Windows 10

Informácie o software, ankety...
Spixy
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa Spixy »

nie, na desktope
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Mám insider aj ja telefone aj na notebooku, obe vo fast ringu. Na ntb som sa nestretol ešte s nejakou veľkou nestabilitou, maximálne čo som si všimol u mňa, že niekedy po prebrati zo sleep mode sa dlhšie načítava prihlásenie,pri niektorých buildoch. Ale inak beží rovnako dobre, ako oficiálne verzie.

Na telefone, to už je trošku o inom. Boli aj také buildy, v ktorých aplikácie padali, nedali sa spustiť ale zvyčajne o deň, dva pustili update, ktorý to fixol.
007miroslav007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 007miroslav007 »

Chalani ako zrušiť tu otravnu obrazovku na inštaláciu win10? Mám win8.1 a stále mi to vypisuje že stačí restartovat pc a nainštaluje sa to...Treba vymazať nejakú aktualizáciu?
Vďaka za radu
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Stiahni si program GWX Control Panel, tam to vypnes trvalo.
007miroslav007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 007miroslav007 »

heker napísal:Stiahni si program GWX Control Panel, tam to vypnes trvalo.
Vďaka
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Spixy napísal:nie, na desktope
Na desktope som nemal ziaden problem, update prebehol v poriadku a vsteky programy co mi sli predtym idu aj teraz.
Jedine co mam problem je ovladac na touchpad, ale ten bol posahany aj na 8 a 8.1.

Co sa tyka mobilu, mam asi 2 mesiace stary build, mozem povedat, ze mobil ide richlejsie a baterka vydrzi o polovicu dlhsie.
Spixy
Professional
Professional

Podarilo sa mi zablokovať prístup do windowsovej zložky Videá, neviete čo s tým? :D
skúšal som sa tam dostať cez seba aj cez admina, no stále nič
Prílohy
Screenshot_1.png
Screenshot_3.jpg
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

https://dalehay.me/comment/1009/

následne si môžeš pridať svoje užívateľské meno ako administrátor zložky (read/write) a zapnúť to čo si v návode vypol.
Spixy
Professional
Professional

diky, dobre vedieť :)
ja som včera vypol PC, dnes zapol, a teraz mi to už funguje aj bez toho fixu :)

//autoeditácia príspevku (20 Máj 2016, 2:24)
Ak v buducnosti budem chciet vystupit z Insideru, budem vážne musieť preinstalovať Windows? tak potom asi nič
Prílohy
Screenshot_11.png
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

neviem ako presne to je, ale ja mám v nastaveniach Windows Insider takú možnosť (viď príloha), takú istú možnosť mám aj na telefone. Podľa mňa, sa vybraním "stop insider preview builds" vrátiš na posledný oficialny update a ďalej budeš už dostávať len oficiálne updaty.
Prílohy
Capture.PNG
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

pocuvam z okolia, ze dost ludom sa "samovolne" upgradoval system na win 10. je to mozne, ze mrkvoshit zaviedol take svinstvo, ze upgraduje vsetok win natvrdo na windows 10?
Stava sa to hlavne ludom, co maju win 7.. Nevim, ale podla mna blbost, len daco odklikali a potom, ze "to samo" .. Abo nevim.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ono sa to samo - zapnutá aktualizácie a ide to. v práci mi vybehlo okno, že sa mi win ide inovovať vo štvrtok o 19tej (včera). tak som to zrušil, je tam na to dole malým písmom, že zrušiť inováciu. tak som dal aktualizácie na manuál. svokrovi sa to nahodilo včera a to bol za PC a pracoval. odrasu sa začalo rebootovať a inštalovať. lebo ľudia si zvykli odkliknúť to okno "MS odporúča rezervovať si kopiu..." a dať krížik. a ejhle, toto okno bolo iné.
takže áno, samo. ale keby trošku čítali, nestane sa. síce je to sviňárna zo strany MS, ale spolahli sa na hlúposť ľudí. a tá je neobmedzená
Spixy
Professional
Professional

práve včera mi písala kamarátka, že sa jej to nainštalovalo samo (z Win 7)

//autoeditácia príspevku (24 Máj 2016, 2:15)
Windows 10 celkom sklamanie, aktuálne build 10586, nefungujú mi "naposledy použité súbory" (po stlačení OK sa to samé odškrtne), v notifikáciach sa mi ukazuje Bluetooth pričom neviem o tom že by môj PC mal Bluetooth :D
na hodinu som si vyskúšal Insider preview (slow ring), po reštartne mi windows vždy mrzol, musel som spraviť rollback na 10586
nastavenia systému sú podľa mňa ešte horšie ako boli v 8.1 (napriklad ak si chcem nastavit na kazdy monitor ine pozadie, musim otvorit nastavenie cez prikazovy riadok :D pricom na 7 a 8 to ide cez nastavenie)
UI mi občas príde horšie ako v 8.1 :/

//edit: zabudol som na BSOD po prebudeni zo spanku, a to tento system mam nainstalovany len mesiac
Prílohy
Screenshot_14.jpg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

zdravim.neviem ci to len mne, ale z času na čas mi vyskoci 100% vytazenie disku.vsimol som si ze aj na notebooku mi to obcas robi.pošahany system, robila to aj win 8,1 :smt094 niektore procesy sa ani vypnut nedaju.ked zistim ake procesy to robia dam vediet,zatial precitam aj od vas skusenosti.dik
Spixy
Professional
Professional

Windows Telemetry napríklad? to vie vytazit disk na 100%, najlepsie v priebehu online hry :D
prípadne Error Logger, či ako sa to volá
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

telemetry sa aspon dalo vypnut :D potom zacal druhy proces pre zmenu :close:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hmm.. no pekne s tou 10kou.. pred týždňom som si ju nahodil na skúšku... a predvčerom mi odišlo SSD, na ktorom bola nainštalovaná.. už asi viem, prečo. :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

neviem čo vy robíte, mám win10 a nepociťujem žiadne zmeny oproti W7. Ja tiež viem prečo ti odišlo SSD, lebo bolo nahovno a odišlo by aj tak.

Každý to vyplakáva, že je to nestabilné, etc., ale inštalujete si bety tak čo čakáte, ja neviem načo musíte byť v insider programe....aspoň viete čo sťahujete, keď ste v insider-i ? samé bety a rozbité testovacie buildy tak sa nečudujte, že vám to padá.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Veď jasné, bol to vraj 3r starý Corsair 60GB.. kupovaný minulý rok cez bazár tu na hojku od jedného nemenovaného užívateľa... ;)

Ale inak, Win10 som mal týždeň na starom kompe (E6300, 4GB DDR2, SSD 60GB, Nvidia 6200TC) a bol úplne v pohode. Dnes by mi malo prísť nové SSD a opäť do tej šunky dávam 10ku.. sa mi zapáčil a seriózne uvažujem, že asi aj doma na "hlavnom" kompe už premigrujem na 10ku.

:)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak tu to je :? ziadnu insider verziu nemam,je to pro verzia co sa da stiahnut na microsoft stranke.zase nic ine mi neostava lebo pouzivam aplikaciu antik tv GO :smt017
Prílohy
100%.jpg
Napísať odpoveď