Zaujímala by ma jedna vec. Používam externý disk Seagate Expansion Portable. Je to disk USB 3.0 ale používam ho len cez 2.0 USB. Ide o to že ak dám disk bezpečne odobrať tak Windows vypíše hlášku že je odpojený no ale disk stále ako keby bežal. Je to normálne ? Na alze som pri inom disku našiel toto, čo je môj prípad.
Zaskočilo mě, že na USB 2.0 nelze bez problému odebrat zařízení, disk po odebrání ve WIN není vidět ale dioda stále svítí a disk se točí - zřejmě by časem mohlo dojít k poškození, protože není zaparkovaný disk (na USB 3.0 bez problému, disk se po odebrání vypne) - na USB 2.0 nutné vyřešit použitím další aplikace, která doučí USB 2.0 impulz pro vypnutí externího zařízení pro jeho bezpečné odebrání ... chce to pročíst fóra
Nikdy som disky takto neodpajal, len par krat vynimocne, ale zatial oba funguju. A to ich pouzivam roky. Nepredpokladam, ze ich bezpecne odoberie aj televizor alebo prehravac, ked je tam ten disk pripojeny.
tiez mam taky isty disk.usb 3.0 ho dokaze vypnut a zhasne kontrolka, ale usb 2 uz nedokaze.iba ukaze, ze bol bezbezne odstraneni.do dnes funguje.nelamem si s tym hlavu.tiez mam taku funkciu na tv ako K-u-b-i-a-k
ja mám externý disk WD Elements USB 3.0 a mne vypisuje pri zapojení túto hlášku a neviem čo s tým, hlavne mám obavy či pri kontrole nevymaže niektoré súbory ktoré tam mam uložené. obrázok v prílohe