Zdravim,
hladam nejaky soft, v ktorom by som vedel jednoducho trackovat progress projektu medzi roznymi ludmi/timami. Vysvetlim na konkretnom priklade:
Tim ludi vyraba produkt, ktory pozostava z dizajnu, backendoveho riesenia + Android, iOS a Webovej appky. Rozne funkcie projektu maju rozne zavislosti, tj napriklad pre obrazovku profilu uzivatela v appke je potrebne najprv zozbierat poziadavky od zakaznika/uzivatelov, pripravit design, pripravit backend a nasledne spravit frontend (no a otestovat, samozrejme tu je viac veci). Jednotlive zlozky riesenia su na sebe zavisle v poradi v akom som ich popisal a takto by sa mali aj dat v tomto (idealnom) softe nadefinovat.
Dalej, kedze appka je pomerne rozsiahla, tak by bolo fajn ju rozdelit na niekolko casti, tzv. "flows". Napriklad registracia uzivatela bude jeden flow, vytvorenie spravy (alebo ak chcete postu, ako na facebooku) by bol druhy flow, prezeranie vytvorenych sprav je zas dalsi flow, atd atd. Kazdy takyto flow by bol samostatna jednotka projektu a pozostaval by z veci popisanych v prvom odstavci, tj. roznych vzajomnych zavislosti veci co treba spravit.
Ked uz to mame takto vsetko pekne zhrnute, treba este podotknut, ze tieto jednotive "flows" by mali byt graficky zobrazitelne (pravdepodobne ako graf s hranami podla jednotlivych zavislosti) a kazdy clen timu si moze zaskrnut co uz ma hotove a na com sa prave pracuje, aby bolo jasne vidiet v akom stave sa projekt nachadza a "kde to drhne".
Som idealista alebo nieco taketo aj realne existuje?
Dik za odpovede.
Martin
edit1: Aby to nevyzeralo ze som si s tym nedal pracu, skusal som sa prechrustat uz roznymi sluzbami, hlavne z tohto listu: http://www.hongkiat.com/blog/project-ma ... ing-tools/ no pride mi ze ani jedna z tychto sluzieb nefunguje tak ako som to popisal vyssie. Tiez som sa skusal hrat v exceli, ci by to nahodou neslo, ale neslo to.
Software pre trackovanie progresu na projekte
-
ChallengerQo
Expert
-
ChallengerQo
Expert
Re: Software pre trackovanie progresu na projekte
Trello je super, ale je to prilis "diskretne" - nedaju sa tam nadefinovat zavislosti medzi jednotlivymi zlozkami. Dala by sa tam spravit struktura ako potrebujem, tj kazdy flow by bol jeden list, kazda obrazovka by bola jedna polozka v liste a potom kazda polozka by obsahovala este zoznam checkboxov, ktore by obsahovali napr {Android, Ios, Backend, Design...}, no problem je tu s tym ze sa to nasledne tazko upravuje. Ak by som chcel do tohto listu pridat napr testera, tak by som musel manualne prejst vsetky flowy/polozky a pridat ho tam.
Tymito problemami trpia vsetky riesenia, ktore som vyskusal. Vsade sa daju nadefinovat ulohy, da sa nadefinovat cas kedy ich treba dokoncit, kto je za ulohu zodpovedny, atd. Kadejake veci, no co realne motivuje ludi ze si spravia svoju pracu? Podla mna ked vidia, ze ostatni ludia na nich cakaju. To je presne to, preco hladam nejake riesenie kde sa daju nadefinovat zavislosti medzi ulohami (a to graficky ako graf, kde je to uplne jasne vidno). Kazdy potom jasne vidi, ako na tom stoji ktora cast projektu, kde sa na co caka a kto je na "tahu".
PS: co sa tyka ostatnych rieseni, tak slack je na komunikaciu, to pouzivame samozrejme, a ostatne co som narychlo prebehol, tak vyzeraju ako vsetky ostatne project management tooly.
trosku pleties viac veci dohromady, akoze vsetko to spada pod projektovy manazment, ale ten ma jednotlive fazy a ty ich pleties dohromady. nemyslim si ze je nejaky tool ktory by to vsetko zvladol naraz.
jedna vec je dizajn, kde vytvaras specifikaciu a dokumentaciu, rozne diagramy (flowcharty, class diagramy, process diagramy). to sa robi v nastrojoch ako visio, powerdesigner alebo smartdraw.
potom mas planovanie a exekuciu, kde uz konkretne ulohy zadelujes konkretnym timom a jednotlivcov a potom trackujes progress, tam je hromada nastrojov a rozne postupy ako kanban alebo scrum.
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2016, 13:53)
este by som sa pozrel na microsoft project, nemam s nim vela skusenosti, ale viac menej je to presne to co hladas, vies tam naklikat ludi a ulohy a trackovat postup.
jedna vec je dizajn, kde vytvaras specifikaciu a dokumentaciu, rozne diagramy (flowcharty, class diagramy, process diagramy). to sa robi v nastrojoch ako visio, powerdesigner alebo smartdraw.
potom mas planovanie a exekuciu, kde uz konkretne ulohy zadelujes konkretnym timom a jednotlivcov a potom trackujes progress, tam je hromada nastrojov a rozne postupy ako kanban alebo scrum.
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2016, 13:53)
este by som sa pozrel na microsoft project, nemam s nim vela skusenosti, ale viac menej je to presne to co hladas, vies tam naklikat ludi a ulohy a trackovat postup.
Mas tych ludi v jednej miestnosti/budove? Ak ano tak najlepsi tool je biela tabula/stena. Ak nie tak: 1/ pouzi MS project ak projekt budes manazovat ako waterfall 2/ pouzi trello, mural a im podobne ak to budes manazovat agilne.
Cim viac klikania, administracie a podobnych zbytocnosti tym menej budu ludia travit cas pracou. Preto by tento system mal byt co najjednoduchsi na vytvorenie a naslednu udrzbu (aktualizovanie).
Cim viac klikania, administracie a podobnych zbytocnosti tym menej budu ludia travit cas pracou. Preto by tento system mal byt co najjednoduchsi na vytvorenie a naslednu udrzbu (aktualizovanie).