Router do 100 eur + -

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
fanter
Light Star
Light Star

Router do 100 eur + -

Príspevok od používateľa fanter »

Zdravím vás páni,
Pár hodín hľadania po internete som obetoval, ale nedospel som k žiadnemu záveru, preto sa ešte obraciam na vás :) ...
Moj provider mi poskytol D-Link, ktorý je katastrofálny, hlavne čo sa týka pokrytia, ale tak isto aj prietoku dát ... Potrebujem pokryť rodinný dom, 200m2, dve podlažia, ale teraz som si na spodné podlažie už samostatne vyriešil druhý router, a vrch potrebujem doriešiť ... Čiže cca 21m na dĺžku, prípojku mám v obývačke, teda na konci jednej strany domu, a na opačnej strane v spálni som bez signálu... Neviem čo mi poradíte, budem rád aj keď mi napíšete čo treba aby dobrý router spĺňal, napríklad uvítam priradenie rýchlosti do skupín, alebo určitému jednotlivcovi...
Pri práci niekedy potrebujem maximálne využitie dát, s tým že obmedzím ostatných... Neviem do akej miery spĺňajú, nespĺnajú routre nejaké frekvenčné normy, vzhľadom na deti, lebo tiež som čítal že niektoré routre nespĺňajú normy, a pri dlhodobom využívaní a sedenia v blízkosti, nie je to dobré v rámci zdravia... Viem že možno niekto si povie že toto je posledné čo niekoho zaujíma, ale sú to veci ktoré zajímajú mňa :) ... Pokiaľ je to čo hľadám aj v nižšej cene, tak super, pokiaľ má pre mňa zmysel aj niečo ešte investovať naviac, tak určite zvážim :)
Ďakujem za tipy, snáď niečo vyberieme !
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Router do 100 eur + -

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja mam dome tiez pripojku na okraji a uz asi po 10m sa signal straca, resp. je minimalny, aj ked zalezi na stenach a dalsich prekazkach, myslim si ze na 21m ti jediny router stacit nebude, chce to AP (access point), mne to pomohlo, mam tiez dlzku asi 20m a signal je aj vonku.

Prip. ak mas druhy router, ci AP, tak mozno pri vhodnom umiestneni by mohol pokryt aj vrchne poschodie, ak to je mozne, predlzit kabel a skusat, ja mam signal aj na povale, co je dost nasikmo, zalezi na hrubke stien, ich pocte... Pomoct by mohlo tiez ak by si mohol prvy router posunut, predlzit kabel, mozno pouzit switch.

Ak ti ide navyse o zdravotnu stranku, potom sa ti oplati posunut hlavny router a testovat poziciu druheho, pohrat sa s antenkami, kedze 2 zariadenia su urcite lepsie ako 3.

Este spominas ze si to v spodnom podlazi uz vyriesit, takze tam staci jeden? Je tam garaz, alebo preco tam staci jeden? V tom pripade by sa urcite dalo vhodnym rozmiestnenim pouzit 2 zariadenia, teda ak signal neblokuje nejaky zelezobeton.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co chces radit v zelezobetonovej stavbe kde rusenie okrem hrubych stien sposobuje aj zelezna sietka v betone? To je tazko, idealne je umiestnit router niekde do stredu domu. Pozri sa na router Asus RT-N18U, ten ma dobre recenzie a referencie.
fanter
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa fanter »

V dolnom podlaží mám pracovňu (kde je router) vedľa miestnosť s bazénom kde je dostatočný signál a ďalej ako šatník, garáž nepotrebujem...
Hore chcem pokryť vlastne celý vrch nakoľko sú to všetko obytné miestnosti (detská izba, obývačka, jedáleň - kuchyňa, spálňa, terasa)
Dole mám v podstate ten D-Link (ktorý spĺňa účel, a hore som bez signálu) čiže hore bude vysielať vlny len jeden... Len to ma napadlo, že pokiaľ je silnejší, a dajme tomu že bude v detskej izbe, kde denno denne budú deti pri ňom spať, či sú všetky v nejakých stanovených normách...
Ďakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Predavat sa mozu len s normou, ktora splna vyzarovanie v EU. Niektore sa dali upravit zmenou firmware. Ale skus sa pozriet co pises - chces mas signal vsade a chces tam mat aj dieta. Nieco za nieco, tazko pokryjes cely dom s tym, ze v detskej izbe po wifi ziareni nebude ani stopy.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zaujimave ze signal z dolneho podlazia neprejde aj hore, mozes este vyskusat zmenit polohu, antenky.

Ak to nepojde, tak jednoznacne 2 zariadenia hore, router + AP. Jediny router na jednej strane domu, ktory pokryje 21m je nezmysel, ak by to aj dokazal, pravdepodobne za cenu porusenia noriem a to nechces. Ak chces chranit deti, tak daj AP do inej miestnosti, tak aby sa pokryl zbytok domu a zaroven by nebol blizko detskej izby. Ak si paranoidny, tak natiahni kabel, daj switch a nech sa deti pripajaju cez LAN.

Inak nedavno som cital, ze po dlhodobom vyskume zistili, ze mobily nesposobuju rakovinu, je to nieco ine, ale naznacuje to nieco, predsa mobily sa pouzivaju blizko mozgu a wifi je pomerne daleko. Urcite by som ale nedaval router ani AP na stol s PC ci niekde na nocny stolik, najlepsie na vyssiu skrinu ci policku.
Napísať odpoveď