pc obliaty mineralkou

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
quartz
Light Star
Light Star

pc obliaty mineralkou

Príspevok od používateľa quartz »

Zdravim, dnes sa mi podarilo obliat moj desktop pc mineralkou. Vsetko som poutieral a bol som pripraveny na najhorsie. Po zapnuti pc sa na monitore nic neukazalo, iba po par sekundach naskocilo na monitore: out of range. V tom momente sa fany na grafike roztocili na maximum.

Myslel som, ze je po grafike, ale skusil som pc rozobrat. Na zakladnej doske mam tlacitko direct key, ktore po stlaceni pc priamo da do boot menu. Stlacil som ho, pc nabehol do boot menu, ale boli tam biele pasy a pc nereagoval (nevedel som prestatovat hodnoty, pripadne odist z boot menu).

Tak som este skusil dat grafiku do druheho PCI slotu a cuduj sa svete pc isiel normalne. Dostal som sa na plochu. Potom som pc vypol a dal som grafiku naspet do povodneho PCI slotu. Pc sa normalne zapol a ziadne poruchy to nehlasilo, teraz na nom pisem.

Mam sa niecoho bat? Je tu riziko, ze uz nepojde? Pc je este v zaruke, bol skladany asi pred pol rokom. Dakujem za odpovede.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: pc obliaty mineralkou

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nechal si ho poriadne vyschnut? Rozobral si ho do poslednej skrutky a nechal ho vyschnut niekolko hodin? Ak nie, tak ano, mas sa coho obavat, lebo aj po poriadnom vycisteni je tam moznost ze sa ti casom odfajci.

Taktiez, bola to obycajna cista mineralka, alebo nejaka s prichutou?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aj po dôkladnom vysušení sa môže niečo prejaviť.... možno nie dnes alebo zajtra, ale o 2-3 roky...

Každopádne ako píše Michaelo, rozober všetky postihnuté diely a nechaj ich schnúť pár hodín..
quartz
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa quartz »

Michaelo napísal:Nechal si ho poriadne vyschnut? Rozobral si ho do poslednej skrutky a nechal ho vyschnut niekolko hodin? Ak nie, tak ano, mas sa coho obavat, lebo aj po poriadnom vycisteni je tam moznost ze sa ti casom odfajci.

Taktiez, bola to obycajna cista mineralka, alebo nejaka s prichutou?
Nie bola to obycajna rajec sytena, bez prichute. Nechal som ho vysusit.
brm napísal:Aj po dôkladnom vysušení sa môže niečo prejaviť.... možno nie dnes alebo zajtra, ale o 2-3 roky...

Každopádne ako píše Michaelo, rozober všetky postihnuté diely a nechaj ich schnúť pár hodín..
Dobre, dakujem. A pocul som, ze je dobre dat danu vec do ryze, ked sa taketo nieco stane? Co nato hovorite? Ale asi to nebude dobry napad, lebo sa tie male zrnka mozu dostat tam, kde nemaju.

A ked by sa aj nahodou nieco pokazilo, v servisnom centre dokazu zistit, ze pc bol obliaty a neuznaju mi reklamaciu? Alebo mam pravo na reklamaciu?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

do ryže sa elektronika na noc dáva preto, aby došli číňanci a cez noc to opravili :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Základnú dosku, procesor alebo grafickú kartu by som asi veľmi do ryže nestrkal. :) Nechaj to normálne vyschnúť pri bežnej izbovej teplote.

Servisy na mobily vedia zistiť, či bol mobil utopený alebo nie, bo sa začne prejavovať oxidácia. Možno niečo také sa časom môže prejaviť aj na tvojom PC. Ak to bude viditeľné, asi ti to v servise pri záručnej oprave neuznajú.

Pokiaľ sa ti komp doslova v minerálke neutopil, ale bol len trochu zmočený, veľmi by som to neriešil. Podľa mňa všetko pôjde ako má, len to nechaj poriadne vyschnúť. Ale záruku ti nikto nedá.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Najhorsie co moze clovek po obliati spravit, ze to chce hned zapnut. Ci je to notebook, pocitac alebo mobil, vacsinou sa to same vdaka tomu vyskratuje. Treba to hned odpojit od el. zdroja, vysusit poriadne a nechat to schnut aj par hodin, nezapinat to. Vtedy je vacsia sanca, ze to dobre vyschne a nic nevyskratuje, ved clovek nevidi, ze ci pri malickych kondenzatoroch nie je este mala kvapocka vody.
Napísať odpoveď