jazda s dpf
-
James13579
Star
jazda s dpf
Dobrý deň,
Všimol som si počas jazdy zvýšenú spotrebuje až dvojnásobne, pri zosliapnuti plynu reagoval pomalsie, musel som zatlačiť plynový pedál trošku dole ako som bol zvyknutý. Kontrolka DPF mi nezasvietila, myslíte že sa regenerovalo/čistilo dpf počas dlhšej trasy? Išiel som plynulou jazdou okolo 2000 otáčok. Po pár minútach sa to ustálilo. Pred týždňom sa manuálne čistilo dpf. Ďakujem
Všimol som si počas jazdy zvýšenú spotrebuje až dvojnásobne, pri zosliapnuti plynu reagoval pomalsie, musel som zatlačiť plynový pedál trošku dole ako som bol zvyknutý. Kontrolka DPF mi nezasvietila, myslíte že sa regenerovalo/čistilo dpf počas dlhšej trasy? Išiel som plynulou jazdou okolo 2000 otáčok. Po pár minútach sa to ustálilo. Pred týždňom sa manuálne čistilo dpf. Ďakujem
Re: jazda s dpf
Pri regenerácii filtra by sa ti aj mali zvýšiť otáčky a tých 2000 RPM sa mi zdá trochu málo na to, aby sa spustila, ale vysvetľovalo by to tú zvýšenú spotrebu, takže vylúčené to nie je.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pilifo: otacky sa same od seba nezvysia. Maximalne tak ked mas automat tak moze prepnut nejaku inu mapu ze bude drzat nizsi stupen, ale raz ked mas 2000 otacok na 5ke na 100, tak mas 2000 otacok na 5ke na 100, regeneracia neregeneracia.
Na automate idu stupne dole a otacky az niekde ku 3500-4000. Mohla sa robit regeneracia alebo dake prisposobenie, tazko povedat. Ak to bol chvilkovy stav, tak by som sa tym uz teraz netrapil.
-
James13579
Star
oplati sa mi tankovat napr na slovanfte drahsi diesel? mam v ponuke evo diesel a obycajny diesel tusim tempo plus. Alebo mam tankovat na Shellke? ake mate skusenosti?
ze kym tam dlhodobo nebudes liat maxxmotion tak je to jedno
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
lacnejsie a kvalitnejsie je liat VIF + obyc naftu
Kludne tankuj aj na Tescu, to mas jedno. Spotrebu ti to nezvysi, vstreky ti to aj tak neochrani.
-
James13579
Star
ked cez vikend prebehnem auto v otackach cca 2000 az 3000 tak sa mi ocisti dpfko pocaj jazdy?
Regeneracia nastava automaticky alebo kef ju zapnes na diagnostike. Diagnostikou sa to robi tam, ze sa aktivuje proces regeneracie, sedis v aute a vezies sa. Uz si presne nepamatam ako to bolo, ale na VW Passat tusim stupen 3 alebo 4, otacky 3-4 tisic, teplota vody musi byt 90 stupnov a ides. Trva to 5 az 10 minut.
a "počas týždňa" jazdíš na akých otáčkach?James13579 napísal:ked cez vikend prebehnem auto v otackach cca 2000 az 3000 tak sa mi ocisti dpfko pocaj jazdy?
1.9tdi pd 96kw ale od 2000 do 3000 to lieta pravidelné, čo su otáčky zdravé pre cele hnacie ustrojenstvo, samozrejme ak je motor zohriatý...
Zda sa, ze pocas tyzdna ten diesel ide na 1300 otacok 
-
James13579
Star
ja som to myslel tak ze cez tyzden beham 10 km tam a 10 km naspat, cez vikend by som isiel dlhsiu trasu medzi otackami 2000 az 3000 aby sa precistilo dpf, pomoze tomu?
Ty nevies citat? Pozri sa sem - post2225442.html#p2225442
DPF sa unasa najma v meste, v kolonach, pri nizkych otackach. Kym nepojdes dlhsiu jazdu napriklad po dialnici pri konstantnej rychlosti, tak tam tazko DPF precistis. Skus si precitat tento clanok, je tam vsetko o DPF popisane, aj o cisteni, regeneracii a ine - http://www.autorubik.sk/clanky/ako-fung ... castic-dpf
DPF sa unasa najma v meste, v kolonach, pri nizkych otackach. Kym nepojdes dlhsiu jazdu napriklad po dialnici pri konstantnej rychlosti, tak tam tazko DPF precistis. Skus si precitat tento clanok, je tam vsetko o DPF popisane, aj o cisteni, regeneracii a ine - http://www.autorubik.sk/clanky/ako-fung ... castic-dpf
-
James13579
Star
v akych otackach by som to mal rozumne drzat ked idem cez mesto?
mal by si prestat rozmyslat nad hlupostami
Treba si uvedomiť, že v meste sa ti regenerácia nespustí nikdy, aj keby si jazdil na 4000 otáčkach, pretože tam nejdeš konštantnou rýchlosťou, takže riadiaca jednotka vie detekovať, že po diaľnici asi nejdeš. Na diaľnici je samozrejme regenerácia najmenej prostrediu škodlivá, preto sú RJ programované tak, aby spúšťali regeneráciu v drvivej väčšine prípadov na takýchto úsekoch.
presne tak ako píše Pilifo, regenerácia sa nespustí ak tomu budeš dávať bomby, pri vysokej požiadavke výkonu to riadiaca jednotka práve zakáže z bezpečnostných dovodov
radšej to vymeň za niečo jednoduché atmosféricke benzínove, take trasy ako jazdíš ty sú pre modernu naftu zabijak
Čo sa týka otáčok, hlavne je to nepodtáčať a nešliapať tomu hneď za studena, ak akceleruješ nech ťa ani nenapadne radiť už pred 2000rpm, vtedy ten motor ešte len ožíva a turbo ma perfektné podmienky pre plnenie
radšej to vymeň za niečo jednoduché atmosféricke benzínove, take trasy ako jazdíš ty sú pre modernu naftu zabijak
Čo sa týka otáčok, hlavne je to nepodtáčať a nešliapať tomu hneď za studena, ak akceleruješ nech ťa ani nenapadne radiť už pred 2000rpm, vtedy ten motor ešte len ožíva a turbo ma perfektné podmienky pre plnenie
Neviem ake mas auto no popis presne sedi na klasicku regeneraciu (zvysena spotreba, spomalena reakcia na plyn). Kontrolka svieti iba ked je filter zaneseny a treba spustit servisnu regeneraciu.James13579 napísal:Dobrý deň,
Zda sa ti ze regenerovalo skoro kedze si cistil manualne? to zalezi kolko si za ten tyzden najazdil, a kde.. v meste staci menej km, mimo viac.
Mimochodom na mojom aute sa regeneracia spusta ak je rychlost nad 80 a otacky nad 1800, a samozrejme musi byt filter dostatocne zaneseny.
Radami ohladom radenia sa moc nedrz, kazde auto je inak sprevodovane a vyhovuju mu ine otacky.
Rezim cez tyzden v meste, cez vikend mimo je OK, na to su tie filtre nastavene. V meste sa zanesu a mimo mesta spalia. Regenracia sa vsak nespusti na povel.. preto je dobre ak je ta jazda naozaj dlha..
-
James13579
Star
este som nasiel https://www.motorove-oleje.sk/ochrana-f ... dpf-250ml/. Co nato hovorite? pomoze to nejako? to je uz posledna vec ktoru sa pytam