Google Android OS
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Google Android OS
Nie, vždy boli predstavené až na jeseň. Okrem Nexusu 7, ten bol uvedený na I/O.
-
ja_som
Star
OK, tak čakám ďalej 
Na ten spomenutý N7 sa najviac teším, šíria sa reči, že bude, tak som zvedavý, či naozaj...
Na ten spomenutý N7 sa najviac teším, šíria sa reči, že bude, tak som zvedavý, či naozaj...
nejak nechapem tomu vyuzitiu instant apps... z toho co som cital tak sa jedna vlastne o web stranky, v com je realny rozdiel?
No niektore weby napriklad nemaju plny web. Napriklad Aliexpres ta neprihlasi ale povie ti, ze stiahni si app. Cize ak kliknes na link, stiahne sa len ta cast kodu, ktoru je treba na zobrazenie pozadovaneho linku. Alebo dojde ti fb sprava, a kliknes na link, stiahne ti to len kod na zobrazenie spravy. Samozrejme to iste sa da spravit aj v prehliadaci, cize asi to neni vyhodne pre kazdu vec.
-
Mek
Addict
Mam S4 Mini... myslis to tlacitko "vlavo" co je akoze "menu"? Mam Apex Launcher a po stlaceni tohto tlacitka sa len vyroluje menu s roznymi settings a pod, ale k takemu niecomu, ako si ukazal na obrazku, sa dostat neviem. Zavisi to od launchera?test napísal:Galaxy S7 s Android 6.0 1 to ma - staci kliknut tlacitko vlavo (nie prave co je sipka spat, nie stredne home, ale to vlavo) a zobrazia sa posledne aplikacie s moznostou zavretia.
Skusal som inac aj tu vec v developer options - no da sa to pouzit, ale nie pre mna - su tam vsetky aplikacie aj ich services, co ma vobec nezaujimaju. Nie je to teda zoznam aplikacii, ktore som spustil sam a neukoncil ich, a nie je k dispozicii widget s poctom takych spustenych aplikacii, prip. neda sa k tomu zoznamu dostat nejako rychlo, iba viacnasobnym preklikavanim, hladanim v menu...
Nemáš tam niečo takéto? Musíš podržať tú šípku späť alebo home button.
Mek: pri starých Samsungoch musíš podržať stredné tlačítko
Naco ti to vlastne je? Recent apps je len historia pouzitych app. A vyprazdnovat RAM v settingoch je blbost.
to je ale rozhodnutie aliexpressu ze to tak robi. rovnako bude na rozhodnuti aliexpressu ci jej aplikacia bude podporovat instant apps alebo nie.Pascalwb napísal:No niektore weby napriklad nemaju plny web. Napriklad Aliexpres ta neprihlasi ale povie ti, ze stiahni si app. Cize ak kliknes na link, stiahne sa len ta cast kodu, ktoru je treba na zobrazenie pozadovaneho linku. Alebo dojde ti fb sprava, a kliknes na link, stiahne ti to len kod na zobrazenie spravy. Samozrejme to iste sa da spravit aj v prehliadaci, cize asi to neni vyhodne pre kazdu vec.
pretoze instant apps samozrejme nebude fungovat automaticky pre kazdu existujucu aplikaciu, sice pisu ze pre developera by to malo znamenat minimum uprav, ale to strasne zalezi na tom ako je aplikacia spravena.
takze rovnako sa moze niekto nemat plnohodnotny mobilny web, tak jeho aplikacia nemusi podporovat instant apps. na druhu stranu, ked uz si mam vybrat ci radsej spristupnim funkcionalitu na webe alebo budem podporovat instant apps, tak radsej upravim web, ten posluzi kazdemu, nie len uzivatelovi androidu. samozrejme ak chcem vyhoviet co najvacsiemu mnozstvu zakaznikov tak budem musiet spravit aj to aj to, ale v tom pripade sa jedna dvojitu robotu pre rovnaku funcionalitu...
Vie niekto poradit ako dostat fotky zo zamknuteho telefonu?
