policajne radary
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: policajne radary
melon: ak to je sucast blokoveho konania, tak ano, mas pravdu, tuto moznost som nezohladnil, ospravedlnujem sa
kazdopadne tiez poprosim niekoho, aby dolozil, ci je to presne takto a ci je teda pri sebe nutne nosit hotovost (ak sa nebudem spoliehat na to, ze ma policajt pusti do bankomatu) alebo je mozny tento kvazi odklad a zaplatenie pokuty v lehote bez spravneho konania...
Policajt je oprávnený zadržať vodičský preukaz okrem iného aj vtedy, ak vodič motorového vozidla, ktorému je v blokovom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky alebo za priestupok spáchaný nezaplatením úhrady za užívanie diaľnic, rýchlostných ciest a ciest I. triedy uložená pokuta, je ochotný ju zaplatiť, ale nemôže tak urobiť na mieste. Policajt namieste vydá o zadržaní vodičského preukazu podľa odseku 1 potvrdenie, v ktorom povolí ďalšiu jazdu na 15 dní; povolenie platí len na území Slovenskej republiky. V potvrdení musí byť uvedený rozsah udeleného vodičského oprávnenia a spôsob vrátenia vodičského preukazu. Páchateľ priestupku môže požiadať policajta, ktorý vodičský preukaz zadržal, aby zadržaný vodičský preukaz postúpil orgánu Policajného zboru v mieste jeho pobytu alebo v mieste, kde sa zdržiava, na účely jeho vrátenia; policajt je povinný tejto žiadosti vyhovieť.
http://www.minv.sk/?blokove-konanie
http://www.minv.sk/?blokove-konanie
Dávnejšie dávali šek a vodičák nechali.. 
//pre upresnenie, od roku 2009 alebo 2010 zadržiavajú vodičáky, predtým dávali iba šeky a vodičák nechávali..
//pre upresnenie, od roku 2009 alebo 2010 zadržiavajú vodičáky, predtým dávali iba šeky a vodičák nechávali..
-
RATZINGER666
Darca
melon: perfektne, diky 
heker: nic si z toho nerob, vsetky jeho su take
heker: nic si z toho nerob, vsetky jeho su take
-
Fabo
Hardcore addict
@melon, Ratzi: henten text sa tyka zadrzania VP, nie odobratia opravnenia.
tzn. ked nezaplatis na mieste, mozu ti zadrzat vodicak (a vydat docasne povolenie viest vozidlo) s tym, ze vratia ked zaplatis pokutu.
tzn. ked nezaplatis na mieste, mozu ti zadrzat vodicak (a vydat docasne povolenie viest vozidlo) s tym, ze vratia ked zaplatis pokutu.
Ano, o to islo.Fabo napísal:@melon, Ratzi: henten text sa tyka zadrzania VP, nie odobratia opravnenia.
-
RATZINGER666
Darca
farnell:
mile, ale reaguj na niekoho ineho, prosim Ta 
melon: nechaj Faba, vidis, ze to ma medzi nami tazke
melon: nechaj Faba, vidis, ze to ma medzi nami tazke
-
Fabo
Hardcore addict
Jaj takto, som nepochopil. Prv som myslel ze to davas ako ze sa stale beru vodicaky.melonSVK napísal: Ano, o to islo.Sme sa bavili, ci je za blokovu pokutu povazovana iba ta zaplatena v hotovosti na mieste alebo aj dodatocne do 15 dni.
Vodicak si beru len ako zalohu ze to fakt zaplatis.
-
hojko
Site Admin
//offtopic premazany
Tazko povedat, kde mozno cakat radar a kde naopak nie, casto to dokaze cloveka dost prekvapit
.
Vo svojom okoli uz viem, kde radar mozno ocakavat, myslim si, ze kazdy sofer ma aky taky prehlad o svojom okoli, kde zvyknu stavat hliadky, kde zvyknu meravat... tie miesta byvaju tie iste, malokedy sa mi stalo, ze by som videl zastavovat policajtov mimo ich oblubenych flekov...
Co sa tyka merania v meste, ano meraju... najma v usekoch, ako su vypadovky z miest a podobne, skratka cesta, ktora je krasne siroka, ma viac pruhov, kludne by sa dalo ist po nej 90 km/h, len skratka je este sucastou obce. Prave taketo useky su zlata bana...
. V uzkych mestskych ulickach som radar nikdy nevidel, ani v Leviciach, ani v Nitre, Zamkoch, Moravciach... nikdy, jednak na takom mieste nezarobis a za dalsie obmedzovali by premavku, skratka nech to vyznie akokolvek smiesne, policajti tiez rozmyslaju, kam sa postavia
. To iste plati pri mobilnych radaroch... jasne, ze na polnej ceste radar nestretnes, lebo koho by tam pokutoval?! Cize opat treba trosku zapojit rozum a uvazovat... meraju najma na usekoch, kde je velka premavka, kde je vela ludi a tym padom vacsia moznost zarobit. Nevadi im dokonca ani tma, kludne sa moze stat, ze ta nameraju aj v noci, ked si to palis cez nejaku dedinu a vobec nieco take necakas, tak, ako sa to stalo nedavno mne
.
