2 bubliny na pneu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

2 bubliny na pneu

Príspevok od používateľa Blackout147 »

Dnes rano som si vsimol, ze mam na prednej pravej pneu dve male bubliny. Pneumatika ma asi 15 tisic km, no nejazdil som vzdy po tych najlepsich cestach. Adepta by som aj mal, v nedelu som presiel cez jeden horsi neoznaceny vytlk. Mozem sa obratit na poistovnu? Davnejsie som niekde cital, ze to je chyba spravcu cesty, no neviem. Novy par pneumatik na napravu som uz objednal, mozem s tym jazdit? Potrebujem takych 25km denne.
Prílohy
20160517_163609.jpg
20160517_162646.jpg
20160517_162646.jpg
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 2 bubliny na pneu

Príspevok od používateľa typek61 »

obrazky do prilohy
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Nie som si istý, či sa to dá cez tú poisťovňu riešiť. A ak aj áno, asi je k tomu nutné privolať aj policajtov, aby dokázali zdokumentovať, kde presne a za akých podmienok sa to stalo. Ale tiež som niekde už videl nejaké vyjadrenia, že vymáhať si škodu od správcu ciest je nadlho, poprípade až nemožné. Niečo podobné sa už niekde na www.sme.sk preberalo. Skús tam pohľadať, možno ten článok/blog nájdeš.

A čo sa pneumatiky týka. Veľmi by som to neriskoval jazdiť. Ak ale nie je iná možnosť, tak sa vyhýbať nejakým vyšším rýchlostiam a ďalším výtlkom.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Bublinu ti roztrhne. Mozno zajtra, mozno za 30 000 km. Ale ked ti praskne pneu niekde mimo obce v zakrute pri 90 km/h, tak za tebou ostane uz len sviecka pri ceste.

Kamarat toto nedavno riesil pri Rajci, cesta dole z Fackova. Zavolal policajtov, dosli, nafotili, spisali. Pokutu nedostal. Nasledne to nahlasit do poistovne, spravca cesty spadal pod Kooperativu, takze tam odniesol papiere. Este mal dolozit doklad o kupe novej zimnej gumy, ale kedze ju este nekupil, tak nic nedokladoval zatial.

Takze by si sa mal vratit asi na miesto cinu alebo dake ine miesto, zavolat policajtov. Povedat, ze sa to stalo teraz. Vypisat papiere, nafotit. Policia ti povie, ze kto je spravcom cesty a u koho si ziadat uplatnenie skody. A dufaj, ze na fakture za pneu bude starsi datum ako ten ked sa stala nehoda.
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Original vytlk je vzdialeny 200km, nehrozi :D Jedine najst nieco v petrzalke.
Noobsz DJ
Guru
Guru

https://goo.gl/maps/W4jB9VuWJi12 - tu je taký vymrdaný výtlk, že ten bude určite stačiť. Ja som ho včera trafil a vykričal som asi všetky možné nadávky, aké poznám. Fakt, vrelo odporúčam :smt098 . U mňa okamžite vybitý guľový čap na ľavej strane. Môžem byť rád, že disk a pneumatika zostali bez poškodenia.
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Dakujem tip ;) , ale uz na to kaslem teda, nabuduce budem vediet. Inac ako sa jazdi so 14palcovou plnohodnotnou rezervou pri 16 diskoch? Asi to do servisu zvladnem, ale este nemam skusenosti, tak sa pytam.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Noobsz DJ napísal:https://goo.gl/maps/W4jB9VuWJi12 - tu je taký vymrdaný výtlk, že ten bude určite stačiť. Ja som ho včera trafil a vykričal som asi všetky možné nadávky, aké poznám. Fakt, vrelo odporúčam :smt098 . U mňa okamžite vybitý guľový čap na ľavej strane. Môžem byť rád, že disk a pneumatika zostali bez poškodenia.
Racianska je jeden velky vytlk :D Tam si moze vyberat
Noobsz DJ
Guru
Guru

