umytie ciernej metalizy

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
James13579
Star
Star

umytie ciernej metalizy

Príspevok od používateľa James13579 »

Dobry den,

Chcel by som rucne umyt svoje auto golf 5 cierna metaliza ale este som to sam nerobil. Vzdy som chodil na WAPku ale zostali mi na laku hnede frcky ako od spinavej vody. Cim to mam umyt? chcel by som umyt cele auto ale neviem ktorym pripravkom a akym spobosom. Dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: umytie ciernej metalize

Príspevok od používateľa Gothar »

To je preto, ze na ciernej vidno kazdu spinku. Musis to umyt normalne na wapke, potom poriadne oplachnut a osusit handrickou (jelenicou). Takto zabranis vzniku flakov. Idealne je potom este auto navoskovat, tym dosiahnes najlepsi vysledok.
James13579
Star
Star

bol som na wapke uz dvakrat ked som objavil tie hnede skvrny, nejde to wapkou dat dole, preto sa pytam ze co mam kupit za sampon ale nieco na lestenie a urobit to doma v garazi v chladku.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ani wapka neumyje vsetko, hlavne, ak je ta spina zazrata. Kup si daky autosampon alebo pouzi aj jar s teplou vodou, kup si za 2 eura v Tescu alebo na pumpe spongiu na umytie a ocisti to.

Ako pise GothaR, aby neboli flaky, treba to vysusit, na to je dobra jelenica. Auto je najlepsie umyvat rano alebo vecer, kym nie je horuco, nesvieti slnko a tak voda neschne okamzite na aute.
James13579
Star
Star

to je jedno aky sampon pouzijem? alebo musi byt priamo na metalizu ciernu?
heker
Redeemer
Redeemer

Asi chodim do zlych obchodov, ale sampon na ciernu metalizu som nevidel. Videl som len autosampon od tej firmy, od tej, od tej. Jeden stoji 2 eura, dalsi 5 eur. A je to autosampon. Ci na vlasy si tiez kupujes sampon na cierne vlasy, sestra na blond vlasy a mama na hrdzave vlasy?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

heker: asi mysli nieco take, ako vyraba turtle wax, vola sa to black box... ale ci je to iba marketing, to netusim, nikdy som s tym nerobil...
heker
Redeemer
Redeemer

Nech si kupi od TurtleWax radsej cierny vosk na lestenie. Doma najde isto dake jemne bavlnene tricko alebo sa da kupit handricka za par eur. Po umuti a ususeni da vosk, hned to bude inak vyzerat.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

chalani sorac, ale rady ako umyt to spongiou - tymto si len urobi mikroskrabance na laku, ktore sa potom na slnku budu javit ako "slniecka". A taktiez - voskovat auto, ktoreho lak nie je dostatocne vycisteny - akurat si tym voskom tu spinu zasealuje.

Tu som radil chalanom, aku zakladnu vybavu mat na umyvanie auta. Taktiez treba vediet, ako auto umyt. Neumyvat iba s 1 vedrom, ale s dvomi (v jednom si rukavicu oplachujes od necistot, v druhom vedre mas samponovu vodu).

A tie cierne bodky, to je zrejme nanos zazratej spiny, bodky asfaltu a ine necistoty. Idealne je to vyclayovat. A postup ako clayovat som pisal tu. Po dokladnom vycisteni auto navoskovat.

Vycistit a navoskovat auto, ktore nebolo udrziavane, moze trvat aj par hodin. Dolezite je ho co najlepsie umyt, potom vyclayovat, zasa umyt, vysusit a navoskovat.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mat tak tvoju trpezlivost :D
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

No a koho toto nebavi/ nema cas/ nechce sa mu investovat do tolkej autokozmetiky, si stale moze najst niekoho kto sa tomu venuje a zaplatit "kompletku". Dotycny mu to umyje, vyclayuje, navoskuje, naimpregnuje plasty, povysava a vycisti interier. Orientacna cena okolo 40-50 eur.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

jefty: a potom sa na také čistučké auto vyserie letka bratislavských holubov a je po clayovaní a krásnom lesku :twisted: :smt006

Takú 50€ starostlivosť o auto asi ocenia iba fajnšmekri a ľudia s garážou (ktorí sa počas parkovania v meste modlia aby nad nimi neleteli tie okrídlené potkany).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to ano, minule dosiel kolega, ze sa bol pytat na toto v jednej umyvarke a aj s tepovanim mu zabili 300€
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Samozrejme, že keď preletí vták a vyserie sa na auto, tak tam to hovno ostane, ale ak je lak ošetrený, navoskovaný, tak špina ide z neho ľahšie dole.

50 € za umytie, clayovanie, navoskovanie, impregnácia plastov, to je ako zadarmo. Keby to robil niekto v LM, tak som tam aj každý mesiac.

Za 300 € je to nielen clayovanie a umývanie, ale hlavne leštenie. To znamená, že výsledkom je auto ako zrkadlo.
James13579
Star
Star

umyl som ho autsamponom s voskom ale vysledok je ten isty. Mam taketo nieco. Nebude to vodny kamen po WAPke?
Prílohy
20160603_143044.jpg
20160603_143050.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to vyzera ako od zivice zo stromov
James13579
Star
Star

mam to aj na streche ale vsimol som si to ako som prisiel z WAPky a auto som zaparkoval, neutrel som zvysky vody. Cim by som to vedel dat dole? autosamponom to nepomohlo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: umytie ciernej metalizy

Príspevok od používateľa hojko »

Zivica ide dole cisticom betonu, napriklad Turtle Wax nieco take ponuka, neni to drahe a je to ochranne voci laku, pretoze je urceny specialne pre auta. Niekto pouziva aj odlakovac na lechty, ale s tym by som bol opatrny, aby si nesposkodil aj lak. Pripadne skus este technicky lieh, ten kupis vari v lekarni alebo aj v drogerii. V tvojom pripade je vsak mozne, ak to tam bolo moc dlho, ze ten lak je uz poskodeny, kedze zivica obsahuje slabucku kyselinu.
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Pozri si nejaké prípravky od Dodo Juice alebo Chemical Guys, majú špeciálne prípravky aj na živicu, v podstave majú prípravok na všetko.
Každopádne ak umývaš auto tak ho musíš aj následne vysušiť lebo flaky budeš mať zaručené.
James13579
Star
Star

bol som pozret na benzinkach turtle wax. Maju tam nieco taketo http://topspol.sk/produkt/tw-color-magi ... producttop. Je to ono? Ako to mam aplikovat na karoseriu? Nechcem nic dodrbat. Kolko ks budem potrebovat handriciek alebo aj hubku?
Napísať odpoveď