Repro za 100euro
Re: Repro za 100euro
ďakujem za príklady, z tých presonus a samson sú ktoré lepšie? alebo je to v podstate to isté?
-
Ryan Giggs
VIP
Porozmyslaj radsej o tom soundbare alebo o mikrosysteme. Pre tvoje pouzitie je to lepsie riesenie.
Musím sa ešte rozhodnúť ale ten soundbar mi príde tiež ako lepšie riešenie, teraz to ale nechám tak lebo o týždeň je stužková a človek sa zapletie do organizovania ani nevie ako
tiež ma napadlo kúpiť sluchadla, možno za dané peniaze lepšie riešenie ako si užiť trochu muziky.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
sluchadla su ale menej komfortne, na to nezabudaj.
Ryan: posun z 70-100 eur hladiny na 150-200 eur hladinu je kvalitativne niekde uplne inde v tychto druhoch produktov, prihod dalsiu stovku a v cene 200-300 uz taky rozdiel nie je. Preto pisem ze prihodit stovku sa oplati.
Ryan: posun z 70-100 eur hladiny na 150-200 eur hladinu je kvalitativne niekde uplne inde v tychto druhoch produktov, prihod dalsiu stovku a v cene 200-300 uz taky rozdiel nie je. Preto pisem ze prihodit stovku sa oplati.
-
Makovnik
Medium Professional
Soundbar za 100ku odporucam najprv vypocut, aby si nebol sklamany.
70cm dlha skatula co vazi 1.8kg je uz v principe podozriva.
Skor tu vezu, len netusim teda aku. Za taku cenu som nasiel toto, ale to radsej nekupovat https://www.alza.sk/orava-dav-30-d26480 ... d=18851339
Zo systemov som pocul toto https://www.alza.sk/philips-megasound-f ... d=18857220 prekvapilo ma, ako intenzivne to basuje. Snaziva budka.
Alebo nieco take, no nemam predstavu ako to hra, treba si ist osobne omakat https://www.alza.sk/panasonic-sc-pm250e ... d=18857220
70cm dlha skatula co vazi 1.8kg je uz v principe podozriva.
Skor tu vezu, len netusim teda aku. Za taku cenu som nasiel toto, ale to radsej nekupovat https://www.alza.sk/orava-dav-30-d26480 ... d=18851339
Zo systemov som pocul toto https://www.alza.sk/philips-megasound-f ... d=18857220 prekvapilo ma, ako intenzivne to basuje. Snaziva budka.
Alebo nieco take, no nemam predstavu ako to hra, treba si ist osobne omakat https://www.alza.sk/panasonic-sc-pm250e ... d=18857220
-
Ryan Giggs
VIP
Priplatit stovku sa oplati vzdy a u vsetkeho. To je hadam jasne. To ale mozeme uplne u vsetkeho pisat ze prihod. To vie aj sam ze za viac penazi kupi lepsie. Ale ked ma raz niekto rozpocet 100€ a viac dat nemoze alebo jednoducho nechce, tak taka rada mu je platnna ako mrtvemu kabat.Fabo napísal:sluchadla su ale menej komfortne, na to nezabudaj.
Makovnik:
Vzhladom na to co taky soundbar obsahuje ta hmotnost nie je vobec podozriva. Navyse radsej nejaky so subwooferom.
Netreba zabudat naco to chce. Na filmy a na radio. To nie je prave zdroj kde by ocenil nejake studiovky typu tych samsonov.
-
Makovnik
Medium Professional
Najlacnejsi soundbar so subom je za 130eur, uz ide nad limit. Ten subwoofer je tiez len taka hracka, co ma necele 3kg.
Ale ma to ukrutnych 120W. Take watty, ze Mr.Watt sa musi v hrobe obracat. Ako som minuly tyzden videl domace kino, co ma 1000W a repra zapojene kablikom zhruba 0.15mm2, co ledva prenesu 25W, lebo s viac sa zacnu zahrievat.
Ale ma to ukrutnych 120W. Take watty, ze Mr.Watt sa musi v hrobe obracat. Ako som minuly tyzden videl domace kino, co ma 1000W a repra zapojene kablikom zhruba 0.15mm2, co ledva prenesu 25W, lebo s viac sa zacnu zahrievat.
-
Ryan Giggs
VIP
To ja netvrdim ze ten sub je zazrak. Lenze bavime sa tu o jeho konkretnych poziadavkach. Chce to k TV a u filmov mu ten sub urobi aspon nejaku atmosferu, co mu u tych mini basacikov na tych Creativoch a studiovkach nehrozi. A chce to aj kvoli radiu, co je mizerny zdroj. Tam trvat na nejakej extra kvalite nema zmysel.
Keby to chcel primarne na muziku (CD, mp3....) tak mu tie studiovky samozrejme posluzia lepsie. Lenze on ma poziadavky ine.
A ked uz by chcel co najsamlepsiu kvalitu, tak sa vyserie na BT a vezme napr. tie Microlaby a nejaky DAC. A zvukovo bude na tom omnoho, omnoho lepsie ako u nejakych Samsonov s BT.
