chyba opravara-výmena čerpadla a repas turba namiesto motora

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
tomas147
Star
Star

chyba opravara-výmena čerpadla a repas turba namiesto motora

Príspevok od používateľa tomas147 »

Zdravím, asi pred týždňom som z ničoho nemohol naštarovať, dostal som auto do servisu, opravár sadol do auta a auto hneď na prvý krát naskočilo prvé čo mi povedal bola otázka kedy bol naposledy menený palivovy filter že si mám počívať pri štartovaní či mi nasaje naftu pri otočení kľúča (vec vyriešená), nejaký deň pred tým som našiel po otvorení kapoty ďalšiu chybu z nejakej hadice tiekol olej že nech to vymení, on nato že je to vďaka poškodenému podtlakovému čerpadlu že ho treba vymeniť(320e) zhodou náhod ako som sadol do auta začalo z výfuku kúriť ako z komína, zistil že je poškodené aj turba treba ho dať na repas (350e + 30 s nejakými hadicami čo mi tam pomenil) dnes si prídem po auto a pozerám auto rozobrané :shock: ukázal že je prasknutá hlava motora je treba to vymeniť čiže som vymenil dve súčiastky drahé jak sviňa a nepočítam čo si pýta servisák za robotu (samozrejme to mi nepodotkol že jeho chybou sa to zbytočne menilo) zbytočne, stalo sa vám niečo podobné? ako by ste riešili podobnú situáciu? za reakcie vopred ďakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: chyba opravara-výmena čerpadla a repas turba namiesto mo

Príspevok od používateľa hojko »

Nejak som sa nepochopil, ze co sa kvoli jeho chybe menilo???

Teraz k veci. Pokial nebol meneny palivovy filter, tak koho je to chyba??? Myslim si, ze tvoja, ty mas predsa vediet co a kedy si menil, pripadne dovod preco si to nemenil a ci ti stalo tych par eur usetrit na vymene filtra alebo oleja, ked to neskor moze dopadnut takto. Servis po slusnosti funguje tak, ze ti oznami vadu, kolko to bude stat a potom sa ta spyta, ze ci aj to treba opravit, ze ci mas dost penazi, ze tam moze byt este nieco dalsie atd... Tu mam pocit, ze ti auto rozobral len tak bez opytania, aby ti oznamil, ze je prasknuta hlava???
tomas147
Star
Star

asi som sa zle vyjadril, on iba uviedol že je možné že je to tým palivovým filtrom, že možn nesaje palivo, no potom "zistil" že je chybné podtlakové čerpadlo a turbo že je to všetko tým, po výmene chyba pretrvávala (dým z výfuku, unikajúci olej) nevedel čo stým tak tam skúsil dať aj iné turbo chyba pretrvávala, tak sa potom pustil do motora a tam prišiel nato že chyba bola celý čas v tom že je prasknutá hlava motora..

//autoeditácia príspevku (20 Máj 2016, 18:13)
samozrejme že mi vždy oznámil že čo treba vymeniť povedal som že áno nech sa do toho pustí, no až to pomenil zistil že nič tým nevyriešil a predchvýľou som tam bol a mi oznámil že je problém v prasknutej hlave motora, odtiaľ sa tlačil olej..
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

No ja by som mu asi povedal, aby mi tam dal všetko naspäť a šiel by som s autom do iného servisu. Zaplatil by som mu akurát za ten čas, ktorý strávil hľadaním závady. Pokiaľ nevie identifikovať, že je prasknutá hlava a len tak z prdele strieľa, že treba turbo a čerpadlo meniť, pri tom sú v poriadku, tak ďakujem pekne za taký servis.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

slaby mechanik podla mna
ked je podozrenie na hlavu, su dostupne metody ako to zistit mimo tych hlavnych znakov (dym, ubuda olej/voda, rsp jedno ubuda druhe pribuda)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vymenil vobec cerpadlo a turbo?
tomas147
Star
Star

