TOSHIBA "bootmgr is missing" čistá inštalácia

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
DwDckQo
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

TOSHIBA "bootmgr is missing" čistá inštalácia

Príspevok od používateľa DwDckQo »

Ahojte, potrebujem pomoc mám ntb TOSHIBU kde bol nainštalovaný WIN 10. Pomocou Partition wizard som sformátoval disk, pretože som chcel namiesto 10 nainštalovať WIN 7, predsa ten ntb bol moc slabý na 10-tku. Ale po sformátovaní disku a nasledovnom vložení BOOT USB mi to len vypíše BOOTMGR IS MISSING, prsote mi nechce spustiť inštaláciu windowsu.

V BIOSE mám nastavený CSM BOOT a SECURE BOOT na OFF, všetky bootovateľné programy ako Hiren's BOOT CD alebo Partition Wizard v pohode bootne z USB ale ani jeden win nechce ísť.

Disk mám rozdelený:
C | Primary Partition | Inactive | 400 GB
D | Primary Partition | Inactive | 100 GB
E | Primary Partition | Active | 5 GB

Mám aj záchranné ISO WIN 10 ale keď dostanem hlášku "Press any key to boot from USB..." tak mi len stále bliká "_" a ďalej sa nič nedeje.

Viete mi prosím Vás poradiť neviem už čo ďalej :(
heker
Redeemer
Redeemer

Re: TOSHIBA "bootmgr is missing" čistá inštalácia

Príspevok od používateľa heker »

Win10 bol slaby? Sudis na zaklade coho? Podla toho co sa pise na internete, tak je lepsie optimalizovany na slabsie systemy. Aspon sa mi zda, ze som tak cital. Cize tvoj downgrade nechape. Tiez je mozne, ze na Win7 nebajdes uplne vsetky ovladace alebo dake nebudu fungocat. Secure boot mas vypnuty, ale ake mas bootovacie medium s Win7, je tam bormalny boot alebo uefi? Nemas v biose zapnuty uefi boot a tvoje medium je s klasickym bootom?
DwDckQo
Light Expert
Light Expert

Nie slabý ale NTB bol slabý na 10-tku. Má to 3 GB ram a po spustení windowsu bolo pol ramky fuč. Windows je UEFI predpokladám. Na bootovateľnom USB mám teraz záchranné ISO win 10 a keď zapnem UEFI BOOT tak mi napíše No bootable device.

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2016, 11:01)
Skúšal som aj WIN 8.1 x64, MBR partícia for BIOS or UEFI-CSM, formát NTFS a nič nefunguje

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2016, 12:04)
Teraz už len Press any key to boot from USB.. po stlačení klávesy sa nič nedeje, hláška ostane zaseknutá nechal som to 20 min a aj tak nič, môže to byť chybné ISO ?
heker
Redeemer
Redeemer

Moze. Moze byt chybny aj usb kluc. Moze byt zle spraveny bootovaci usb. Cez co si robil to bootovacie usb?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Co za USBcko mas? Viem ze bol problem s Kingston Datatraveler z ktoreho nieje mozne nainstalovat Win.
Ak je USBcko v pohode, tak tento tool https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... nload-tool uplne staci na spravenie boot usbcka. Aspon mne vzdy fungoval
DwDckQo
Light Expert
Light Expert

Integral PASTEL 16GB a ďalšie čo som skúšal je práve spomínaný Kingston DataTreveler MicroDuo 3.0 64 GB, ešte mám nejaké jedno skúsim aj tam nahrať win :)w Robil som ho cez rufusa
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

toto mi robilo pri kazdom dvd/usb asi 2 dni dozadu... ja som sa nas.al, nabootoval som gparted, zmazal cely disk, vytvoril som novu tabulku oblasti (msdos) a zazracne mi to na prvy krat nabehlo... asi bol v ntbku GPT alebo neviem, neriesil som to, lebo tiez tam bol tak tragicky rozdeleny disk C: malo 600GB a D: tusim 300GB, neviem co za pacientov to rozdeluje :D
DwDckQo
Light Expert
Light Expert

