Nefunguje mi SEO ala som na osmej strane v google

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Awattar
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Nefunguje mi SEO ala som na osmej strane v google

Príspevok od používateľa Awattar »

Ahojte, uz par mesiacov riesim problem so SEOm.

Mam webovu stranku vytvorenu pomocou wordpressu, kde som kupil overeny template na Themeforest.
Webstranku som vytvoril, vsetko ponahadzoval a ponastavoval SEO pomocou pluginu Yoast seo.
Viem si povedat, ze stranka je urobena na TOP urovni s porovnanim konkurencie (asi10-15 firiem) kde par stranok ktore ako tak vyzeraju dobre, no nie kazda ma nastavene seo a vela z nich ani nevie co to je....
Ja mam SEO nastavene, moja stranka je uverejnena v zopar clankoch, aktualizovavam ju, je indexovana, staram sa o nu, vsetko by malo byt tip top ale v guugli sa nachadzam na OSMEJ strane!
Vobec neviem preco som az taaak daleko. Zatial fungujem na adwords reklamach ktore su v celku uspesne, ludia na zaklade toho volaju, som prvy a tak, je to v pohode... ale rad by som chcel mat aj organicke kliky a nie len platene.
Za ten cas vzniklo zopar novych stranok s podobnou sluzbou ktore su dokonca na druhej strane googlu!

Niesom SEO expert, ale myslim ze na to co som tam dokazal nastavit alebo mi bolo poradene mam az moc nizko ulozenu stranku v gugli.

Je tu niekto kto sa do toho vyzna a vedel by mi trochu poradit co robim zle?

Dakujem velmi pekne
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Nefunguje mi SEO ala som na osmej strane v google

Príspevok od používateľa test »

Metodika uprednostnovania Google vyhladavaca nie je znama. A v tom je ta finta. Podla toho co pises, tak mas web dobre nachysyany a tam problem asi nebude. Podla mna ny trebalo trochu vyspamovat diskusie, dake fora, weby, Facebook, hodit tam odkaz na tvoj web, niekde to spravit ako skrytu reklamu, potrebujes proste nachytat spatne odkazy. Pri stasti sa to malo dvihne aj Alexa raking, stupne navstevnost a mohol by si sa posunut vyssie. Ale ten posun a metodika nie je znama, posin moze trvat aj rok.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Problem bude podla mna v tom ze prikladas SEO velku vahu. Casy ked sa hardcore optimalizovalo na klucove slova su uz imho prec. Ciel googlu nie je zobrazovat na prvych miestach weby s najlepsim SEO, ale weby, ktore maju najvacsi prinos pre pouzivatela ktory nieco vyhladava. V opacnom pripade by ludia presli ku konkurencii pretoze by neboli spokojni s vysledkami vyhladavania od googlu. Za prilisnu snahu o ,,optimalizaciu", pripadne pouzitie praktik ktore su na black-hat hranici moze google weby aj penalizovat a este k tomu, neustale sa ten algoritmus upravuje a meni. Netreba si nechat radit od nejakeho Fera ,,SEO experta", ktory dava rady bez toho aby mal dokazane ci to naozaj funguje lebo na druhej strane barikady stoji google a tam nepracuju dementi a ten ma k dispozicii trochu ine zdroje...

V dnesnej dobe google skor analyzuje kvalitu a originalitu textu a zohladnuje napriklad mieru preklikov a aj to ako dlho clovek na webe stravi. Napriklad dajme ze si na prvej stranke vyhladavania na poslednom mieste. Ked google vyhodnoti, ze na tvoj web klikne viac uzivatelov ako sa bezne klika na posledny odkaz a stravia tam v priemere viac casu ako na ostatnych weboch, tak ta posunie vyssie. To znamena ze je dolezite hlavne nastavit dobry titulok a description, aby ludia klikali co najviac. Zaroven by to nemal byt len click-bait lebo ked ludia z toho webu hned odidu, google to zacne detekovat a web bude penalizovany. Skratka treba mat v prvom rade kvalitny a prinosny obsah.

A stale pomahaju KVALITNE backlinky najlepsie od webov ktore maju u googlu dobru reputaciu a tykaju sa podobnej oblasti.

