zavireny PC
zavireny PC
Zdravim, na nejaky ten mesiac-dva dal moj znamy notebook jeho synovi, ktory tam stiahol cokolvek bolo mozne, vratane virusov ktorych sa nevieme zbavit. Nainstalovali sme eset, malwarebytes, roguekiller... vyskusali sme to cez safemode. Zformatovali HDD---- napriek tomu, Stale je vyuzity celkom dost HDD a myslim, ze aj v pamäti je stale nieco... ceresnickou na torte je to, ze sa nam samovolne otvori google chrome a pusti sa youtube video..
nejake dalsie rady ? na nejake programy, resp ? ako dalej postupovat?
Dakujem
nejake dalsie rady ? na nejake programy, resp ? ako dalej postupovat?
Dakujem
Re: zavireny PC
sformatovat disk naozaj a nainstalovat novy system
Využijem túto tému. Mal by som jednu otázku. BitDeffender Free edition. Oplatí sa ho používať? Len free verzia na občasné skontrolovanie PC. Alebo sú lepšie free alternatívy.
Oplati, ale treba to doplnot aj o antispyware, napriklad Malwarebytes Antimalware.
Poznate nejaky free antivir, ktory naozaj funguje?
Do kompu sa mi potahalo kadeco sa mi zda. Mam tam:
GreatDeals (ponuka tovaru)
NueSearch (prehliadac) namiesto Googlu
Ako sa toho zbavit? Okrem klasickeho reinstallu systemu...
Ako sa to to tam dostalo? Nepouzivas FF/Chrome/Operu a to vratane AdBlock pluginu? Malwarebytes Antimalware tiez nepouzivas, ze by si to obcas prebehol?
Pouzi AdwCleaner na to. Ak nepomoze, tak Junkware Removal Tool.Frco napísal:Poznate nejaky free antivir, ktory naozaj funguje?
Pouzivam FF s AdBlockom. Nic ine tam nainstalovane k FF nemam.
Ono uprimne, ten moj PC sa mi zda ze mi spomaloval a spomaloval uz dlho. Neskenoval som ho minimalne rok nicim. Az teraz spomalil fakt vyrazne
plus tie GreatDeals mi tam zacali vyskakovat. Prebehol som ho nejakym free cleanerom a naslo toooolko bordelu ze az, ale nic co som postahoval to nevedelo odstranit.
Malwarebytes Antimalware - toto neviem co je. To je nejaka pasivna ochrana? Oplati sa mat vobec nainstalovane taketo nieco, pripadne nejaky antivir?
Human. - diky moc, pouzil som ten AdwCleaner a vyrazne sa to zlepsilo, zmizlo kopec bordelu, aj tie Great Deals
Akurat mi to odpalilo cely FF, tak som musel nanovo nahodit plus na vsetky stranky hesla, uff.
Ono uprimne, ten moj PC sa mi zda ze mi spomaloval a spomaloval uz dlho. Neskenoval som ho minimalne rok nicim. Az teraz spomalil fakt vyrazne
Malwarebytes Antimalware - toto neviem co je. To je nejaka pasivna ochrana? Oplati sa mat vobec nainstalovane taketo nieco, pripadne nejaky antivir?
Human. - diky moc, pouzil som ten AdwCleaner a vyrazne sa to zlepsilo, zmizlo kopec bordelu, aj tie Great Deals
Malwarebytes Antimalware je aj aktívna ochrana, určite ho nahoď a preskenuj si PC. Platená verzia vie byť aj na pozadí a neustále ti strážiť PC.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
MBAM a MBAE premium/platené a asi 2 roky žiaden vír. (ale je to asi 50€ na rok). Plus prehliadač opera s integrovaným adblock-om. Výhoda opery je v tom, že ho používa málo ľudí a veľká časť vírov ako ten GreatDeals je písana na mainstream prehliadače a to je Chrome, FF a IE. Opera síce používa chromium jadro ale víri tohoto sa dostávajú do PC cez diery, ktoré majú práve len tieto mainstreamové prehliadače a opera to má ošetrené. Netvrdím, že opera nemá diery, ale takmer nik ich nehľadá, bo to nie je mainsream prehliadač.
Ake diery ma prosim ta Chrome? A ze by Opera bola az raka jednotka? Je to rozsireny prehliadac, patri do top4 a na trhu je dlhe, dlhe roky.
Najlepší antivír je používateľ sám. Ale aby som nebol OT, tak ako free alternatívu by si mohol skúsiť buď Avast, alebo Aviru. Tieto dve AV sú naj, čo môžeš získať bez platenia. A ak by si chcel platiť, tak ja by som namiesto Malwarebytes určite odporúčal Kaspersky. Tiež ho používam, a zatiaľ maximálna spokojnosť.
-
hojko
Site Admin
Malwarebytes Antimalware nie je ani tak antivirus, nez skor program na malware, spyware a podobne. Malwarebytes Antimalware by som neodporucal ako primarnu ochranu proti virusom, ale skor len ako doplnkovy program, ktory pustis 1-2x za mesiac.
-
hrban
Addict
kaspersky som mal predtým, ale po prechode na win10 mi nechcelo zobrať kľúč, písal som na podporu a oni mi dali refund peňazí. Čiže som mal KS na pol roka zadarmo.