Autolakovna v BA
Re: Autolakovna v BA
Absolútne nesúhlasím, vyvarenie lemov nie je také nákladné. Načo ti je celolak? Zbytočnosť, lem stojí 10€, nové predné blatníky max 100 za oba. Stačí nastriekať len menené diely, zmestíš sa do 300-350€ a felícia bude veselo slúžiť. Ale u majstra. nie od firmy, nepozeraj sa na to s lupou, auto je na to, aby ťa odviezlo. Za pár drobných pomeníš všetko čo treba a máš na 10 rokov pokoj. Venujem sa škodovkám tak mám prehľad. Hrdzavý blatník ťa v noci niekde ďaleko nenechá tak, ako zbytočnosti v novších autách. Ale to je fakt iba môj názor. Nedá sa neodpovedať na hlášky typu "to sa ti neoplatí" keď len sada gúm na vyčačkanú audinku (hocičo lepšie) stojí toľko, čo servisné náklady felície na pár rokov... aj s gumami
(25 eur/kus keď sa vystihne akcia).
Vsak chod na Felicii niekde na Makarsku alebo do Svajciarska. V lete sa uvaris ty, mozno uvaris aj motor, v zime zase mozno ani nenastartujes. Nehovoriac o bezpecnostnych systemoch v aute. Felicia je zbran aj pre posadu, aj pre ostatnych na ceste. Ked niekto na nove pneu na Audi ma, nech si ich kupi, ale kupuje kvalitu a jazdne vlastnosti. Ake pneu mas za 25 eur/kus na Feliciu? Aka je spotreba takej Felicii v meste a aka na dialnici pri 130 km/h?
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
To, že sa mi z toho nevráti ani koruna som už vedel dávno, keď som kúpil prvú zbytočne drahú vec do toho auta. To, že mi poisťovňa nedá ani cent ak ma niekto rozbije mi je jasne. Nieje to moje prvé auto a práve to, že to je jednoduchá krabica, ktorá nemá ani len servo, či abs ma na tom baví.
Môj nájazd je tak 600-800km mesačne, jazdím s tým len po Bratislave. Na dlhšie trasy je to moc nízke, na to si viem hocikedy požičať iné auto. Gumy mám na tom lacné, kedže v rozmere 155/55 r14 toho na výber moc nieje, tak mam Nankangy. Nechcem hocijakého garáž majstra, keď už nech je to poriadne a auto už soľ neuvidí. Spotrebu neriešim, odhadom je to niečo málo cez 10litrov, vďaka malým kolesám a jazde brzda, plyn, kedže máme dosť rozbité cesty.
Ten široký úsmev od ucha k uchu keď som tlačil v rýchlostiach ďaleko prekračujúcich zákonne limity, drahšie auta vyšších tried na okreskách vďaka tlmičom od HP sporting je na nezaplatenie.
Proste neviem sa rozhodnúť či stále držať túto haraburdu, alebo kupiť niečo ďalšie, napr. vvtl-i corollu, či civic type-r.
Môj nájazd je tak 600-800km mesačne, jazdím s tým len po Bratislave. Na dlhšie trasy je to moc nízke, na to si viem hocikedy požičať iné auto. Gumy mám na tom lacné, kedže v rozmere 155/55 r14 toho na výber moc nieje, tak mam Nankangy. Nechcem hocijakého garáž majstra, keď už nech je to poriadne a auto už soľ neuvidí. Spotrebu neriešim, odhadom je to niečo málo cez 10litrov, vďaka malým kolesám a jazde brzda, plyn, kedže máme dosť rozbité cesty.
Ten široký úsmev od ucha k uchu keď som tlačil v rýchlostiach ďaleko prekračujúcich zákonne limity, drahšie auta vyšších tried na okreskách vďaka tlmičom od HP sporting je na nezaplatenie.
Proste neviem sa rozhodnúť či stále držať túto haraburdu, alebo kupiť niečo ďalšie, napr. vvtl-i corollu, či civic type-r.
Ak máš taký malý nájazd, tak si nechaj feldu alebo ju vymeň za niečo nie o moc drahšie s lepším komfortom a jazdnými vlastnosťami. Napr. staršieho japonca, ale to je uz obohraná pesnička.
