Výber domácich spotrebičov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Výber domácich spotrebičov

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Zdarte, pomaly sa blíži nákup spotrebičov a potreboval by som pomôcť s výberom.
Bude sa jednať o
- chladničku
- práčku
- televízor

Chladnička - kombinovaná s mrazákom dole, musí byť strieborná, resp. sivá farba (biela nie), musí byť A+++
Zatiaľ máme vybraný model GORENJE NRK 6203 TX

Práčka - spredu plnená, min. 1200ot. a 7kg prádla, taktiež musí byť A+++
Zatiaľ máme vybraný model SAMSUNG WF 80F5E2 U2W/LE

Tieto dva spotrebiče musia byť z eshopu andreshop, dokopy musia byť do 1000€ po odpočítaní 15% zľavy, čiže cca. 1150€ s DPH

Čo sa týka televízie
- SMART
- uhl. min. 48", ideálne 50"-55"
- wifi
- 3D môže ale nemusí byť.
- cenovo cca. do 600€
- značku nepreferujem žiadnu
- tu nemám žiadneho favorita, nechám si poradiť

Díky moc za všetky rady
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Výber domácich spotrebičov

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Co sa TV tyka, Panasonic 50CS630E, Samsung UE48J6272.
Pripadne nad 600 eur Philips 50PFT6510, Sony 50W755C. Resp. tie prve 2 v 55".
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pri chladnicke si hlavne pozri, ze ci sa ti zmesti kvoli sirke. Medzi A++ a A+++ az taky velky rozdiel v uspore energie nie je. Pracka s otvorom vpredu sa mi zda hlupost, praktickejsia sa mi zda taka, ktora sa plni hore. Ale ak to chces mat niekde zabudovane, tak potom okej, to je potom ina situacia.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A+++ beriem kvôli firemnej výhode, kde mi bude 1/2 ceny odpísaná.
z vrchu plnená práčka určite nie, jednak kvôli výberu a hlavne kvôli tvaru.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Ten Samsung mám, ale 50 palcový, čiže má nejak 130cm či koľko. Nemôžem krivého slova povedať, kupoval som pred asi dvoma týždňami. Určite dobrá kúpa, vo filmoch som videl ktoré tam predtým neboli :D Čo sa týka práčky a chladničky ti veľmi neporadím, ale pred ddvoma týždňami dávali na STV Test Magazín kde sa venovali práce chladničkám kombinovaným s mrazničkami, určite to budú mať v archíve a môže ti to pomôcť s výberom.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

danodrevo napísal:Určite dobrá kúpa, vo filmoch som videl ktoré tam predtým neboli :D
Čo tým myslíš? :D
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

androidak napísal: Čo tým myslíš? :D
Vypadlo mi slovíčko detaily :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len nevyberat podľa dtestu....
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

schvalne som si pozrel ten dtest chladniciek a mnou vybrany model chladnicky bol na druhom mieste, takze tu zrejme ani menit nebudem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

za 600-700E uz kupis znackovy 55 palec 4K
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Za 600-700€ 55" palcov a este 4K to nemyslíš snáď ani vážne...Full Hd minuloročný model za to nekupis ty značkový 4K
Ryan Giggs
VIP
VIP

gogo956 napísal:za 600-700E uz kupis znackovy 55 palec 4K
Hej kupiš. Tie uplne najlacnejšie s najmizernejšim obrazom. Zatiaľ čo FHD za tie prachy maju o dve triedy lepši obraz.
gogo956
Redeemer
Redeemer

napr http://kagoo.co.uk/tvs/samsung-ue55ju6072 /u nas za cca 750€/ mam ja a obraz je fantasticky,neda sa porovnat s hocijakym fullhd, je jasne ze to nie je premiova trieda 4k ale oproti fullhd uplne niekde inde. Samozrejme treba to krmit 1080p a vyssie. aj co som pozeral v showroomoch tak osobne sa mi ani na jednom fullhd nezdal lepsi obraz ako na lacnom 4k. Kazdy radi ze na 4K este nie je cas, ze nie su filmy /su uz masterovane na 4k starsie/ , ze to nie je dotiahnuta technologia, ale v skutocnosti ked to clovek vidi vedla seba zapnute tak je jasne ze to len predajcovia sa snazia natlacit vybehovu technologiu..
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Tento TV ma len 50Hz panel, áno fotky môžu vyzerať uzastne, ale film,sport, rýchle scény by som na nom nechcel veru vidiet
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Všetky televízory majú panel s 50 alebo 100Hz. To že má niektorý 600Hz neznamená, že panel má 600Hz, to sú len dodatočné technológie, vylepšenia obrazu ktoré akoby spočítaš a potom dostaneš tých 600Hz, (napr. Clear Motion, Perfect Motion Rate, Motionflow XR...) každá značka si to nazve inak, a potom máš na obrázku dva TV, na jednom rozmazaný obraz (vypnutý Clear Motion) a na druhom úplne krásny (zapnutý Clear Motion).
Ryan Giggs
VIP
VIP

