Práca v zahraničí

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Práca v zahraničí

Príspevok od používateľa M142 »

jackb napísal: neviem ako je na tom Anglicko, ale do Skotska vela ludi chodi na jahody,maliny a ine prace pri zbere na farmach. a ked to neorganizuje niekto, kto tam chodi pravidelne, tak len agentury.
no cez agenturu by som teda nesiel, uz tak tam clovek nezarobi ktovieake peniaze, nieto ich este niekomu odvadzat. ja by som to skusil aj osobne, rovno napisat na farmu, len isto nie ako jednotlivec.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja som nie velmi isty, ako budu farmari nakloneni zamestnat niekoho na cierno. lebo NINo a otvorenie bankoveho uctu na par tyzdnov zberu zmysel nema...nikdy som na farme nerobil, takze netusim ako funguje zamestnavanie na nich.
len z pozorovania mi vychadza, ze cez agenturu to bude realnejsie, ale ten zarobok potom bude na nic.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

beardie napísal:tak to myslim funguje s Fiom, s mbank nie
Bol som sa pýtať vo Fiu. Povedali mi tam že účet si musím otvoriť priamo v CZ ak tam idem pracovať.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ahojte, nema niekto skusenost s http://www.trsczechoslovakia.com/ ? Lebo som hladal nejake recenzie a nic som nenasiel. Dakujem
jackb
Redeemer
Redeemer

otvoril som prvu ponuku do skladu. to co ponukaju je este tento mesiac len o 30 penci viac ako zakonne minimum. po 1.4. to bude este menej, takze klienta budu rovno okradat. 7,2 za nocnu je vysmech. za triedenie posty som mal vcase ked bolo minumum 6,25 bral asi 8.

takze, ak si potrebujes rychlo nasetrit na slovensky zivot, alebo sa financne postavi na nohy, dobre. ale na zivot v UK to nie je
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Dakujem za odpoved. No chcel by som si nieco malo zarobit, aby som mohol nejaky cas prezit na Slovensku. Zatial sa mi nedari nic najst v IT v Bratislave, tak som rozmyslal aspon nad takouto moznostou, ze by som si rychlejsie zarobil. Len sa bojim toho aby som nedopadol nejako takto http://www.topky.sk/gl/267493/1474163/S ... -zachranu- (v tom najlepsom pripade). Ak by ste vedeli o nejakej alternative alebo robote tak by som bol rad. Kludne mozte aj cez SS. Dakujem
jackb
Redeemer
Redeemer

dobre si prestuduj zmluvu. lebo napr. ludia cez Otto do Holandska chodia na dlhe roky a zmluva je odpracovane tyzdne, takze ak idu na dovolenku, tak sa im to predlzuje
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No ak chces do buducna pracovat v IT firmach, tak v zivotopise ti velmi nepomoze praca v skladoch a podobne veci. Ale to len tak mimo temu kus. Ak nemas prax v IT sfere, tak zobrat aj poziciu za menej penazi a potom to uz ide lahsie.
Dnes mas v case Facebookov tolko moznosti ako sa vyhnut agenturam, ze strach. Skoro kazda krajina ma svoje stranky pre komunitu Cechov a Slovakov a taktiez pre pracovne ponuky. Staci chciet a hladat.
apple1
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apple1 »

zdravim, planujeme isť pracovať cez agenturu SUPER JOB do Nemecka do mäsokombinatu s kuracim mäsom. Ako je to vlastne s agenturami na Slovensku? Sú všetky podvod?...na vlastnú päsť nechceme ísť lebo nevieme všetci nemecký jazyk a podmienkou do tej práce nieje vedieť nemčinu. Nema niekto skúsenosti s touto agentúrou? Na google som našiel zopar negativnych referencii, vlastne, každá agentura ma negativne referencie. Mám známeho čo išiel pracovať cez jednu agenturu do Holandska a nesťažoval sa aj napriek tomu že tá agentura neni ružová...takže neviem
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Je to buď, alebo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preferovat = uprednostnit, pozadovat
referovat = hodnotit
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

Chcel by som sa opytat mate niekto realne skusenosti s Praca v USA ktora sidli v Trnave a ma iba facebook skupinu ? Dakujem
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Je to nejaka blbost. Takto to vobec nefunguje. Nemame s nimi bezvizovy styk.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zdravim. Nechcem zakladat novu temu tak sa skusim opytat tu.

Pracoval tu uz niekto v zahranicnej firme zo Slovenska ako permanentny homeoffice? Teda na slovensku ma clovek len ubytovanie, ale vsetky odvody uhradza zamestnavatel krajine kde sidli. Trochu ma zaujima ako to je so zdravotnymi odvodmi. Ci si v takom pripade musim na slovensku platit sam zdravotnu.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ak je to krajina eú, tak by si mal dostať európsky preukaz zdravotného poistenia a ten ti platí všade tak ako slovenský.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No slovenský kolega, ktorý pracuje so mnou v Brne, má české zdravotné poistenie spolu s európskou kartičkou poistenca. Ku všetkým lekárom však chodí na Slovensku a je to bez problémov. Je na to nejaké tlačivo (tuším E106) v poisťovni. Keby si tam však išiel, tak im radšej nehovor, že plánuješ permanentný slovenský home office, to by ti ho nemuseli chcieť vydať. Povedz, že na Slovensku sa vyskytuješ raz za mesiac a malo by to byť v pohode.

https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna ... ladov.html
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Diki. Popozeram sa po tych tlacivach :) Neboj, to len prezistujem co ako funguje.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

baldorex napísal:Ak je to krajina eú, tak by si mal dostať európsky preukaz zdravotného poistenia a ten ti platí všade tak ako slovenský.
Platí, ale nie tak ako slovenský. Iba na akútne prípady.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To máš nejaké zákulisné informácie? Lebo tie oficiálne a z praxe hovoria niečo iné:

"O vydanie európskeho preukazu môže požiadať každý poistenec s platným poistným vzťahom. Na základe tohto preukazu máte počas pobytu v inom členskom štáte nárok na poskytnutie zdravotnej starostlivosti v rozsahu potrebnej zdravotnej starostlivosti (v terminológii EÚ ide o vecné dávky).

S európskym preukazom máte u lekára rovnaké práva, ale aj povinnosti ako domáci pacienti. Jednoducho povedané, čo im uhradí ich zdravotná poisťovňa, to vám preplatíme aj my. Čo si pacienti v danej krajine platia z vlastného (spoluúčasť), zaplatíte si sami. "
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Slováčisko/Česisko z Prahy na mnoho mnoho otázok + nejaké tipy, triky, taktiky? Plán je od júla 2017, takže na čase to už začať všetko riešiť.
Napísať odpoveď