Neviem odkial mas tu sumu, ale najlacnejsi soundbar so subom je za nejakych 90€.
A to kolko ma co wattov a kolko si vyrobca vymysli je hadam uplne jedno, takze o tom sa asi bavit netreba.
Keby to chcel primarne na muziku (CD, mp3....) tak mu tie studiovky samozrejme posluzia lepsie. Lenze on ma poziadavky ine.
A ked uz by chcel co najsamlepsiu kvalitu, tak sa vyserie na BT a vezme napr. tie Microlaby a nejaky DAC. A zvukovo bude na tom omnoho, omnoho lepsie ako u nejakych Samsonov s BT.
Neviem odkial mas tu sumu, ale najlacnejsi soundbar so subom je za nejakych 90€.
A to kolko ma co wattov a kolko si vyrobca vymysli je hadam uplne jedno, takze o tom sa asi bavit netreba.
-
Michaelo
Hardcore addict
Pricocnem sa do témy.
Hľadám nejaké repro do cca 100€ k PC. Problém je, že musia byť malé, síce mám 2m stôl, mám na ňom PC, 2 monitory a tlačiareň, takže mám miesto akurát tak medzi tlačiarňou a monitorom a monitorom a PC. Takže max 20x15xXX cm rozmery a napájať to budem na zvukovku Creative Soundblaster Zx.
Použitie hlavne seriály, hry a nejaká hudba. Momentálne na bežné blbosti používam X-MiniMax (síce žiadne basy, ale aspoň hrajú čisto
) a ak chcem niečo kvalitnejšie, tak potom používam Sennheiser PC 360.
Ps.: Mali by byť z alzy, keďže si tam teraz budem tak či tak musieť niečo objednať. Ak by nič normálne nemali, tak potom by som to zobral aj z iného e-shopu.
Ak je potreba ďalšie info, kľudne poskytnem.
Vďaka.
Hľadám nejaké repro do cca 100€ k PC. Problém je, že musia byť malé, síce mám 2m stôl, mám na ňom PC, 2 monitory a tlačiareň, takže mám miesto akurát tak medzi tlačiarňou a monitorom a monitorom a PC. Takže max 20x15xXX cm rozmery a napájať to budem na zvukovku Creative Soundblaster Zx.
Použitie hlavne seriály, hry a nejaká hudba. Momentálne na bežné blbosti používam X-MiniMax (síce žiadne basy, ale aspoň hrajú čisto
Ps.: Mali by byť z alzy, keďže si tam teraz budem tak či tak musieť niečo objednať. Ak by nič normálne nemali, tak potom by som to zobral aj z iného e-shopu.
Ak je potreba ďalšie info, kľudne poskytnem.
Vďaka.
-
Ryan Giggs
VIP
Ked mas takto obmedzeny priestor, tak pri tych pozadovanych rozmeroch ani nejake extra basy cakat nemozes. Na basy je treba objem. Tam ani vela nenavymyslas.
Maudio AV30 II, AV32,Numark N-Wave360, Tascam VL-S3
Maudio AV30 II, AV32,Numark N-Wave360, Tascam VL-S3
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja viem ze na basy je potrebny objem, bohuzial ten ma akurat tak moje telo. Doma som mal 5.1, kde jedine co ten basak robil bolo, ze dunel. Prave koli nemu som kupoval zvukovku, nech ho mozem cez SW stlmit.
Ako pozeram, vsetky tie repraky su monitory, co ja viem, su fajn na to aby si pocul vsetko dokonale, ale niesu prave idealne na samotne pocuvanie hudby a hlavne filmov. Ci toto plati skor pre tie drahe monitory ktore naozaj nezkresluju zvuk?
Inak, jedina moznost ako by som tu mohol mat viac miesta je kupit mensi stolik a nan dat tlaciaren... alebo ju niekde ukryt, kedze bezi na wi-fi...
Take "realne" rozmery momentalne medzi monitorom a tlaciarnou su na 3 flasky 1,5L magnezie
medzi PC a monitor ich vlezie 6.
Skus navrhnut aj nejake vacsie kvalitne repro (nech su cierne, kedze uplne vsetko na mojom stole (vratane neho) je cierne) a uvidim ci tam nebude az tak velky rozdiel, ze zo stola radsej vykopnem tlaciaren.
Ako pozeram, vsetky tie repraky su monitory, co ja viem, su fajn na to aby si pocul vsetko dokonale, ale niesu prave idealne na samotne pocuvanie hudby a hlavne filmov. Ci toto plati skor pre tie drahe monitory ktore naozaj nezkresluju zvuk?
Inak, jedina moznost ako by som tu mohol mat viac miesta je kupit mensi stolik a nan dat tlaciaren... alebo ju niekde ukryt, kedze bezi na wi-fi...
Take "realne" rozmery momentalne medzi monitorom a tlaciarnou su na 3 flasky 1,5L magnezie
Skus navrhnut aj nejake vacsie kvalitne repro (nech su cierne, kedze uplne vsetko na mojom stole (vratane neho) je cierne) a uvidim ci tam nebude az tak velky rozdiel, ze zo stola radsej vykopnem tlaciaren.
