke ked pozeram telku. este ani raz sme sa nevyrusovali ked jeden z nas pozeral telku a druhy varil
navyse neviem co varievate vy, ale smrad z nasej kuchyne nejde nikdy. skor prijemna vona
navyse neviem co varievate vy, ale smrad z nasej kuchyne nejde nikdy. skor prijemna vona
Moja zehli v kuchyni 
A tiez mi varenie neprekaza. Skor naopak.
Ale smrad v zaparenej kupelni mi vadi hrozne.
Mal som zamestnanie kde sucastou sprch boli aj wecka a to bola doslova katastrofa.
Raz som dokonca pocul aj upratovacku ako jej z toho smradu v pare skoro dvihlo dekel
A tiez mi varenie neprekaza. Skor naopak.
Ale smrad v zaparenej kupelni mi vadi hrozne.
Mal som zamestnanie kde sucastou sprch boli aj wecka a to bola doslova katastrofa.
Raz som dokonca pocul aj upratovacku ako jej z toho smradu v pare skoro dvihlo dekel
a nestaci jednoducho sklopit prkno?aacid napísal:to ste fakt nevideli tie testy, kde ukazovali ze ked splachnes zachod, tak mikrocastice mocu aj stolice sa pekne rozletia po celej miestnosti a sadaju uplne na vsetko... a vecer si potom tu zubnu kefku strkas do ust
inac ja osobne som tiez proti spojeniu kuchyna-obyvacka, ale z reakcii je jasne len jedno, clovek si zvykne na vsetko a hlavne to na co je zvyknuty ma tendenciu obhajovat.
-
Fabo
Hardcore addict
Tak ja napriklad nie som zasadne proti oddelenemu, ale tiez preferujem spojene. Najvacsi problem vidim v hluku umyvacky, digestora, inak nie. Nejake vzajomne rusenie mi nevadi, vonu varenia, pecenia mam rad. Je to celkom fajn aj ked travim cas v kuchyni, ale tak ze tam nepotrebujem 100% byt pri niecom, obcas nieco zamiesat, alebo tak, tak mozem plynule prechadzat z jednej casti do druhej, mam poruke vsetky nastroje a pristroje k obsluhe hosti a pod. (kavovar, chladnicka) Co je ale dobre mat nejake opticke rozdelenie aby nebolo priamo vidiet z umyvacky na bordel na linke (napr. spinave taniere ked pozbierate od hosti, samozrejme ak sa nedaju rovno do umyvacky, veci kolo varenia, prazdne plastove vanicky a pod.). Z toho pohladu idealne linka do U.
Co sa tyka zachoda, rozhodne oddeleny, spolocne sa to da tak max. ked je clovek sam v byte s obcas navstevou, inak je to na houby, z viac dovodov. Aj toho ze sa pouzitim jedneho okamzite blokuje druhe, aj dalsich. Samozrejme na oddeleny zachod patri vlastne umyvadlo.
Co sa tyka zachoda, rozhodne oddeleny, spolocne sa to da tak max. ked je clovek sam v byte s obcas navstevou, inak je to na houby, z viac dovodov. Aj toho ze sa pouzitim jedneho okamzite blokuje druhe, aj dalsich. Samozrejme na oddeleny zachod patri vlastne umyvadlo.
-
hojko
Site Admin
Umyvacka, digestor, smrad z kapustnice..., no neviem. Podla mna ma byt obyvacka obyvackou, teda gauc+fotelky, maly stolik, tv, nejaka policka, pripadne mala kniznica ci stojan na vino. Nic viac a nic menej. A nepotrebujem, aby som mal v obyvacke kuchynsku linku, sporak, mikrovlnku, chladnicku s mraznickou, rozmrazene kura v umyvadle. Na to sluzi kuchyna. Ale sto ludi, sto chuti. Ak niekto preferuje spojenu obyvacku s kuchynou, tak prosim, je to jeho volba a nemam mu to za zle.