pre istotu či to repasované turbo je v poriadku tak tam nahodil aj ďalšie..
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

nemáš náhodou audi a4/a6 s v6 motorom z rokov 2002-2006 ?
tomas147
Star
Star

Mam skoda superb 1.9 74kw 2004
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to čerpadlo bolo problematické u všetkých starších superboch, miešal sa v ňom často olej s naftou, problém bol v tom, že nafta pretekala do oleja a riedila ho. Následne potom problémy so všetkými časťami motora čo si vyžadujú mazanie, a tie problémy so štartovaním mohli tiež poukazovať už na vadné tandémové čerpadlo, problémy začínali najskôr ak auto stálo do kopca, následne aj na rovine a následne štartovalo iba dole z kopca :D, to bolo treba na 90% vymeniť. Btw ako často sa menil olej ?

No a to turbo to si mohol odpustiť, ale zas ak mechanik počuje pískať turbo jak policajná siréna a auto žerie olej, tak môže podozrievať aj prietok oleja cez turbo. Nemusí to byť automaticky hlava, hlavne keď 1,9 tdi nikdy netrpeli na praskanie hláv. A asi sa mu nechcelo merať kompresiu motora, bo u deasla to je trošku viac roboty ako u benzínu, kde sa vyberú len sviečky.
tomas147
Star
Star

olej bol menený nejak každých 15 000km, mechanik nemal šancu počuť pískať turbo pretože v aute sa ani nepreviezol, on stal pred servisom keď som tam došiel s dymiacim sa výfukom okrem toho olej si vždy kontroľujem a nikdy som nemusel doliať ani kvapku
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

njn, to si to turbo mohol odpustiť a zmerať najskôr tlaky motora. Ale to čerpadlo bolo podľa mňa trebalo vymeniť. Tie boli problémové.
tomas147
Star
Star

ako to mám riešiť keď sa nebude chcieť normálne dohodnúť a bude odomňa žiadať plnú sumu aj za opravu nepokazeného turba a samozrejme zbytočnej výmeny oleja?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vymena oleje ja nepodstatna a najmensia polozka, tym by som sa netrapil. Skor to turbo by ma trapilo.
tomas147
Star
Star

samozrejme ja len som to zhrnul, ako to mám rieši? alebo akým spôsobom by ste sa snažili dohodnúť vy?

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2016, 13:30)
samozrejme som nepripočítal čo si tam ešte priráta za robotu kde menil dve turba keďže tam nahodil moje opravené chyba pretrvávala zohnal druhé skusil ho a až potom mu došlo že je problém inde, alebo si za toto ani náhodou nemôžem otvoriť ústa?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To ze vymienal dve turba to si ani snad nebude ratat ako robotu. Nech nerobi pokial nevie kde je problem.
Tiez mi chceli zapocitat 10 hodin roboty v garazi kde nevedeli povolit jeden sroub z ramena, vraj tam 10 hodin hutali ako ho povolit als nepodarilo sa...
Isto mu povedz, ze niesi spokojny s tym ze menil dobre turbo a max zaplatis za material okolo turba. A obzeral by som sa po inom mechanikovi
tomas147
Star
Star

ináč začal som naňho trochu tlačiť tak sa zhodou náhod aj dnes vybral do roboty a začal na tom robiť a pred chvíľou mi volal že hlavu zatiaľ meniť nebude že dá skontroľovať vstreky, ak tam nebude problém da natlakovať hlavu či je prasknutá, ináč nespomínal som to v príspevku ale keď sa naštartoval motor ta to tlačilo naftu alebo olej už si fakt niesom istý ale asi olej do turba, nejaký váš nápad čím to môže byť? mechanik vravel že sa z niečim podobným nikdy nesttretol a že volal kolegom do vw a že tam nič podobné nikdy nepočuli. dík
Napísať odpoveď