Skúšal som originál Win XP a to bootuje ale po chvíli načítavania modrá smrť a chyba: 0x0000007E, acpi.sys - Address F73B8D66 base at F73AD000, DateStamp 41107d27 ( V podstate mi je to jedno len dúfam, že mi toto nehodí aj 8čka :D )

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2016, 15:06)
toto mi robilo pri kazdom dvd/usb asi 2 dni dozadu... ja som sa nas.al, nabootoval som gparted, zmazal cely disk, vytvoril som novu tabulku oblasti (msdos) a zazracne mi to na prvy krat nabehlo... asi bol v ntbku GPT alebo neviem, neriesil som to, lebo tiez tam bol tak tragicky rozdeleny disk C: malo 600GB a D: tusim 300GB, neviem co za pacientov to rozdeluje :D
Tak teda čo navrhuješ ? mám v PC Partition Wizard mám ho sformátovať bez formátu a naspäť spojiť alebo čo ?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

najprv ta musim upozornit ze vobec netusim ci nedojdes o zaruku ak zmazes aj tu recovery cast disku...
stiahni gparted http://gparted.org/download.php (Download gparted-live-0.26.0-2-i686.iso)
a cez unetbootin https://unetbootin.github.io/ si sprav bootovacie USB, nabootuj, zmaz vsetky oblasti, hore klikni na "device", "create partition table", "msdos"... rozdel si disk ako potrebujes, restartni PC a nabootuj windows...

ina na vytvaranie boot usb som nikdy neskusal ten rufus tak neviem ci to funguje, este pred tym ako sa odhodlas k tomu rieseniu hore by som skusil "Windows 7 USB/DVD Download Tool" alebo ja pouzivam poweriso, len to musis kupit alebo "kupit", nelegalny SW sa tu neriesi, tak sa k tomu blizsie nebudem vyjadrovat :D
DwDckQo
Light Expert
Light Expert

No naformátoval som ho a tiež som vytvoril oblast msdos tak uvidim čo z toho bude :D

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2016, 15:31)
ntb už nieje v záruke aj tak :D
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

Soviet napísal:Co za USBcko mas? Viem ze bol problem s Kingston Datatraveler z ktoreho nieje mozne nainstalovat Win.
Ak je USBcko v pohode, tak tento tool https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... nload-tool uplne staci na spravenie boot usbcka. Aspon mne vzdy fungoval
s tym usb kingstone Datatraveler neni pravda, ja ho mam a ide vpohode bootovat
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

typek61 napísal:
s tym usb kingstone Datatraveler neni pravda, ja ho mam a ide vpohode bootovat
ja som tiez nemal najmensi problem s "Kingston DataTraveler SE9 8GB", nabehlo z toho vsetko, aj unix aj windows
heker
Redeemer
Redeemer

Potvrdzujem aj ja funkcnost s DataTravelerom.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Hmm divne.. Ja som mal Datatraveler a nainstaloval z neho Win7 bolo nemozne. Bootnut z neho nebol problem instalacku. Vsetko nabehlo az po bod, kde vyberas disk na ktory instalnut win. Tam sa mi mari, ze neukazalo nic, alebo hodilo nejaky error, uz nepamatam. A to som skusil veelmi vela programov na urobenie boot usb, az som nasiel na fore ze to USBcko neni velmi spokojne s takym dacim. Akonahle som dal nejake za 4eur tak nabehlo na prvy krat :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

toto sa mi stalo ale iba na jednom notebooku, ale vyriesil som to ked som instalacku spustil cez dvd.nechapem tomu
DwDckQo
Light Expert
Light Expert

Jedine už to ISO, lebo som ho napálil a dostal som chybu pri bootovaní... CDBOOT: couldn't find bootmgr .. Uvidím ešte co sa s tým dá robiť :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nic, stiahni nove a mas po probleme.
Napísať odpoveď