-
audiotrack
VIP
ale veď to v obyvačke nemáš. Obývačka je obyvačkou, kuchyňa kuchyňou. AKurát medzi tým nie je stena. Ale opticky si to vieš rozdeliť práve gaučom, knižnicou alebo hocičím
-
guess.whoo
Redeemer
mozes si tam spravit nejaku mensiu stenu s barovym pultom napriklad ak je dost miesta a stale to bude spojene..alebo klasickou stenou iba nechas vacsi priechod popr. klenbu
Tak ak by som to neobhajoval tak by som bol najskôr schizofrenik tvrdiaci jedno a konajuci uplne inak.M142 napísal: clovek si zvykne na vsetko a hlavne to na co je zvyknuty ma tendenciu obhajovat.
Uz pri kupe domu sme mali "sen".
WC-ko v kupelni.
Kuchynu spojenu s obyvackou som si vtedy nevedel predstavit pretoze boli obe miestnosti este oddelene.
WC s kupelnou som zavrhol hned po tom ako sme zistili ,ze rozmerovo by to bolo narocnejsie uz v existujeucej stavbe rozumne postavit.
Postupne som vsak "evolucne" zistil ,ze to bol spravny krok a vyhovuje to tak vsetkym.
Ciastocne ma v tomto utvrdili aj navstevy u iných kde som si mal moznost overit tuto alternativu (srať hned vedla sprchy).
Kuchyna s obyvackou to je trochu ina zalezitost a tak trochu kuriozna.
Este ked sa dom prerabal tak sedel v povodnej kuchyni brat (duchovny otec mnohých napadov pri rekonstrukcii), fajcil a pil kavu(vtedy bolo fajcit povolene).
Pozera na stenu (vtedy sme este nevedeli ,ze to je iba priecka) a vravi mi "daj dolu stenu a urob kuchynu spolu s obyvackou".
Priznam sa ,ze som sa toho bal. Ale nie prevedenia a toho spojenia skor tej roboty okolo.
Mne sa kuchyna spojena s obyvackou vzdy pozdavala. Hlavne kvôli velkosti a otvorenosti priestoru.
Nakoniec som sa do toho pustil a ako moj brat neskor povedal "ten k.k.t ma stastie"(to kvôli tomu ,ze nebolo treba riesit ako dorobit stropy v pripade ,ze by bol mur az nad stropy a siahajuci az na povalu) sme nakoniec priecku dali dolu.
Postupne som tomuto rieseniu prisiel na chut a nic z toho co tu bolo spomenute mi neprekaza v uzivani oboch miestnosti ako jedneho celku.
A ja sam stale tvrdim ,ze "ak dakomu voni h.v.o a kapustnica smrdi" (ako nacrtol hojko) tak daco nie je v poriadku.[emoji38]
Mne osobne je prijemnejsie to co do mna vchadza a nie to co zo mna lezie.
Ale...
Kazdy zije a byva ako mu vyhovuje preto svoj nazor naobhajujem iba sa snazim prezentovat to co je pre mna vyhovujuce a akceptovatelne a co nie.
A tema je o byte. A o tom ,ze v bytoch sa aj napriek oddelenym miestnostiam pach varenia nesiri, ma nik nepresvedci.
Zil som v byte skoro 10 rokov az do doby kym som nekupil dom. Takze daco o tom viem. Ak ste nevarili vy tak ste vedeli s urcitostou co vari sused.
tak s tymto som ja nikdy problem nemal, toto je treti byt v ktorom zijem, zatial v ziadnom som nikdy necitil co vari sused. na spolocnej chodbe to ano, vzdy ked idem domov citim co maju susedia na veceru, ale v byte som to necitil nikde.
samozrejme ze pach sa siri aj napriek oddelenym miestnostiam, ale asi aj sam uznas ze to bude dost rozdiel ked medzi kuchynou a obyvackou nie je nic a a ked je tam stena a zatvorene dvere.
predpokladam ze ste v kuchyni nikdy nic nepripalili, ze?
samozrejme ze pach sa siri aj napriek oddelenym miestnostiam, ale asi aj sam uznas ze to bude dost rozdiel ked medzi kuchynou a obyvackou nie je nic a a ked je tam stena a zatvorene dvere.
predpokladam ze ste v kuchyni nikdy nic nepripalili, ze?
