spomalený windows - nutný zakaždým reinstall?
spomalený windows - nutný zakaždým reinstall?
Zdravím, posledné dni mi nejak beží pomaly windows, skontroľoval som ho viacerými softami a nikde mi nenašlo žiaden bordel, prečo časom win takto zblbne? je nutné zakaždým robiť reinstall alebo sú aj iné riešenia? dík
Re: spomalený windows - nutný zakaždým reinstall?
Mme Windows bezo normalne 2 az 3 roky bez reinstalacie, ziadny problem. Potom menim hardware, tak to spravim. Podla mna bude chyba v tebe alebo moze byt chyba niekde v tvojom Windowse.
Otestoval si ramky a disk, ze ci su okej? Virus, spyware, malware, nic nemas? Pouzivas aktualizacie vo Windowse?
Otestoval si ramky a disk, ze ci su okej? Virus, spyware, malware, nic nemas? Pouzivas aktualizacie vo Windowse?
disk mám nový, pc som presiel avg-ckom potom malwarebytes potom som defragmentoval disk skúsil čisa nenájdu nejaké nové aktualizácie no nič, jediné čo som nespravil je že som neskontroloval ram, možeš mi poradiť nejaký dobrý soft? dik
Ak by boli chybné ramky, zvyčajne by ti hádzalo modré obrazovky a reštarty, ale za otestovanie nič nedáš.. vyskúšaj memtest a nechaj bežať 1-2 hodky.
Skús skontrolovať disk, či nemáš chybné sektory, tie zvyknú spôsobiť zatuhnutia Windowsu. Taktiež sa uisti, že máš nainštalované všetky ovládače na chipset, grafiku, zvuk, sieťovku..
Akú máš vlastne zostavu a ktorý Windows tam dávaš?
Skús skontrolovať disk, či nemáš chybné sektory, tie zvyknú spôsobiť zatuhnutia Windowsu. Taktiež sa uisti, že máš nainštalované všetky ovládače na chipset, grafiku, zvuk, sieťovku..
Akú máš vlastne zostavu a ktorý Windows tam dávaš?
intel pentium b980 2.4ghz 4gb ram a používam win7, skontroloval som to cez ten memtest a nevyhodilo mi to jedinú chybu, teraz som tam skúsil pridať ešte jednu ram no píše mi ten memtest že could not alocate 4095mb, na tej ram nepíše či je to ddr3 ale podľa kodu na nej a internetu sedí že je to ddr3, ináč čo by to mohlo z pc urobiť ak by tam bola napr. ddr2? keď si kliknem na info o pc tak mi tam vypisuje riadne že je tam vyššia ram.
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2016, 14:37)
ináč je normálne že mi procesor vkuse beží minimálne na 50%?
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2016, 14:37)
ináč je normálne že mi procesor vkuse beží minimálne na 50%?
Nie je to normalne. Ak by bezal na 5 percent, tak okej, nieco si aj Windows vezme.
stiahol som si nejaký ram booster, malo by to oprimalizovať ram, používaš niečo podobné alebo je to zbytočnosť? kedy je to vhodné? dík
Je to zbytocnost. Ak mas navyse dost ramky, tak uplna zbytocnost. Ak mas napr. 4GB a mas tam Windows, ktory vezme 1 az 1,5GB, tak stale ti ostava dost volnej ramky na pouzivanie aplikaciami.
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zisti co ti vytazuje ten procesor na 50%
neviem ako to zistiť, proste mám všetko vypnuté a:
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2016, 15:52)
už to mám, procesor mi vyťažuje nejaký svchost.exe čo stým?
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2016, 15:54)
ukázalo sa to až potom čo som odfajfkol zobraziť procesy všetkých užívateľov
už to mám, procesor mi vyťažuje nejaký svchost.exe čo stým?