gogo956 napísal:napr http://kagoo.co.uk/tvs/samsung-ue55ju6072 /u nas za cca 750€/ mam ja a obraz je fantasticky,neda sa porovnat s hocijakym fullhd..
To je samozrejme uplny nezmysel.

Porovnanie v predajni ma absolutne nulovu vypovednu hodnotu pokial si nevezmes do ruky DO a televizory neponastavujes. V predajni sa da zariadit aby aj TV za 200 eur vyzeral lepsie ako ten z 1000. To je najmensi problem. Najlepsie vyzera vzdy ten, ktory potrebuju predat.

To ze sa ti obraz paci, ti nikto neberie a ani nespochybnuje. Ale tvrdenie ze najnizsi model uhd je obrazovo lepsi ako top FHD modely, je uplne, ale uplne mimo realitu. To sa neda brat ani ako vtip.
gogo956
Redeemer
Redeemer

androidak

kazdy Tv ma dokonca aj funkciu kde ukaze ako vyzeraju funkcie na zlepsenie obrazu pri zapnutom a vypnutom stave /polka obrazovky taka a polka vypnuta/

Ryan Giggs

1/ked uz chceme polemizovat nad tym co je lepsie, tak si musime najprv zadefinovat parameter ktory budeme porovnavat:

napr: gamut, rovnomernost podsvietenia,farebna hlbka, schopnost farebneho kontrastu medzi svetlou a tmavou,zakrivenie obrazu a kopec dalsich ktore ani nepoznam.

2/ urcite ze v tychto parametroch existuju FHD Tv ktore ich maju lepsie ako lacny 4K

3/ otazka skor znie nakolko je tento rozdiel subjektivne rozpoznatelny

4/na druhej strane 4K TV krmeny kvalitnym signalom ma subjektivne jednoznacne lepsi obraz uz z toho dovodu ze FHD ma rozlisenie niekolkonasobne nizsie a tym padom nizsiu jemnost obrazu.

5/pre mna osobne, moj vizualny zazitok je vyrazne podstatnejsie z kolkych bodov sa obraz sklada ako akykolvek iny parameter.
Povodne som nechcel menit tv uz za 4k ale zostat vo FHD ale ked na to teraz doma pozeram tak vobec nelutujem pri kvalitnom zdroji je obraz neuveritelny

mikioko

bez problemov na tom pozeram aj extremne sporty, zavody a co by na tom malo byt nepozeratelne? Myslis ze sa obraz zasekava/?/ alebo co presne? Osobne nedokazem postrehnut ziadne spomalenie ani inu nedostatocnost, vyvsvetli mi prosim blizsie co tam nefunguje, ja sa pokusim objektivne to na obraze najst.
Ryan Giggs
VIP
VIP

3/ O subjektivnej rozpoznatelnosti som pisal. Pacit sa mi moze uplne cokolvek, neznamena to vsak ze je to lepsie ako nieco ine. Takisto to nemozes vydavat za objektivnu pravdu. Lacny UHD proste lepsi ako top FHD v ziadnom pripade nie je.
4/ rozlisenie samo osebe neznamena automaticky vyssiu kvalitu. Jemnejsi obraz neznamena hned ze je lepsi. To je cista demagogia. Pokial su parametre o ktorych si pisal v bode 1/ horsie, tak ti vyssie rozlisenie lepsiu kvalitu nevyrobi. Mizerny obraz bude mizerny bezohladu na rozlisenie.
Navyse, velmi zalezi na sledovacej vzdialenosti, z nejakych 3 metrov tazko rozlisis na 55" FHD od UHD. Este povedz ze to sledujes odtial.
5/ to je len placebo, resp. podvedome samoutesovanie ako dobre si nakupil. Alebo si len absolutne nenarocny divak, ktory nejake negativa obrazu nedokaze vnímat a pre ktoreho je kvalita obrazu nepodstatny parameter. A pokial napises ze pre teba je podstatny pocet pixelov, tak tym je vysvetlene uplne vsetko. Potom tu ale nepolemizuj o kvalite, ktora s tym velmi malo suvisi.

