Poloosy

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Poloosy

Príspevok od používateľa Hegy »

Odisla mi poloos, mlatila ako sibnuta.... zohnal som druhu len tak zatial na prehodenie, vyzerala ok, vole v klboch sice mala ale minimalne... Prehodila sa a vsetko ok, pribudlo jemne vibrovanie pri akceleracii (s cim som viac menej ratal) ale stichla... No po 4 dnoch som pocul puknutie pri prejazde nerovnostou a ten hnusny zvuk mlatenia poloosy je naspat kua.
Teraz ze co... Vydrbat majland za novu a risknut to ze problem bol v poloosach alebo nejake napady?

Btw, ak mate kontakty na nejakych spolahlivych majstrov na repasy hnacich hriadeli tak sem s nim :)
Btw2, myslite ze ma zmysel kupovat novu(repasovanu) poloos s podozrivo nizkou cenou? (na SK som nasiel znacku MaxGear - cca 100e, ebay uk ponuka Q-drive a rozne nonames za cca 50 libier)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Re: Poloosy

Príspevok od používateľa kinjeril »

A preco menis celu poloos? Je zlomena, urvana? Neviem, ako je riesena pri Fordoch konstrukcne, ale nedaju sa vymenit len homoklby?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nemohlo tu poloos ohnut kvoli homokinetaku?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

kinjeril napísal:A preco menis celu poloos? Je zlomena, urvana? Neviem, ako je riesena pri Fordoch konstrukcne, ale nedaju sa vymenit len homoklby?
vnutorne ulozenie do tripoidu ma volu, pri akceleracii vibruje samotny tripoid a par krat sa mi stalo, ze pri pohynani z miesta pri plnom rajde to fajnovo puklo takze nema zmysel to nejako riesit, bud nova alebo kompletny repas

heker - nepride mi ohnuta, len je vymlatena vsade kde vymlatena byt moze
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Tie klby su mazane vazelinou. Pozri najskor manzety, ci vobec este drzia na mieste, resp. ci nie su prasknute. To si vsimnes velmi jednoducho, na okolo to bude cele dofliasane od vazeliny. Idealne je auto dat na zdvihak a pozriet aj od spodu.
Ja som si vsimol podobne prejavy tak 4 tyzdne dozadu. Mal som jednu manzetu prasknutu a druha bola povolena. Pri akceleracii triaslo prednou napravou. Nove manzety + utahovacky + vazelina - oprava za 25e. Problem solved.
K tej poloosi - ona sama, ked niekam nenabehnes s kolesom (a aj to by musela byt sleha) sa nema ako ohnut. Vertikalne aj horizontalne zatazenia su prenasane na rameno, nie na os.
Na koncernovych karach to maju poriesene tak, ze vies na osiach vymenit iba klby,nemusis ich menit cele.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Manzety su uplne excelentne, neposkodene.
V tej druhej poloosi som preventivne rozobral klby, vycistil a namazal novym mazivom.

Ale ja netvrdim ze ta poloos je ohnuta, ja hovorim, ze mlatia najprv jedna a po vymene par dni zacala aj druha. Chcel som vediet, ci to niekto uz neriesil, ze co to moze sposobovat alebo je to proste iba moja smola.
Za repas poloosy si pytaju 350 bez dph.. asi pojdem do tych par eurovych noname na skusku...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

hegy, repas aj so zarukou 2 roky vies dostat priamo vo Forde. :) Tak som to riesil ja na mojom druhom ex-ST. Nova bola cca. 950€, repas. okolo 300€, ak sa dobre pamatam. A jazdil som s nou rok na 300+ PS kopce, sprinty, ci Ring a drzala v pohode. :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Ehm, mlatia... Kktska otazka, nebuchaju ti tycky stabilizatora? :oops:
No po 4 dnoch som pocul puknutie pri prejazde nerovnostou
Skontroluj aj ulozenie pruzin a tlmicov. Takto nejak mi to raz firemny sofer opisoval, prasknute bolo sedlo pruziny. Pri prejazde nerovnostami pocul pukanie, predok auta sa chvel.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Skontrolovane vsetko, je to isto poloosa, dakujem ale za postrehy... Zacinam to pripisovat znizeniu auta, proste vsetko je stlacene do krajnych poloh a o to viac to musi trpet pri prejazde nerovnostami.... Aj tak planujem vysrobovat par centi hore tak uvidime, skusim zatial to polske cudo za 100€... a uvidi sa...

p4r4 tusim to auto poznam hmmm :psssst: hej hej 300€ je dobra cena, teraz mi odpisali zo Ziliny kde renovuju poloosy... 400e mi vyrubal iba material... chore
Napísať odpoveď