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2016, 15:54)
ukázalo sa to až potom čo som odfajfkol zobraziť procesy všetkých užívateľov
Svchost byvaju systemove procesy a v tomto pripade to skor vidim na virus alebo co. Lebo toto normalne nie je.
akurát som to našiel a robila to konkrétne služba windowsupdate, vypol som to a všetko beží ok, môžem to kľudne zakázať alebo to nieje riešenie? pc som pre istotu ešte raz prešiel malwarebytes no nič nenašiel
-
hrban
Addict
windows update, čo to asi bude, keď si novo nainštaloval win a teraz chce stiahnúť asi 10 GB aktualizácií ?
nič som neinštaloval len som sa pýtal či to bude nutné, čo sa týka tých aktualízácii mám stiahnuté všetky
Ak mas aktualizovany Win, tak vypni Windows Update cez ovladaci panel. Ale je dost mozne, ze prces bude bezat aj nadalej, potom to musis zastavit cez spravcu procesov a zakazat mu spustat sa automaticky. Ale zial, nevieme aky mas Windows, takze tazko poradit nieco konkretnejsie.
Tie ovladace mas nainstalovane?
mám poinštalované všetko, heker vypnúť to viem len ma zaujíma či to nebude len nejaké krátkodobé riešenie alebo či mi to nebude robiť problémy bez updatov?
Skusim....
Podobne problemy s svghost.exe som mal
1. ked som fungoval na crack-nutom Windows
2. ked som mal vadny HDD
odkedy som vymenil HDD za SSD a mam legalny OS tieto problemy nemam.
Podobne problemy s svghost.exe som mal
1. ked som fungoval na crack-nutom Windows
2. ked som mal vadny HDD
odkedy som vymenil HDD za SSD a mam legalny OS tieto problemy nemam.
-
hojko
Site Admin
farnell: On riesi svchost.exe a nie svghost.exe, kedze pod svghost.exe sa skryva virus. Co s tym ma vymena disku za SSD, to netusim, rovnako tak ani cracknuty Windows. Pises tu uplne bludy. Disk sa da otestovat cez HD Tune alebo inu aplikaciu, kde spravi error scan, pozrie si SMART a uz vie, ze ako na tom je disk, nepotrebuje to menit za SSD. Navyse porovnavat vykonom SSD a HDD je o inom.
-
hrban
Addict
hojo, ono ten cracknutý win s tým bude mať asi niečo spoločné, keďže 95% cracknutých winov sú s vírom
a ten svchost sa sám vypne ak bude OS komplet up-to-date, nie je možné, aby po čistej inštalácií mal všetky updaty. Niekedy treba nainštalovať pár updatov, reštartovať PC a znova sťahovať ďalšie updaty, a takto asi 5x. win7 SP1 potrebuje asi 100 updatov kým je komplet hotový a to je asi 5-10GB.
a k problému, potrebuješ stiahnúť update na windowsUpdate
Microsoft released a new WindowsUpdate Client Update to fix the slow Update searching/Installation.
Installing and searching for updates is slow and high CPU usage occurs in Windows 7
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3102810
Download:
32Bit: http://www.microsoft.com/downloads/deta ... e462b91dd0
64Bit: http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 2b52533669
Try this new Update and look if it speeds up the detection and installation of Updates over Windows Update.
a ten svchost sa sám vypne ak bude OS komplet up-to-date, nie je možné, aby po čistej inštalácií mal všetky updaty. Niekedy treba nainštalovať pár updatov, reštartovať PC a znova sťahovať ďalšie updaty, a takto asi 5x. win7 SP1 potrebuje asi 100 updatov kým je komplet hotový a to je asi 5-10GB.
a k problému, potrebuješ stiahnúť update na windowsUpdate
Microsoft released a new WindowsUpdate Client Update to fix the slow Update searching/Installation.
Installing and searching for updates is slow and high CPU usage occurs in Windows 7
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3102810
Download:
32Bit: http://www.microsoft.com/downloads/deta ... e462b91dd0
64Bit: http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 2b52533669
Try this new Update and look if it speeds up the detection and installation of Updates over Windows Update.