Ako bolo spomenute, uz len take zobrazenie pohybu na 50 Hz UHD televizore je absolutna tragedia. Vdaka vyssiemu rozliseniu dokonca horsie ako na 50 Hz FHD. V porovnani so 100 Hz ani nehovorim.

Treba si dat take tv vedla seba a patricne nastavit. A nie domnievat sa resp. robit zavery z toho ako to vidim vystavene na predajni. V 99% predajni vidis na UHD modeloch bezat nejake reklamne 4k demo a na FHD bezne tv vysielanie, aj to vo pripojene analogovo. Tak je jasne co uputa na prvy pohlad.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ryan Giggs

pre teba je demagogia ked ked ma clovek lepsi zazitok z pohladu na obraz ktory sa sklada z 3x tolko bodov ako ked pozera na obycajny FHD? neuraz sa, ale to je podla mna nezmysel, je to uplne iny zazitok.

V poriadku, podme na tvrde fakty: uved model v cenovej hladine do cca 800E ktory ma iba FHD obrazovku ktory by si podla teba mal clovek kupit namiesto 4k Tv v rovnakej cenovej hladine.

A porovname konkretne parametre o kolko sa lisia, ked teda podla teba 4K do 800E je tragedia a FHD za rovnaku cenu je pomali zazrak.
Velmi som zvedavy.

mikioko
apropo z akeho zdroja si cerpal ze ma panel na tom Samsungu iba 50hz? lebo co som ja nasiel tak je uvadzaju 100hz napr https://www.czc.cz/samsung-ue55ju6072-1 ... 90/produkt
Ryan Giggs
VIP
VIP

gogo956 napísal:Ryan Giggs

pre teba je demagogia ked ked ma clovek lepsi zazitok z pohladu na obraz ktory sa sklada z 3x tolko bodov ako ked pozera na obycajny FHD? neuraz sa, ale to je podla mna nezmysel, je to uplne iny zazitok.
Prečitaj si poriadne čo som napisal a nevypisuj nezmysly. Lebo taketo tvrdenie je blud.
Ano, môže to byť väčši zažitok, to som predsa nespochybnil. Ale za predpokladu že bude splnenych X ďalšich podmienok (kvalita zobrazenia, vzdialenosť, zdroj....). Počet pixelov sam osebe neznamena nič. A tvrdenie že na tom vyzera nejaky HD zdroj lepšie (okrem 4K) je absolutny vymysel.
gogo956 napísal:V poriadku, podme na tvrde fakty: uved model v cenovej hladine do cca 800E ktory ma iba FHD obrazovku ktory by si podla teba mal clovek kupit namiesto 4k Tv v rovnakej cenovej hladine.
Čitať vieš?
gogo956 napísal:A porovname konkretne parametre o kolko sa lisia, ked teda podla teba 4K do 800E je tragedia a FHD za rovnaku cenu je pomali zazrak.
Velmi som zvedavy.
Ake "konkretne parametre" chceš porovnavať? :smt081 Len preboha nenapiš to čo si myslim. :psssst:

gogo956 napísal:apropo z akeho zdroja si cerpal ze ma panel na tom Samsungu iba 50hz? lebo co som ja nasiel tak je uvadzaju 100hz napr https://www.czc.cz/samsung-ue55ju6072-1 ... 90/produkt
Orientovať sa podľa popisov v obchodoch nie je prave najšťastnejšie riešenie. Toľko zavadzajucich či klamlivych informacii inde nenajdeš. Už len stranka LG tomu môže konkurovať.
Ten tvoj Samsung ma 50 Hz panel, informacia je priamo zo servisneho menu tohto modelu. Všetky 6-kove UHD modely Samsungu (JU6xxx) su 50 Hz. 100 Hz su až od JU7000. To plati aj pre tohtorocne KU.
Napísať odpoveď