Ano a ešte niečo. Nepreceňuj svoje tlmiče od HP sporting. Nemajú na jazdné vlastnosti toho auta až taký vplyv, ako by si si myslel.
//Aká náhoda. Toto mi pred chvíľou vyskočilo na FB: http://www.samorincan.sk/tragicka-nehod ... dvoch-aut/ Keby som mal hádať, akou rýchlosťou šiel po tej okreske a auta akej triedy predbiehal.. Tlmiče mal asi pôvodne.. Otázne je, či by s HP sporting dopadol inak.
Ano a ešte niečo. Nepreceňuj svoje tlmiče od HP sporting. Nemajú na jazdné vlastnosti toho auta až taký vplyv, ako by si si myslel.
//Aká náhoda. Toto mi pred chvíľou vyskočilo na FB: http://www.samorincan.sk/tragicka-nehod ... dvoch-aut/ Keby som mal hádať, akou rýchlosťou šiel po tej okreske a auta akej triedy predbiehal.. Tlmiče mal asi pôvodne.. Otázne je, či by s HP sporting dopadol inak.
Nie je nahodou zelena ta felda? Cierne alu? Stickers?Mrk napísal:To, že sa mi z toho nevráti ani koruna som už vedel dávno, keď som kúpil prvú zbytočne drahú vec do toho auta. To, že mi poisťovňa nedá ani cent ak ma niekto rozbije mi je jasne. Nieje to moje prvé auto a práve to, že to je jednoduchá krabica, ktorá nemá ani len servo, či abs ma na tom baví.
Ten široký úsmev od ucha k uchu keď som tlačil v rýchlostiach ďaleko prekračujúcich zákonne limity, drahšie auta vyšších tried na okreskách vďaka tlmičom od HP sporting je na nezaplatenie.![]()
-
Mrk
Professional
ja tie tlmiče nepreceňujem, auto je v pomerne dobrom stave čo sa prevádzky schopnosti týka, ale aj tak nová fábia na sériovom všetkom bude držať lepšie na ceste
a čo k tej nehode dodať ? proste to blbec neodhadol a na margo tých tlmičov išlo o zákruty po Záhorí, kde práve tie tlmiče robia to auto stabilnejším, keď sa na pomerne bezpečnom úseku niektorí šoféri nenechali predbehnúť a začali pridávať, tak som sa držal za nimi aj v zákrutách
a je zelená, alu mám modré a nálepky žiadne
a čo k tej nehode dodať ? proste to blbec neodhadol a na margo tých tlmičov išlo o zákruty po Záhorí, kde práve tie tlmiče robia to auto stabilnejším, keď sa na pomerne bezpečnom úseku niektorí šoféri nenechali predbehnúť a začali pridávať, tak som sa držal za nimi aj v zákrutách
a je zelená, alu mám modré a nálepky žiadne
Mozes mat auto v dobrom stave, ale stale je to len Felicia bez nicoho. Nemas tam ABS, nemas tam posilnovac riadenia, nemas tam airbagy pre posadku, nemas tam skoro ziadny stabilizacny system. Mozes mat tlmice HP Sporting, kludne si tam daj aj vzduchove vankuse z S class, ale to auto je bez zakladnych bezpecnostnych prvkov, jeho jazdne vlastnosti su ake su a tam to aj konci. Pneu 155/55/R14 je guma na urovny nejakeho mopedu alebo starej Babetty 210, asi taky rozmer ma a myslim si, ze ta guma ta neudrzi uz len z dovodu vahy auta, ASR, ESP a mozno aj sirky pneu.
-
Mrk
Professional
lenze o tom to je, ze to je len felicia a hranice su lahko dosiahnutelne, ziadni moderni pomocnici. ABS nechcu, tak ako ani posilovac, bagy su mi na nic, kedze nepouzivam pasy. To, ze prva vaznejsia nehoda ma zabije mi prezatial nevadi. Vaha auta je nieco malo cez 900kg, tam by mi taka 195ka bola az overkill, 155ky mi na suchu ponukaju akurat dostatok gripu, aby sa s tym dalo zabavne jazdit a nie len mat rychlejsi podvozok ako zbytok auta.