Priatelke spadol nexus 4 a display uz nereaguje na dotyk. Ma tam odomknutie posunutim. Po pripojeni k PC ho nenacita.
Priatelke spadol nexus 4 a display uz nereaguje na dotyk. Ma tam odomknutie posunutim. Po pripojeni k PC ho nenacita.
-
typek61
Darca
kupit otg kabel, napojit mysku
to iste sa stalo jednemu kamosovi 
-
Mek
Addict
jj, skusal som, no tam mi preblikne logo Google, a vypise hladku "Now on Tap cannot be enabled - Web history is disabled for your domain - Learn more / OK". A ked dam OK, otvori mi to Google aplikaciu.Spixy napísal:Mek: pri starých Samsungoch musíš podržať stredné tlačítko
Home button nezafungoval, a na dlhe stlacenie "menu" tlacitka sa nedeje nic. Inac tie dve tlacitka v spodnej casti na displeji nemam, asi preto, ze ten telefon ma tlacitka mimo displeja.androidak napísal:Nemáš tam niečo takéto? Musíš podržať tú šípku späť alebo home button.
Google klavesnica po aktualizaci 5.0 ma po prepnuti na specialne znaky a cisla aj ten riadok s hnusnymi emodzi
Da sa to nejak vypnut?
-
hojko
Site Admin
Cisla tam mam, ale smajliky veru nie.
Da sa, nasiel som to v settigoch. Chod do nastaveni, language and input > Google Keyboard > Advanced > Emoji for physical keyboard odskrtni.
Inac prechadzanim po spacebare sa da posuvat kurzor, celkom dobra funkcia.
Inac prechadzanim po spacebare sa da posuvat kurzor, celkom dobra funkcia.
-
94jakub
Guru wannabe
To nastavenie ti neschová ten riadok. To je pre fyzické klávesnice aby si vedel emoji písať cez Alt.
Tablet Nexus 7 druhej generacie, stabilna a rychla linka na wifi. Aktualizacie Google Play posledne mesiace trvaju strasne dlho. Ak nabehne 10 aktualizacii, tak to trva aj 2 hodiny. Pritom net ide normalne, surfovsnie rychle, maily s prilohami hravo odosiela a prijma. Ale aktualizacia cez Play je pomala, rychlost stahovania je tam 10, mozno 20 KB/s. Nestretol sa niekto s podobnym problemom? Problem bol uz aj na Android 5, aj Android 6.0.1. V ramci rovnakej siete mi to na mobile nerobi, ani na druhom mobile.
-
ja_som
Star
Ja taký problém na N7II nemám, je nejaká zmena v aktualizáciách z Obchodu, stiahne, potom chvíľu čaká a potom inštaluje. Ale rýchlosť sťahovania je u mňa normálna...
test.. pri prechode na 5ku a 6ku si robil obnovenie továrenských nastavení? Zvyčajne sa to odporúča po každej aktualizácii androidu.
Prípadne si skúsil v nastaveniach - aplikácie - vymazať dáta pre aplikáciu Obchod Google Play?
Prípadne si skúsil v nastaveniach - aplikácie - vymazať dáta pre aplikáciu Obchod Google Play?
Mne to robi tiez, ale len na jednej konkretnej wifine v praci.. vsetky ostatne su bez problemov.. nechapem tomu, ale nechce sa mi hladat pricinu..test napísal:Tablet Nexus 7 druhej generacie, stabilna a rychla linka na wifi. Aktualizacie Google Play posledne mesiace trvaju strasne dlho. Ak nabehne 10 aktualizacii, tak to trva aj 2 hodiny. Pritom net ide normalne, surfovsnie rychle, maily s prilohami hravo odosiela a prijma. Ale aktualizacia cez Play je pomala, rychlost stahovania je tam 10, mozno 20 KB/s. Nestretol sa niekto s podobnym problemom? Problem bol uz aj na Android 5, aj Android 6.0.1. V ramci rovnakej siete mi to na mobile nerobi, ani na druhom mobile.