Zdroj: https://www.amazon.com/SEO-2015-Beyond- ... entries*=0
Awattar
Light Professional
Light Professional

TEST: Viem viem ze nie je znama, ale aj napriek tomu som vsetky overene veci som spravil, a aj tak som uplne vzadu, to ma serie.

Ropman: raz som to nastavil, teraz som to trochu optimalizoval asi po dvoch mesiacoch.. PPC mam tiez nastavene uz dlho.. nevenujem sa tomu denno denne, skor v adwords sa babrem viac.
Jasne, rozumiem..
A obsah myslim ze mam kvalitny. Ked teda mozem sem pastnut web, bez toho ze by ma niekto zdrbal ze reklamu, stym ze si vytvorim backlink a este mi mozno niekto vie pomoct, tak preco nie :D

www.zdronu.sk

Klucove slovo ktore je asi najvyhladavanejsie: Letecke zabery
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

no ten prvy web ma letecke zabery v nazve domeny (to pomaha asi najviac) v titulku, h1 a aj v description. ty to nemas nikde z toho...
Awattar
Light Professional
Light Professional

letecke zabery tu su tri domeny.. .eu .sk a este jedna.. nemalo zmysel robit dalsiu, kazdopadne ano, je to vyhoda.

H1 - je ten kde mam napisane " o nas " ?
a description je konkretne kde? to je to kde mam " Skvele letecke video... " ?

Lebo mam pocit ze vsade pcham toto slovne spojenie
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

za H1 mas H3 a az potom H2...
Awattar
Light Professional
Light Professional

Boccaccio:

nerozumiem prepac.

H1: O NAS
H3: VITAJTE
H2: Z DRONU

ono to ma byt poporade, h1,2,3 ?
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Ano, samozrejme.
Nastuduj si zaklady SEO (myslim to v dobrom) :)
Awattar
Light Professional
Light Professional

Jasne, myslim ze mam nieco nastudovane, dost som toho precital, len napr toto som nikde nevidel.

Ak by si mal este nejake taketo uzitocne rady, tak urcite by mi velmi pomohli :).

Dakujem
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

H1 ma byt iba raz a ako prve, H2 az H6 moze byt x, pricom dodrzuj strukturu (nadradeny element musi byt o prave 1 "level" mensi):
Prílohy
Heading-Tags.gif
(5.03 KiB) 570 stiahnutí
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pochybujem, ze poriade H tagu ho posunie o 6 stran vyssie v Googli. To bude skor maly poctom spatnych odkazov + maly poctom navstev.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

to som ani nevrdil, ale opravit by sa to patrilo, tak isto ako opravit tuto chybu:
http://validator.webylon.info/check?uri ... ronu.sk%2F
Awattar
Light Professional
Light Professional

Dakujem pekne.

Poradie velkosti fontov som uz na hlavnej stranke upravil
http://zdronu.sk/

Letecke zabery do H1 vkladat nebudem, mam to uz na podstranke " Letecke Zabery "

Ten problem uz riesim s koderom.

Spatnych odkazov, teda stranky na ktorych je uverejnene moja stranka je do 10 ? :D
Navstev mam denne cca 18-25 a sem tam vyskoci na 50. Vacsina chodi aj z platenej reklamy.

Mate este nejake pripomienky ktore by sa vedeli zapracovat a pomohli by mi v seo?

Dakujem velmi pekne
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mal by si sa pozriet tiez na .htaccess a zjednotit stranku. Teraz ti funguje zdronu.sk aj www.zdronu.sk. Zjednot to na www.zdronu.sk, aby ta teda bez www automaticky presmerovalo. Pomohlo byt ti aj HTTPS, ale tam by si si musel kupit certifikat za par eur a neviem, ze ci by bol tvoj poskytovatel webhostingu ochotny nahodit ti ho, ked ho nemas kupeny cez nich za 5x vyssiu sumu.