-
guess.whoo
Redeemer
ked nieco pripalis tak ti nepomozu ani dvere medzi kuchynou a obyvackou..normalne pustis digestor na plno a otvoris okno...za chvilku nie je nic citit
Kuchynska linka byva umiestnena vacsinou v rohu, 5 metrov od okna a s digestorom bez odtahu - toto je realita novych bytov. Zial. Takato kuchyna nie je urcena na caste varenie. Raz za tyzden ano, a aj to sa treba vzdat aromatickych jedal ako vyprazane rezne a pod. Cela miestnost tym totiz napachne a nic nepomoze. A hlavne tuk sa usadzuje vsade po stenach a nabytku. Poznam ludi co sa pre otvorenu kuchynu museli vzdat varenia a teraz lutuju.
-
audiotrack
VIP
myslím že aromatické rezne nie je problém rezňov alebo kuchyne. Ak niekto na jednom oleji vypráža 10 rezňov, bude mať smrad hocikde. Ak niekto používa kvalitný olej a neprepaluje ho, tak môže vyprážať aj celý deňsundevil napísal:Kuchynska linka byva umiestnena vacsinou v rohu, 5 metrov od okna a s digestorom bez odtahu - toto je realita novych bytov. Zial. Takato kuchyna nie je urcena na caste varenie. Raz za tyzden ano, a aj to sa treba vzdat aromatickych jedal ako vyprazane rezne a pod. Cela miestnost tym totiz napachne a nic nepomoze. A hlavne tuk sa usadzuje vsade po stenach a nabytku. Poznam ludi co sa pre otvorenu kuchynu museli vzdat varenia a teraz lutuju.
Nejde len o rezne, tie boli ako priklad. Staci naozaj varit (nielen zohrievat v mikrovlnke) a obyvacka bude pachnut. Hluk z kuchyne tu uz bol spomenuty a je to dalsia vec, ktoru by som nebral na lahku vahu. Ale pokial sa vari malo, tak sa to da vydrzat. Mal som takto rieseny maly 2 izbak, takze to velmi dobre poznam.
-
hojko
Site Admin
audiotrack & guess.whoo: Barovy pult, gauc ci kniznica neoddeli kuchynu od obyvacky. Ako som pisal, nezabrani to pachu z varenia, hluku umyvacky, ci mikrovlnky, pripadne digestora. Segendinsky, rezne, kapusta..., tam ti nepomoze ziadna kniznica co ti to oddeli.
-
seth82
Darca
Nemusí to byť starý olej. Mne napríklad vadí, aj keď si robím praženicu s cibuľkou a napáchnu mi od toho veci. Digestor síce môžem mať zapnutý aj na plné obrátky, ale predsa len to v šatstve cítim. Preto aj ak náhodou mám nejaké oblečenie v obývačke, prenesiem to pred varením do spálne, nech mám svätý pokoj. Po varení otvorím vráta na terasu a to sa postupne vyvetrá. K tomu môžem prirátať aj naozaj aromatické jedlá, ako napríklad kari, indické, pakistanské, aj v čínskej kuchyni sa také nájdu...
Rezne som tu ešte nikdy nerobil (nevidím žiaden dôvod, dajú sa kúpiť v obchode), ale už len vyššie spomínané úplne postačujú. Alebo stačí, ak si človek objedná niečo pikantné a orientálne domov a už je to všade cítiť.
V každom prípade proti spojeným kuchyňa + obývačka nemám nič, keď mám návštevu a varím, tak môžeme komunikovať, je to celkom dobrá vec.
Rezne som tu ešte nikdy nerobil (nevidím žiaden dôvod, dajú sa kúpiť v obchode), ale už len vyššie spomínané úplne postačujú. Alebo stačí, ak si človek objedná niečo pikantné a orientálne domov a už je to všade cítiť.
V každom prípade proti spojeným kuchyňa + obývačka nemám nič, keď mám návštevu a varím, tak môžeme komunikovať, je to celkom dobrá vec.