paralyzér
-
lukostrel77
Star
Re: paralyzér
Takpovediac áno,ale musíš byť rýchlejší ako ten dotičný lebo môže skončiť z tým paralyzérom zletomas147 napísal:Zdravím, viete mi povedať či takýto paralyzer dokáže dostať k zemi silného chlapa? alebo to nestojí zanič? viete poradiť niečo lepšie? ďakujem
http://paralyzer.sk/paralyzer-securapto ... oltov-p114
Pozri na youtube ako funguje, resp nefunguje paralyzér v skutočnosti 
1/kvalitny paralyzer stoji podstatne viac ako 40€
2/paralyzer sa da efektivne pouzit iba proti jednemu utocnikovi ale nie proti vecsej skupine
3/o ucinnosti rozhoduje hrubka a typ oblecenia,nevyhodou je nutny bezprostredny kontakt
4/dobre sa da pouzit napr proti agresivnym psom, ti sa castokrat zlaknu uz len ked pocuju ten vyboj
2/paralyzer sa da efektivne pouzit iba proti jednemu utocnikovi ale nie proti vecsej skupine
3/o ucinnosti rozhoduje hrubka a typ oblecenia,nevyhodou je nutny bezprostredny kontakt
4/dobre sa da pouzit napr proti agresivnym psom, ti sa castokrat zlaknu uz len ked pocuju ten vyboj
Ja uvažujem nad kúpou niečoho podobného práve na ochranu proti psom. Sprej sa mi nezdá dosť účinný a rýchly a nôž je príliš hraničná možnosť. Má niekto skúsenosť s použitím paralyzéru na väčšieho psa?
Mne sa zdá na to vhodnejší práve sprej.
Je účinný a dá sa použiť aj na diaľku. Síce pri tom môžeš zasiahnuť aj svojho psa, ale radšej mať zasiahnutého psa ako mŕtveho.
Paralyzér potrebuje kontakt. Neviem akého veľkého psa myslíš, kólia či bernardín sa toho určite zľakne. Ale plemená typu bull, ktoré majú prah bolesti niekde úplne inde, tak sa obávam že ich iba ešte viac podráždiš a koleduješ si o kusanec do ruky.
Je účinný a dá sa použiť aj na diaľku. Síce pri tom môžeš zasiahnuť aj svojho psa, ale radšej mať zasiahnutého psa ako mŕtveho.
Paralyzér potrebuje kontakt. Neviem akého veľkého psa myslíš, kólia či bernardín sa toho určite zľakne. Ale plemená typu bull, ktoré majú prah bolesti niekde úplne inde, tak sa obávam že ich iba ešte viac podráždiš a koleduješ si o kusanec do ruky.
Foter paralyzer raz skusil na dobermanovi. V sekunde ho nebolo 
Bohužiaľ som mal už trikrát skúsenosť s napadnutím nášho psa cudzím, ktorý mu išiel buď po slabinách alebo po krku. Najprv rotvajler, potom niečo podobnej veľkosti, ale neviem čo to bolo...teraz naposledy to bol staford (pár mesiacov dozadu). Vždy to bol nejaký pes "navoľno", ktorý pripehol a rovno sa do nás pustil. Doteraz som to riešil mierenými kopancami, údermi a krikom, ale to je neefektívne a trvá to niekoľko dlhých sekúnd, kým sa pes stiahne. Väčšinou mám pri sebe nôž s 12cm čepeľou, ale nosím ho vo vaku... Nechcem ho používať na sebaobranu.baldorex napísal: Paralyzér potrebuje kontakt. Neviem akého veľkého psa myslíš, kólia či bernardín sa toho určite zľakne. Ale plemená typu bull, ktoré majú prah bolesti niekde úplne inde, tak sa obávam že ich iba ešte viac podráždiš a koleduješ si o kusanec do ruky.
S kontaktom nemám problém... Preto: má niekto reálnu skúsenosť? Použili ste už paralyzér na psa? Viem, aké škody napácha nôž (ktorý so sebou nosím), ale nepoznám účinnosť voltov.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ja myslim ze moze mat pes prah bolesti aky chce ale paralyzerom ked dostane stiahne sa. dobre 3-4s ak mu to podrzis ostane na zemi.
-
Presenter
Amateur
Nedá mi nereagovať.. všetky tieto paralyzéry sú čína ..ten čo si poslal má len akože nálepku značky .. tú voltáž aj tak nikdy v živote nezmeria nikto.. pravdou je že najúčinnejší paralyzant je kaser.. tu je príklad ktorý ja kupujem rok čo rok https://www.tifantex.sk/sprej-NATO-supe ... isant-40ml (to preto lebo sa bojím už ten tlak nebude po roku dostatočný) tak to za 4 ečka znova vymením.. raz som sa dostal do potyčky s típkom ktorého by som fakt nemal šancu nijak zložiť a musel som na sebaobranu použiť kaser a ujsť.. pravda je že som sa nakoniec bál onho lebo kaslal soplil kýchal a nevidel asi 15minut .. a môžete to bezpečne použiť z 3 metrov ked je rozprašujúci.. mal som aj paralyzér a psy sa balí už len toho zvuku, no raz sme blbli s kamošmi a strielali si to do chrbta a nič moc ..
fakt si myslím, že kaser je najúčinnejšia sebaobrana a potom utekať .. 10min útočník nevidí a serus..
fakt si myslím, že kaser je najúčinnejšia sebaobrana a potom utekať .. 10min útočník nevidí a serus..
