Grafická karta Gigabyte GTX 580 SoC - rozsypaný obraz

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Grafická karta Gigabyte GTX 580 SoC - rozsypaný obraz

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tak dnes večer mi začala nejako blbnúť v PC grafika. V hre (Warface) mi začal mrznúť obraz, pár krát ma vyhodilo na plochu a raz reštartovalo PC. Po prvom reštarte PC normálne nabehol. Spustil som hru a ako náhle ma načítalo do nejakej miestnosti, grafika zasa okamžite padla, reštartovalo PC, ale viac do windowsu nenabehol. Obraz zostal rozsypaný, po spustení PC sú cez obrazovku rôzne biele čiary. Otázka znie, má to grafická karta za sebou? Môžem ju vyhodiť a kúpiť inú?

Ešte keď ma to prvý krát vyhodilo na plochu, v informačnej lište svietil žltý trojuholník s výkričníkom a nad nim bola bublina s informáciou, že driver bol pozastavený... Nestihol som to dočítať, keďže ma to po pár sekundách hodilo späť do hry.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Grafická karta Gigabyte GTX 580 SoC - rozsypaný obraz

Príspevok od používateľa hrban »

Rozobrat, vycistit chladenie, prepastovat a ak nepomoze tak zapiect a predat :lol:
Noobsz DJ
Guru
Guru

Dík, to vyčistenie a prepastovanie vyskúšam. A ak nebude fungovať, tak ju radšej vyhodím. Na zapečenie a predanie by som nemal srdce. Taký hajzel zasa nie som.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

môžeš skúsiť ale zapiecť podľa nejakého návodu a možno ju to oživí na nejaký pol rok. Predávať nemusíš.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Podarilo sa mi cez núdzový režim dostať sa na plochu. Vymazal som všetky ovládače a znova stiahol nové. Nejaká zmena sa nekonala. WINDOWS ako taký asi nevie rozpoznať kartu, no AIDA64 s ňou nemá problém. Ešte som aj našiel chybové hlásenie "Kód 43". Prešiel som google, skúsil som odpojiť všetky konektory od zdroja a grafickej karty, taktiež som kartu dal do vedľajšieho slotu. Výsledok bol taký, že mám zasa modrú smrť a PC sa reštartuje. Samozrejme ten rozsypaný obraz pretrváva. Prikladám fotky.
Prílohy
P_20160513_171508_p.jpg
P_20160513_171712_1_p.jpg
P_20160513_171540_1_p.jpg
Napísať odpoveď