Spoiler
Len si "ukladam" linky na tie repro co si poslal, nech ich nemusim potom googlit:
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... -av-30-ii/
http://aparatury-pro-univerzalni-pouzit ... dio-av-32/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... n-wave360/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... cam-vl-s3/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... -av-30-ii/
http://aparatury-pro-univerzalni-pouzit ... dio-av-32/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... n-wave360/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... cam-vl-s3/
-
Ryan Giggs
VIP
Su to repraky na ktorych sa hudba robi a vznika, tak nie su dobre na hudbu? Dava ti to zmysel?
V tejto cene je zbytocne spekulovat, vsetky su daleko lepsie ako kdejake Creativy, ktore su podla teba akoze na hudbu vhodnejsie.
V tejto cene je zbytocne spekulovat, vsetky su daleko lepsie ako kdejake Creativy, ktore su podla teba akoze na hudbu vhodnejsie.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja viem ze su, problem je, ze ta hudba je cista, nie je ani studena ani tepla a o filmoch a hrach ani nehovorim. Preto sa prave pytam, ci to je to najlepsie co sa da kupit na pozeranie serialov a YT, hranie hier, pozeranie filmov a pocuvanie hudby (v tomto poradi, hudbu casto nepocuvam pokial nepracujem, co mam 9 hodin kazdy den v praci, doma skor pozeram tie serialy, YT a hram tie hry).
Pockaj, kedy som povedal ze su creative lepsie na hudbu?
Taktiez, nemam problem si priplatit. Sice si chcem teraz kupovat GTX 1080 a 32GB RAM a ta GPU co chcem samozrejme stoji u nas 900€, ale ist na nejakych 150€ kludne mozem.
Pockaj, kedy som povedal ze su creative lepsie na hudbu?
-
Ryan Giggs
VIP
To je samozrejme nezmysel ze su vsetky monitory vyrovnane a sterilne. Rozne modely maju rozny zvukovy charakter tak ak aj "nemonitorove" repro.
-
Michaelo
Hardcore addict
To som si aj myslel, hlavne o tych lacnejsich, ale predsa len monitory su proste o dost neutralnejsie ako akekolvek ine repraky.
Ale ak hovoris ze za tych cca 150€ su tamtie to najlepsie co mozem kupit, tak mi asi len ostava najst tie co vyzeraju najlepsie...
Ale ak hovoris ze za tych cca 150€ su tamtie to najlepsie co mozem kupit, tak mi asi len ostava najst tie co vyzeraju najlepsie...
-
Ryan Giggs
VIP
Ako som pisal vyssie, neda sa to takto pausalizovat. Navyse ak by aj, neutralny zvuk predsa neznamena ze to hra sucho.Michaelo napísal:ale predsa len monitory su proste o dost neutralnejsie ako akekolvek ine repraky.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tjn pravda. Predsa len, ohladne audia toho vies omnoho viac ako ja, takze sa rad opytam a poucim do buducna (snad to neberies ako nejake natahovanie alebo hadanie sa).
Takze v kategorii do cca 150€ (aj keby zaratame to, ze by som mohol dat tlaciaren inde a brat o cosi vacsie repro) su tie co si poslal to naj?
Vdaka.
Takze v kategorii do cca 150€ (aj keby zaratame to, ze by som mohol dat tlaciaren inde a brat o cosi vacsie repro) su tie co si poslal to naj?
Vdaka.
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem kolko miesta ti vytvori ta tlaciaren, ale ak ti tam vojdu, tak mozes uvazovat skor o Microlaboch 6C ci 7C. Tie ti aj slusne zadunia.
Pripadne ak by boli uz prilis velke, tak nejake vacsie monitory s 5" basakom.
Ak tym miestom pohnut nevies, tak tam toho vela nezmestis. Z tych mensich, klasickych repro k PC, tam mas na vyber nejake Creativy, ale to su tie monitory daleko lepsie. Aj na filmy.
Pripadne ak by boli uz prilis velke, tak nejake vacsie monitory s 5" basakom.
Ak tym miestom pohnut nevies, tak tam toho vela nezmestis. Z tych mensich, klasickych repro k PC, tam mas na vyber nejake Creativy, ale to su tie monitory daleko lepsie. Aj na filmy.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tjn, tie 6c su uz dost velke a 7c su neprijatelne. Skor nieco medzi tymi 6c a tymi monitormi. Idealne nieco na co nepotrebujem kupovat rozne redukcie aby som to vobec napojil do PC...
Ono, miestom by som pohnut dokazal asi aj na tie 7C, problem je, ze by boli na stole a vyzerali retardovane, plus mam len blby stol z ikey z kartonu, takze ho nechcem velmi pretazovat.
Ono, miestom by som pohnut dokazal asi aj na tie 7C, problem je, ze by boli na stole a vyzerali retardovane, plus mam len blby stol z ikey z kartonu, takze ho nechcem velmi pretazovat.
-
Ryan Giggs
VIP
Na žiadne stereo repro nepotrebuješ žiadne redukcie.