Potrebujem poslať list kuriérom - ako postupovať?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lord_3D
Addict
Addict

Potrebujem poslať list kuriérom - ako postupovať?

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Ahojte,
potreboval by som poslať obyčajný papierový list o hmotnosti pár gramov kuriérom, v rámci Slovenska.

Klasickú poštu nechcem zvoliť z nasledujúcich dôvodov:
  • Osoba ktorej list posielam býva v prenajatom byte, teda na zvončeku nie je jej meno.
  • Pochybujem že daná osoba pravidelne kontroluje v danom byte schránku, resp. že má od nej vôbec kľúče (to teda vylučuje aby jej tam poštárka v prípadne neprítomnosti nechala ten "lístoček").
  • Potrebujem aby kuriér v čase doručenie danej osobe volal na mnou udané telefónne číslo a list odovzdal len do jej rúk, pretože v byte býva viacero ľudí
  • Danej osobne nemôžem (nechcem) dať vedieť, že má v daný deň očakávať list. Prvý krát ju musí kontaktovať až kuriér.
Viete mi poradiť akú službu v rámci Slovenska zvoliť?

Vopred ďakujem za všetky rady.

PS: Ak by mal niekto otázky, čo vlastne riešim a čo vlastne s takouto námahou chcem poslať: Ide o veľmi osobný list blízkej osobe.
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujem poslať list kuriérom - ako postupovať?

Príspevok od používateľa melonSVK »

Kazdy kurier ti doda zasielku do vlastnych ruk, myslim ze schranky vyuziva len Slovenska Posta. Niektori dokonca ziadaju aj podpis pri prevzati, aby to mali doublechecked. Vyuzil by som niektoreho z DPD/UPS/DHL, nemam zle skusenosti s ani jednou z nich.
Lord_3D
Addict
Addict

Ďakujem za odpoveď.

Volal som do DPD, tak oni vraj nemôžu overovať totožnosť, pokiaľ nie som ich zmluvný partner, volať ale volajú :|
Poštový kuriér overovať totožnosť môže, ale ak nezastihne konkrétneho človeka, skôr ale nechá odkaz v schránke ako bude človeku volať, čo je pre mňa neprijateľné. Na druhej strane posielajú na SMS/Mail informácie že človeku príde balík, tak neviem no.

Pokiaľ by DPD posielalo SMS notifikáciu príjemcovi, tak by som do toho asi išiel.
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

par krat som vyuzil postoveho kuriera a vzdy volal
Lord_3D
Addict
Addict

Možno to vyriešim jednoducho. Neuvediem tam meno na zvončeku (ktoré sa aj tak nezhoduje s menom príjemcu) a do poznámky napíšem že je potrebné volať. Tým pádom nebude mať kde nechať papierik a isto bude volať. SMS notifikácia je k tomu ako bonus.

Nemá niekto skúsenosti, či SMS notifikácia obsahuje aj údaje odosielateľa, teda moje údaje?
Napísať odpoveď