Este na starej Fabii som mal zimne 165/70 a bolo to strasne. Neviem si na tom predstavit nejaku sviznejsiu jazdu, nech ma podvozok a tlmice akekolvek. Guma je jedine spojenie auta so zemou a logicky, cim vacsi kontakt tym vyssia stabilita.
A fakt, ze nepouzivas pasy na absurdite tejto temy este pridava. Pasy su vo Felde to jedine, co ta moze zachranit od smrti v rychlosti 50 a viac. Ked som mal 18, tiez som machroval bez pasov, som si myslel ze je to frajerina. Ale stacilo jedno prudke brzdenie a pochopil som, naco v aute su. Teraz ich povazujem za zaklad, bez nich nikdy nejazdim, mozno okrem toho ked idem auto len preparkovat.
A fakt, ze nepouzivas pasy na absurdite tejto temy este pridava. Pasy su vo Felde to jedine, co ta moze zachranit od smrti v rychlosti 50 a viac. Ked som mal 18, tiez som machroval bez pasov, som si myslel ze je to frajerina. Ale stacilo jedno prudke brzdenie a pochopil som, naco v aute su. Teraz ich povazujem za zaklad, bez nich nikdy nejazdim, mozno okrem toho ked idem auto len preparkovat.
A v 30tke neha zuby vo volante 
Mam rad frajerov jazdiacich bez pasov. Ked sa pytam preco si ho neda - jedneho tlaci, druhemu netreba, treti v meste nepotrebuje. Silne to argumenty, hlavne s tym ako ho tlaci. Ale rob ako uzvas za vhodne, je to tvoj zivot.
-
Mrk
Professional
melon: lenze nominalna sirka pneu nieje sam o sebe smerodajny udaj, moje sucasne 155ky drzia urcite lepsie ako napr. seriove 165ky s velikanskym profilom
k tym pasom, proste na to kaslem, ale v dalsich autach s ktorymi bezne jazdim a maju rozne pipajuce blbosti, tam si ho dam
a vseobecne zrhnutie, dozvedel som sa kopec pi*ov***, ale ani jednu konstruktivnu vec ohladom toho klampiara
k tym pasom, proste na to kaslem, ale v dalsich autach s ktorymi bezne jazdim a maju rozne pipajuce blbosti, tam si ho dam
a vseobecne zrhnutie, dozvedel som sa kopec pi*ov***, ale ani jednu konstruktivnu vec ohladom toho klampiara
http://www.autoklampiarstvo.sk
Ale ceny neviem ake ma. Lacne to asi nebude. Ale vysoka kvalita.
Ale ceny neviem ake ma. Lacne to asi nebude. Ale vysoka kvalita.
Konstruktivnu vec si sa dozvedel - chces vrazit peniaze do starej hrdzvej Felicie a je to nevyhodne, podla nasich nazorov by si sa mal na to vykaslat. Ak chces urobit opak, tak to sprav, ved ide o tvoje peniaze a nie nase.
-
Mrk
Professional
wladas dakujem, mas aj nejaku aj ked nepriamu skusenost ?
a ano chcem vrazit nevyhodne peniaze do stareho auta, ale nie neobmedzene vela, preto si to chcem niekde nechat hrubym odhadom nacenit a podla toho sa rozhodnut
a ano chcem vrazit nevyhodne peniaze do stareho auta, ale nie neobmedzene vela, preto si to chcem niekde nechat hrubym odhadom nacenit a podla toho sa rozhodnut
No uz mi robili na Suzuky SX4 predok cez havarijnu (vpalil som do stromu). Je to znami tak tam sem tam skocim kuknut.
-
hojko
Site Admin
Cez havarijnu poistku sa ide ale inymi cenami ako sa to bezne robi. Takze ak mu cez havarijnu preplati poistovna 25 eur+dph za hodinu (montaz, demontaz) + material + striekanie, tak mimo havarijnej bude cena nizsia a moze byt kludne aj polovicna. Pamatam si, ze ked mi striekali zadny naraznik cez poistku, tak cena bola okolo 260 eur za vsetko. Normalne by to spravili za 100-120 eur, max 150 eur.