zdravim vsetkych, ktori este nespia rovnako ako ja. som na tomto fore novy, volam sa peter. obvykle nievyuzivam ziadne forum pri rieseni starosti a mam ich zial dost, ako kazdy, ale zalezitost, ktora ma ozaj trapi zial presiahla hranice mojej trpezlivosti a vydrze, a preto prosim o radu. ide o moj byvaly vztah.
Ked som mal dva roky, tak som uplne stratil zrak. je to problem, ktory pochopitelne obmedzuje trochu moju existenciu, jednak sa snazim zit normalne, som samostatny, dokazem sa tesit zo vsetkeho pekneho, rad cestujem. nemam vela znamych, a priatelov este menej, a vlastne nedavno sa skoncil moj vztah s istym dievcatom, hoci to nieje presne povedane, on sa ma skoncit, ale ide o dost trapny sposob.
Mam par priatelov a znamych v polsku, navstevujeme sa sporadicky, ale pri stretkach mam vzdy pocit, ze som medzi ludmi, ktori ma dlho poznaju a vazia si ma rovnako, ako ja ich. moja byvala tiez pochadza z polska. nedavno sme sa rozisli, slo o rozchod velmi bolestny. ja rad cestujem, a mal som moznost ju casto navstevovat, jednak stretavali sme sa velmi zriedka. znie to mozo az neuveritelne, ale boli sme spolu viac ako 3 roky, a stretli sme sa za ten cas len par krat. Cestoval som za nou vyse 700 kilometrov, nikdy som s tym nemal problem, nocnymi vlakmi som sa vracal spät na slovensko, nikdy mi to nevadilo. miloval som ju, na stretko som sa vzdy tesil. zrejme som sa na nu prilis naviazal.
Pokial sme sa nestretli, tak som vacsinu casu travil doma. Nemam tu vela znamych, ani priatelov, tak som cakal stale znovu a znovu na dalsie stretko. zacalo ma to samozrejme unavovat, nieje jednoduche cakat mesiace, obcas aj viac ako pol roka na stretko s osobou, ktora tvrdi, ze lubi, a do ktorej som bol sam zalubeny.
Priatelia z polska mi casto vraveli nieco v style: "ona ta nema rada, ved sa s tebou ani nechce vidiet, a pri tom tvrdi, ze ta lubi, a proti nam ma nieco tiez, hoci nas nepozna." neviem zial doteraz, co jej vadilo na mojich priateloch, casto nas oboch pozyvali k sebe, ale ona vzdy mala nieco dolezitejsie na robote, vzdy odmietla. zacal som chapat, ze ten vztah nema zmysel, tak som si zalozil ucet na istej zoznamke.
Poznal som ine dievca. mali by sme sa onedlho stretnut, hoci medzi nami ziadny vztah nieje, proste ma pozvala k sebe, ona byva s rodinou, a ja, kedze uz nechcem byt cely cas doma, lebo zial situaciou v mojej rodine sa tiez nemozem chvalit, prijal som to stretko.
S mojou byvalou sme sa rozisli. rozchod sprevadzalo zial vela ostrych slov a vymien nazorov, ale potom sa na vyse mesiaca odmlcala. Ovladam niekolko slovanskych jazykov, polsky, rusky, ukrajinsky sa dohovorim celkom v pohode, nechcem sa chvalit. pouzivam tiez facebook, aj ked velmi zriedka.
Uverejnil som na mojom FB post, v ktorom som vyjadril respekt voci mojim priatelom, a pozastavil som sa nad tym, co jest dolezitejsie? ci ozajstne priatelstvo, alebo falosna laska? tesim sa, ze sa konecne stretnem s niekym, kto mi povie nieco take, ako: "super, ze si prisiel." kto mi da trochu opory, a vsimne si, ze som jednak musel vlakom cestovat vela hodin, kto si to bude vazit, a nebude ma kritizovat.
Moju byvalu na FB nemam, ale vyzera to tak, ze jednak sleduje moj profil. nic konkretneho, a zleho som o nej nenapisal, jednak ona sa mi vyhraza, ze zacne pisat blog, v ktorom sa ma pokusi akymkolvek sposobom skompromitovat, kde mna vykresli ako uplne monstrum, a ju ako obet, ktora robila vsetko. Ona za mnou tolke kilometre nikdy neprecestovala. zainvestoval som do toho vztahu aj silu, city, a zial aj dost penazi.