To máš veru pravdu, ale tento bol fakt exkluzívny. Aj som sa čudoval, že prečo hneď za tou električkovou zastávkou ide dodávka predo mnou v strede medzi oboma pruhmi. Spočiatku som si myslel, že sa nevie rozhodnúť, do ktorého pruhu chce ísť. Potom som zistil, kvôli čomu tak išiel. Neskoro som strhol volant doprava ku krajnici.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

výtlk nevýtlk, tie pneumatiky sú nejaké celé divné, aké staré sú, pozri rok výroby ? tie gumy sú celé nejaké popraskané, ošúchané z boku...nepožičal si to náhodou svojej drahej polovičke a nevbehla niekam na obrubník???, možno ti zabudla povedať :D aj tie elektróny sú nejaké otrieskané.

btw na českej diaľnici (praha brno) som vbehol do doslova jamy, výmena komplet všetkého aj s tehlicou, ale aj tak tam už nevedia nastaviť geometriu. Bola tam aj polícia a jediné na čo sa zmohli je aby som si zavolal odťahovku a tú som musel aj zaplatiť. A vraj ja som na vine bo som neprispôsobil jazdu podmienkam a že som mal ísť menej ako 130, pritom ani jedna značka alebo varovanie. Ešte sa vyhrážali aj pokutou. A to bolo posledný krát čo som platil za diaľničnú v ČR ak idem diaľnicu praha brno.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

hrban, mne sa nezdá, že by s nimi niečo bolo, teda okrem tých bublín. Akurát sú špinavé, aj pneu aj elektróny, čo je ale prirodzené, keď je takéto počasie.

Inak tiež som mal dávnejšie takúto bublinu a všimol si ju až servisák, keď mi prezúval. Neviem, ako dlho som tak chodil, no povedal mi, že som mal veľké šťastie, že mi nepraskla.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Najhorsie je, ked je z vnutornej strany a clovek o tom nevie.
Bol som doma a zrazu pocujem ranu. Vyjdem von, nikto nikde a nikde nic. Potom pozriem na auto a prava predna bola z vnutornej strany prasknuta. Pneu mala cca 2 roky a nabehane asi 25k. Mal som stastie, pretoze keby sa toto stalo na ceste, tak si nasledky radsej ani nepredstavujem.
heker
Redeemer
Redeemer

Neni ta pneu Dunlop SP Sport maxx? Tie sa uz nerobia, dnes sa robi Sport maxx RT a potom novsia RT2, ci nie?
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Elektrony su len spinave. Tie dunlopky este predavaju - na heureke ti to najde hned niekolko obchodov.

Daju sa pneumatiky nejako skontrolovat? Radsej prevencia ako keby s tym malo daco byt na dialnici.
heker
Redeemer
Redeemer

Kde na Heureke, daj mi pls odkaz. To si pozriem co za stare pneu predavaju. K tvojej otazke, pneumatiky skontrolujes najprv cez DOT, je to napis na pneumatike, napriklad DOT 1104. To znamena, ze prve dve cislice su tyzden, posledne dve roky. DOT 1104 znamena, ze gumy boli vyrobene v 11. tyzdni roku 2004. Guma, ktora je starsia ako 5-6 rokov je k nicomu - je stara, popraska, zmes ma uplne ine vlastnosti a jazdne vlasnosti su o dost horsie ako pri novej.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

veď hovorím, že sú nejaké divné, ja mám ešte zimáky, teraz budú na aute druhú sezónu, našvácané 35k a vyzerajú podstatne lepšie ako hentie. hlavne tie boky, a celkovo guma. Ak má nejaké 5 ročné gumy tak sa tým bublinám ani nečudujem. Ako hovorí heker, skontroluj DOT, nachádza sa pod logom, žiaľ na fotkách už nie je viditeľné.
heker
Redeemer
Redeemer

Ja to pisem preto, lebo som mal tie Dunlop SP aj TT, ale viem, ze ked som teraz dival gumy, tak uz sa nevyrabaju a v ponuke boli RT, RT2 a este vari nejake. A toto mi pride ako prvotne SP co sa predavali v roku 2008.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hento su sp sport maxx... predavaju sa, ale je to stary model, pozor na rok vyroby...

http://www.pneubiznis.sk/pneumatiky-bra ... 6-86h-2096
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Auto nema ani 2 roky a pneu boli k nemu. Zajtra sa na to pozriem.
//Pneumatiky su 40 tyzden 2014.
Napísať odpoveď