Tak určite, ak človek schytá priamu dávku do xichtu, je vybavený - a potom je úplne jedno, či je šampión MMA alebo má 120 kg svalov. Avšak situácia sa môže vyvŕbiť aj tak, že tú priamu dávku nedostane, ale len čiastočne alebo slabo a v takom stave ešte človek dokáže pokračovať v útoku.
Alebo zafuka poriadne a dostane ju ten co striekal, pripadne obaja.
kaser prilis nefunguje na ludi ktory maju z nejakeho dovodu akutne znizeny prah bolesti. Napr. psychicky amok v dosledku pozitia drog/alkoholu. Vtedy dotycny po zasiahnuti tvare sice zacne silno slzit, ale to neznamena ze prestane byt agresivny. Takze sice v tej chvili prilis nevidi, ale tym ze ma potlacenu bolest tak moze dalej napr sa ohanat nozom ci inou zbranou, co nie je nic prijemne pre okolie. Toto je dobre vediet.
Kaser ma ale jednu vyhodu a to ze je to neletalny obranny prostriedok naviac uplne u nas legalny. Zatial co napr paralyzer moze sposobit aj zastavu srdca, v zahranici sa touz stalo.
Kaser ma ale jednu vyhodu a to ze je to neletalny obranny prostriedok naviac uplne u nas legalny. Zatial co napr paralyzer moze sposobit aj zastavu srdca, v zahranici sa touz stalo.
Presne ten istý sprej som nosil aj ja...raz som ho pouzil na psa. Vysledok bol taky, ze som bol rad ze dobehol jeho majitel, lebo s nim ani nehlo. A tom som mu to hodil do ksichtu asi z metrovej vzdialenosti. Nasledne na to som siel curat a zazil som take muky ze som zacal verit na vsetko moznePresenter napísal:Nedá mi nereagovať.. všetky tieto paralyzéry sú čína ..ten čo si poslal má len akože nálepku značky .. tú voltáž aj tak nikdy v živote nezmeria nikto.. pravdou je že najúčinnejší paralyzant je kaser.. tu je príklad ktorý ja kupujem rok čo rok https://www.tifantex.sk/sprej-NATO-supe ... isant-40ml (to preto lebo sa bojím už ten tlak nebude po roku dostatočný) tak to za 4 ečka znova vymením.. raz som sa dostal do potyčky s típkom ktorého by som fakt nemal šancu nijak zložiť a musel som na sebaobranu použiť kaser a ujsť.. pravda je že som sa nakoniec bál onho lebo kaslal soplil kýchal a nevidel asi 15minut .. a môžete to bezpečne použiť z 3 metrov ked je rozprašujúci.. mal som aj paralyzér a psy sa balí už len toho zvuku, no raz sme blbli s kamošmi a strielali si to do chrbta a nič moc ..
na zvierata su urcene ucinnejsie obranne spreje ako na ludi. Napr, keby si pouzil obycajny kaser v lese na medveda ci agresivneho diviaka, tak ten si to ani nevsimne.
Presne tak, ako píše gogo a heker. Ako som spomenul, v ideálnom prípade môže byť slzák efektívny - teda použitý ešte pred útokom, preventívne a naozaj zblízka a priamo do tváre, pričom následne hneď utiecť. Ono kto si zažil napr. na futbale priamy zásah, tak ak človek nie je fakt pod vplyvom nejakých drôg, tak ho to odrovná, skrátka reflexívne sa stiahne, zohne, otočí = to ide samo. Ale ak je situáciu, že konflikt už fakticky začal a treba rýchlo vytiahnuť kaser odniekaľ z vačku a použiť ho, efekt sa nemusí dostaviť - nepriamy zásah, v exteriéri možno aj ten vietor, útočník na piku a pod., tak v útoku sa dá, aj keď obmedzene, pokračovať.
Každopádne, ide o dobrú vec, mnohí ľudia nosia. Ja osobne nikdy, jediné, čo mám pri sebe nosím, je boxer.
Každopádne, ide o dobrú vec, mnohí ľudia nosia. Ja osobne nikdy, jediné, čo mám pri sebe nosím, je boxer.
-
Presenter
Amateur
Hej jasné, ide ale o to že aj to trochu stačí do tváre trtafiť, pre človeka je to šok a vtedy utekať ak nechceme dalšie problémy. Na psov sú zase kasery na zver tie majú dráždivejšie látky, a videl som aj kaser na medvede, to je asi 250ml flaška s totálnym rozprašovačom
tam už ide ozaj do tuhého.. a to s tým paralyzérom hej.. ak máte silnejší, tak jedinec so slabším srdcom môže dostať zástavu a predsa len to je elektronické zariadenie ktoré môže zlyhať. sprej je sprej je tam menšia pravdepodobnosť .. no .. ale zas nikdy nevieme 
Sprej je v tomto zmysle naozaj najbezpečnejší: prakticky nemá ako uškodiť v zmysle trvalých následkov: paralyzér, nôž, ale aj teleskop či boxer, môžu.
Hlavne si všímam, že veľa ľudí nosí nôž... ono nôž vo väčšine prípadov funguje skôr na zastrašenie, inak ho však neodporúčam.
Hlavne si všímam, že veľa ľudí nosí nôž... ono nôž vo väčšine prípadov funguje skôr na zastrašenie, inak ho však neodporúčam.