www.ibuygou.com ako to funguje?
www.ibuygou.com ako to funguje?
Zdravíčko,
idem objednávať nový fón od Xiaomi. Pôvodne som ho chcel z www.xiaomiforsale.com kde mám super skúsenosť s rýchlosťou dodania ale všetky telefóny nemajú na sklade a trvalo by to vyše 2 týždňov. Pri googlení recenzií na fóny som všade počúval o ibuygou.com samú chválu tak som si pozrel tie fóny tam a zarazilo ma že si môžem vybrať či ho chcem z čínskeho alebo európskeho skladu(vyššia cena). To ale platilo pri Note 3 Pro, pri Redmi 3 Pro už mi to na výber nedávalo a nechápem či to ide automaticky z EU alebo z Číny a môžem čakať ďalšie poplatky na colnici. Ako to teda je?
Ďakujem.
idem objednávať nový fón od Xiaomi. Pôvodne som ho chcel z www.xiaomiforsale.com kde mám super skúsenosť s rýchlosťou dodania ale všetky telefóny nemajú na sklade a trvalo by to vyše 2 týždňov. Pri googlení recenzií na fóny som všade počúval o ibuygou.com samú chválu tak som si pozrel tie fóny tam a zarazilo ma že si môžem vybrať či ho chcem z čínskeho alebo európskeho skladu(vyššia cena). To ale platilo pri Note 3 Pro, pri Redmi 3 Pro už mi to na výber nedávalo a nechápem či to ide automaticky z EU alebo z Číny a môžem čakať ďalšie poplatky na colnici. Ako to teda je?
Ďakujem.
Re: www.ibuygou.com ako to funguje?
Ja som tam kúpil xiaomi mobil už dávno, z číny.
Teraz to už tak nesledujem, ale myslím že oni majú naozaj sklad v eú a reálne to aj z toho skladu pošlú. Preto tá vyššia suma, už je to aj s dph. Nie všetko majú v tom eú sklade, tak je logické, že niečo ide poslať iba z číny.
Čo je celkom seriózne by som povedal....
Teraz to už tak nesledujem, ale myslím že oni majú naozaj sklad v eú a reálne to aj z toho skladu pošlú. Preto tá vyššia suma, už je to aj s dph. Nie všetko majú v tom eú sklade, tak je logické, že niečo ide poslať iba z číny.
Čo je celkom seriózne by som povedal....
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Jednoducho sa ich spytaj 
Ahoj, kupoval som asi pol roka dozadu Xiaomi mi4c, určite to ber z Čínskeho skladu, je tam o dosť menšia suma, ale do poznámky im napíš nech to pošlú ako darček a na sprievodnom liste ( či ako sa to volá) nech je napísané MP3 s Cenou 20 USD. Neviem či to colníci berú važnejšie po tom novom zákone ale nemali by ti to zastaviť, teda aspoň mne a drvivej väčšine ľudí ( aspoň čo som sa dočítal na webe ) to nezastavili. Ak ti to aj zastavia tak len zaplatíš daň a nad 150 eur aj clo. Toto máš aj tak zahrnuté v cene pokiaľ ti to ide z EU skladu. Takže Čína = 80-90% šanca, že to dostaneš bez dane a ak ti to aj zastavia zaplatíš len to, čo by si 100%tne zaplatil pri objednaní z EU skladu. Ale priebežne sleduj XFS či sa ti tam ten fon neobjaví kým ho objedná z IBG.
Chápem, bál som sa že to znamená niečo takéto
radšej počkám kým to naskladnia do XFS, tam je nižšia cena ako na IBG a žiadna šanca na clo
ďakujem za vysvetlenie
-
mirak2
Hardcore addict
to s darcekom a mp3 playerom za 20USD ti tam napisu tak ci tak, objednaval som uz tak okolo vianoc. na colnici mi to nezastavili, mozno aj preto, ze som si telefon objednal so sluchadlami, co fakt mohlo evokovat, ze to je mp3 player
ale treba brat ohlad na to, ze su nove pravidla okolo importu veci z ciny, takze sa to mohlo zmenit.
-
Ryan Giggs
VIP
Je jedno ci su pravidla nove ci nie. To ze tam daju nizsiu sumu a napisu gift, neznamena ze to uchrani pred colnym konanim. Vsetko ide cez skener, oni vedia co v tych skatuliach je. Skor je to tym ze to na colnici flakaju.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vcera som sa s kamaratom rozpraval na tuto temu. Moze ti napisat gift, 10 dolarov, na colnici vedia ako to chodi a poznaju podmienky. Moj pripad colneho konania, bol som tam osobne: colnik ma posadil za pocitac, prihlaste sa na Aliexpress, na PayPal a uvidime. Kamaratov pripad z Ceska v Prahe: prihlaste sa na ucet, ukazte mi kolko ste platili, podla toho to vypocitame. A mohlo tam byt gift za 10 dolarov. Ked sa ti nepaci, tovar poslu spat alebo spalia. Ked ho spalia, nebudes mat ani tvar a mozno ani peniaze.
Teda neviem, mám za sebou x colných konaní, všetko vybavujem osobne, nikdy odo mňa nikto nechcel aby som sa niekde prihlásil - to by som ani neurobil, na cudzom pc.
Vždy som doniesol mail s objednávkou a výpis z paypal.
A áno, všetky finty colníci už dávno poznajú, s tým že tovar zastavia treba rátať.
Vždy som doniesol mail s objednávkou a výpis z paypal.
A áno, všetky finty colníci už dávno poznajú, s tým že tovar zastavia treba rátať.