Co sa tyka pokut su dve moznosti... obe som zazil...
Varianta A: Natrafis na prisnych fizlov, nameraju ta, urcia pokutu podla sadzobnika a sevas, skoncil si. Bud zaplatis alebo ti zadrzia vodicak a daju papier, ktory riesili chalani nadomnou. O ziadnom vyjednavani nemoze byt ani rec.
Varianta B: Natrafis na fajn policajtov, nameraju ta a oznamia ti vysku pokuty. Zacnes zjednavat... Po vzajomnej dohode sa urci nejaka cifra... aby sa aj vlk najedol aj ovca zostala cela. Stalo sa mi dokonca, ze aj ked som nemal pri sebe hotovost na zaplatenie pokuty (prekrocenie o 30 km/h v obci, noc, fajn fizly, zjednane zo 150 na 50 €), tak aj napriek tymto faktom mi vodicak nechali a vypisali iba sek na zaplatenie spominanej sumy. Za co im este raz tymto dakujem, lebo mi usetrili peniaze.
Cize tazko generalizovat, velmi zalezi od situacie a miesta, na kt. rychlost prekrocis a najma zalezi na policajtoch a tvojom pristupe k nim. Za seba mozem povedat, ze co sa tyka pokut (rychlost, priestupky) boli policajti zvacsa vzdy velmi ustretovi a par krat mi dokonca bola pokuta odpustena.
Plus este jedna rada na zaver... nikdy nenoste u seba hotovost, nechodte do bankomatu ani nic podobne. Je velmi pravdepodobne, ze miesto toho, nez by vam mali vypisat sek, vas bud pustia alebo z povodnej pokuty hooodne polavia
. Niekedy vedia byt aj policajti fajn.
Vo svojom okoli uz viem, kde radar mozno ocakavat, myslim si, ze kazdy sofer ma aky taky prehlad o svojom okoli, kde zvyknu stavat hliadky, kde zvyknu meravat... tie miesta byvaju tie iste, malokedy sa mi stalo, ze by som videl zastavovat policajtov mimo ich oblubenych flekov...
Co sa tyka merania v meste, ano meraju... najma v usekoch, ako su vypadovky z miest a podobne, skratka cesta, ktora je krasne siroka, ma viac pruhov, kludne by sa dalo ist po nej 90 km/h, len skratka je este sucastou obce. Prave taketo useky su zlata bana...
Co sa tyka pokut su dve moznosti... obe som zazil...
Varianta A: Natrafis na prisnych fizlov, nameraju ta, urcia pokutu podla sadzobnika a sevas, skoncil si. Bud zaplatis alebo ti zadrzia vodicak a daju papier, ktory riesili chalani nadomnou. O ziadnom vyjednavani nemoze byt ani rec.
Varianta B: Natrafis na fajn policajtov, nameraju ta a oznamia ti vysku pokuty. Zacnes zjednavat... Po vzajomnej dohode sa urci nejaka cifra... aby sa aj vlk najedol aj ovca zostala cela. Stalo sa mi dokonca, ze aj ked som nemal pri sebe hotovost na zaplatenie pokuty (prekrocenie o 30 km/h v obci, noc, fajn fizly, zjednane zo 150 na 50 €), tak aj napriek tymto faktom mi vodicak nechali a vypisali iba sek na zaplatenie spominanej sumy. Za co im este raz tymto dakujem, lebo mi usetrili peniaze.
Cize tazko generalizovat, velmi zalezi od situacie a miesta, na kt. rychlost prekrocis a najma zalezi na policajtoch a tvojom pristupe k nim. Za seba mozem povedat, ze co sa tyka pokut (rychlost, priestupky) boli policajti zvacsa vzdy velmi ustretovi a par krat mi dokonca bola pokuta odpustena.
Plus este jedna rada na zaver... nikdy nenoste u seba hotovost, nechodte do bankomatu ani nic podobne. Je velmi pravdepodobne, ze miesto toho, nez by vam mali vypisat sek, vas bud pustia alebo z povodnej pokuty hooodne polavia
-
hrban
Addict
tak na toto pozor, ak sa dá dohodnúť s policajtmi o cene, to značí, že meranie nobolo spravené správne.
Teraz už dohoda nie je možná, lebo ak raz namerajú rýchlosť, tak fotka s údajami ide automaticky do centrály a s tým policajti nemôžu veľa spraviť (tí policajti čo merajú), len pokutovať podľa sadzobníka. Čiže ak sa chcú dohadovať, tak to buď neodmeral správne, alebo ''nemerali''.