Vysvetloval som jej, ze uz sme neboli v kontakte, a ze mi uz nemala ani pisat, a ze by som ju mohol skompromitovat rovnako, ako ona mna, a mozno aj horsie, lebo ja o niektorych veciach tykajucich sa jej a nasho vztahu vobec nikomu nehovorim, ale ona sa jednak vyhraza, ze o mne napise blog. mam kvoli tomu vztahu znicene nervy, a aj zdravie. mohol by som tiez rozpravat o detailoch, z ktorych by sa niektorym hadam aj urobilo zle, ale ja proste nechcem. a to, co som napisal na FB, skratka nikde som ju nemenoval, nekompromitoval ju. pisal som o bolesti z lasky, o tom, ze niektori nas naucia milovat, ini nas naucia nenavidiet, ale neurazal som ani ju, ani jej rodinu, ani jej telo. ja sa mojou rodinou pochvalit nemozem, to je pravda. a ona sa zial pocas nasho vztahu dozvedela pomerne vela. ja o nej tiez vela viem, ale nechcem to zneuzivat. hoci ma prevelmi ranila, ja nechcem nejaku vojnu. trpim psychicky, a aj fyzicky. ja som tuzil len po vaznom vztahu, v ktorom sa da spolahnut jednemu na druheho, v ktorom su stretnutia, laska, romantika, a vsetko, co s tym suvisi. nehladal som ani pestunku, ani holku na sex, chcel som len normalny vztah, ktory ma perspektivu.
No a teraz sa mi vyhraza nejakym blogom. moze o mne napisat prakticky cokolvek, akukolvek blbost len tak z pomsty. dalo by sa tvrdit, ze su to hluposti, a urcite budu, ale iste by nikto z vas nechcel, aby o nom ktokolvek pisal nejake bludy na internete, ktore by mu mohli negativne zasiahnut do zivota a skompromitovat. mozem sa nejako branit? a ak ano, tak ako? ci by som sa v najhorsom pripade mohol obratit na pravnika? cele noci nespim, trapim sa, a caka ma dlha, a dost umorna cesta a zrejme aj pobyt. preto uprimne prosim o radu.
zial ani koniec vztahu este vsetko nekonci
-
piotr kruszewicz
Amateur
Re: zial ani koniec vztahu este vsetko nekonci
Moja rada, vymaž si ten status z facebooku a jej vyhrážky jednoducho ignoruj. Ignoruj aj akékoľvek jej snahy o komunikáciu s tebou. Ak ťa neustále otravuje, jej email si daj do spamu, číslo v mobile si zablokuj. Venuj sa novej známosti a v budúcnosti sa snaž verejne akýmkoľvek spôsobom nekomentovať váš minulý nevydarený vzťah.
Vyhrážky o napísaní blogu o vzťahu sú detinské.. a detinské je tiež akýmkoľvek spôsobom reagovať na tieto vyhrážky. Ju to časom prejde a zabudne na teba a ty na ňu..
Vyhrážky o napísaní blogu o vzťahu sú detinské.. a detinské je tiež akýmkoľvek spôsobom reagovať na tieto vyhrážky. Ju to časom prejde a zabudne na teba a ty na ňu..
-
piotr kruszewicz
Amateur
ozaj velmi pekne dakujem za odpoved. premyslal som o nej, a pokladam tento krok za najrozumnejsi. dakujem.
Presne tak - ignorovať.
A čo také strašné by o tebe naviac mohla napísať? Ak by tam rozoberala nejaké tvoje chyby už akéhokoľvek rázu, tak by som jej do toho blogu len hodil komentár, že je len zatrpknutá a nasratá kvôli rozchodu a čitateľ by si o tom spravil obraz sám.
Na tvojom mieste by som bol rád, že sa podarilo ukončiť ten vzťah, pretože pokiaľ sa dokáže vyhrážať takýmito vecami, tak nechcem vedieť, čo by robila, keby ste spolu boli ešte ďalších pár rokov.
Toto meme podľa mňa najlepšie vystihuje jej reakciu: "All these flavors and you choose to be salty."
A čo také strašné by o tebe naviac mohla napísať? Ak by tam rozoberala nejaké tvoje chyby už akéhokoľvek rázu, tak by som jej do toho blogu len hodil komentár, že je len zatrpknutá a nasratá kvôli rozchodu a čitateľ by si o tom spravil obraz sám.
Na tvojom mieste by som bol rád, že sa podarilo ukončiť ten vzťah, pretože pokiaľ sa dokáže vyhrážať takýmito vecami, tak nechcem vedieť, čo by robila, keby ste spolu boli ešte ďalších pár rokov.
Toto meme podľa mňa najlepšie vystihuje jej reakciu: "All these flavors and you choose to be salty."
-
qwerty-xyz
tak toto je super. Chlapec je slepý a niekto tu dá obrázok.
Autorovi témy. Ako ti už napísal chlapec predo mnou zmaž svoj status a odignoruj ju. A my ostatní,všetci používajme interpunkciu. Možno mu to co píšeme číta počítačový program.
Autorovi témy. Ako ti už napísal chlapec predo mnou zmaž svoj status a odignoruj ju. A my ostatní,všetci používajme interpunkciu. Možno mu to co píšeme číta počítačový program.
qwerty, veď v mojom prvom poste je aj slovný popis toho meme práve kvôli tomu, že OP je slepý. Čo je na tom divné?
-
piotr kruszewicz
Amateur
ano, uz som si vsimol, obcas program kvoli istym problemom nedocita riadok do konca, a treba skusit par krat. suhlasim, ze je to vystihnute presne, zial.