Teraz už dohoda nie je možná, lebo ak raz namerajú rýchlosť, tak fotka s údajami ide automaticky do centrály a s tým policajti nemôžu veľa spraviť (tí policajti čo merajú), len pokutovať podľa sadzobníka. Čiže ak sa chcú dohadovať, tak to buď neodmeral správne, alebo ''nemerali''.
-
guess.whoo
Redeemer
staci poziadat nech ti ukazu zaber
-
RATZINGER666
Darca
to su ale povinni az pri spravnom konani...
-
guess.whoo
Redeemer
nie som si isty, ale mne raz ukazali bez problemov ked som poziadal. zial mali pravdu 
-
RATZINGER666
Darca
samozrejme, ale dobrovolne ukazat a byt povinny ukazat je rozdiel
"Policajti vás nesmú obviniť z priestupku, ktorý sa nestal. Dôkaz vám ale nemusia ukazovať na mieste, pretože miestom na dokazovanie viny a neviny je správne konanie na dopravnom inšpektoráte."
auto.sme.sk
"Policajti vás nesmú obviniť z priestupku, ktorý sa nestal. Dôkaz vám ale nemusia ukazovať na mieste, pretože miestom na dokazovanie viny a neviny je správne konanie na dopravnom inšpektoráte."
auto.sme.sk
3 tyzdne dozadu, namerali mi 79 kmh v meste na 50 kmh mpr, fotku mi ukazala pani dobrovolne a dohodli sme sa na 20€hrban napísal:tak na toto pozor, ak sa dá dohodnúť s policajtmi o cene, to značí, že meranie nobolo spravené správne.
-
guess.whoo
Redeemer
zrejme to bude na baze dobrovolnosti. inak ja mam tiez len pozitivne skusenosti ked uz prislo na pokuty. tiez som raz dostal za 74kmh na 50tke len 20€
raz som vosiel do zakazu kde uz odchytavali lebo zakaz tam bol len 1 alebo 2 dni a nevsimol som si ho tak tiez len za 10
raz som vosiel do zakazu kde uz odchytavali lebo zakaz tam bol len 1 alebo 2 dni a nevsimol som si ho tak tiez len za 10
Rekord som mal 15X kmh na 90tke za 100€ prosim pekne
a tiez som videl foto, mam na videu ako ta foto vznikla (
). Ale to uz sa policajt chytal za hlavu ze ako to vyriesit.
-
Hotwire
Addict
Hm tak ked niekto jazdi uz zopar rokov tak uz musi vediet odhadnut kde zhruba mozu meravat (ak danym usekom uz niekedy isiel), a vie pred tym miestom nalezite spomalit. Stacionarne radary su spravidla na dlhych rovnych usekoch (v zakrute zastavovat by bolo o hubu ze jo), resp na dialniciach snad vobec (okolo transporteru som X krat presiel na dialnici rychlejsie a nikto ma nezastavil a nic mi nedoslo, oni tam snad sa chodia len zasivat? alebo kontroluju zaplatene myto)...a mobilne radary sa daju velmi lahko spoznat, skratka ked vidim superb/passat s tmavymi sklami a dvoma vyfukmi tak uz reflexivne spomalujem (aj ked oni nemaju problem ist 160+km/h aj bez majakov), obcas sa k tomu (hlavne mimo dialnich) da priratat golf alebo leon, tiez s tmavymi sklami. Skratka ak clovek rozmysla, tak vie minimalizovat riziko na minimum (vodicak mam 10 rokov a v ZIVOTE som nedostal od statnych pokutu, ani za rychlost ani za nic ine, a to niesom vobec prototyp sofera co dodrzuje povolenu rychlost, prave naopak). Ale pravdaze treba sa riadit pravidlom "jazdit bezpecne" a hlavne sa riadit rozumom a nie obcas nezmyselne polozenymi znackami.
Moc trepes. Okrem toho jazdi starsia A6, jazdia Octavie, Fabie, na dialnici aj BMW 3 ci 5, dokonca M5, maju aj rozne farby Golfov, od novych po starsie. Ani Audi A4 a S5 nechyba, najde sa aj Kia a Peugeot. A co je horsie, tie, ktore maju radar typu Polcam PC2006, tak tie meraju zpredu aj zozadu, dokonca niektore nemaju ani folie. A to hovorime len o autach. Stale je to nebezpecenstvo trojnozky ci v poslednom case v oblube pusky len do ruky, ked sa zrazi policajt vykloni za stromom a namieri na teba.
Tu je galeria napriklad - http://autobild.cas.sk/clanok/210274/ci ... jne-radary
Tu je galeria napriklad - http://autobild.cas.sk/clanok/210274/ci ... jne-radary