Tu si si uz reklamu a backlink spravil, takze teraz musis ist inde. Tych spatnych odkazov mas strane malo, skus sa postupne behom dni a tyzdnov registrovat na rozne stranky, ako su uz fora, online hry a neviem co vsetko mozne, do profilu si udavaj homepage na tento web, najdi si dake diskusie kde sa netreba registrovat a skus tam nejak zakomponovat odkaz na tvoj web, proste spravit skrytu reklamu, ktorou ziskas backlink na tvoj web. Google hodnoti backlinky aj podla PR skore (Google Page Rank), hojko.com na PR3. Ale su weby, ktore maju PR4 alebo aj PR5 na Slovensku, backlinky na weboch s vyssim PR maju vacsiu vahu. To, ze mas backlinky zo Seat fora je pekne, ale kludne sa regni aj na VW Club, Audi klub a ine weby, vsak otazku o kupe auta mozes pridat predsa aj tam, pripadne sa spytat na olej do tvojej fiktivnej audiny, ale backlink sa predsa rata... Skus sa poriet sem, mozno najdes nieco na inspiraciu: http://blog.pizzaseo.com/sk/lepsie-pozicie-2015/
Awattar
Light Professional
Light Professional

Hojko dobreee ten seat :D, tam chodim aktivne.. Dobry napad aj s tymi ostatnymi znackami, urcite to skusim, dakujem!
Staci mi tam zalozit jednu temu - teda jeden jediny prispevok stym ze bude dole v popise vidiet moj link ?

Ohladne www. a bez www som uz nieco cital pri zlepsovani seo, len neviem kde sa to konkretne nastavuje takze tam som nepochodil, skusim o to poziadat mojho kodera.

HTTPS je SSL ze? websupport to ma za 50eur na rok, cez nich to pojde jedine ak si to u nich kupim, som si isty ze by neboli ochotni mi nahodit nieco vlastne... https://www.websupport.sk/ssl-certifikaty

Na pizzaseo je vyborny clanok, vela som z toho vela, este viac som si zobral, dakujem.

Jednu vec som ale doteraz nespojazdnil a tou je google search console. Vlastnictvo nahodene, overene, funkcne, ale ziadne statistiky mi to neukazuje :(.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Pretože máš www aj bez www. Musel by si si nahodiť obe do search console, ale ako bolo povedané zjednoť to a nahoď si tam jednu aktívnu verziu.
Ja som ťa našiel na "letecké zábery" na 3. strane.
Odporúčam napísať nejaký obsažnejší článok 1000-2000 slov. Ideálne rozdelený na 2-3 časti a vzájomne tie články prelinkovať.

SEO sa dá robiť aj inak, odlíšiť sa. Vidím, že si založil youtube kanál, ktorý mi nefunguje. Youtube je podľa mňa ideálny na tvoju službu. Padlo tu, že doména leteckezabery je prvá lebo to má veľkú váhu. To je pravda. Ja by som založil youtube kanál s názvom Letecké zábery a takisto aj instagram profil a robil backlinky. Jednak sa v Youtube môžeš posúvať na prvé miesta, jednak sa video môže v SERPe posunúť na popredné miesta. Predstav si situáciu, kedy je tvoja konkurencia 1.-4. pozícia a tvoje video na 5. pozícii. Čo myslíš, kam najprv klikne user? Na tvoje video, pretože vyzerá inak ako zvyšných 9 výsledkov. Odtiaľ ho už môžeš pekne poťahať za nitky až na tvoj web. Takisto instagram, vidím, že máš ale omnoho zaujímavejší content by boli fotky kde sú nejaké zaujímavé zábery z výšky. Hrady, zrúcaniny, hoci aj kúpalisko. Podľa mňa nikoho nebude zaujímať fotka teba s dronom v aute, fotka dronu na zemi, na moste.. atď, chápeš. Kľudne vytvor facebook skupinu ak ešte neni s názvom napr. Letecké zábery slovenských pamiatok/zaujímavostí/whatever a za peknými fotkami sa ľudia pôjdu zadrhnúť. Tu všade je priestor na organické prekliky. Niekto môže oponovať, že to sú neni tvoji zákazníci ale ver, že aj odkaz z takej skupiny dobre poslúži, že medzi tisíckami očumovačov nájdeš svojho zákazníka, že instagram profil s názvom letecké zábery a na ňom odkaz bude gúglu indikovať, že aha tu sa niečo deje s leteckými zábermi. Pohraj sa s keyword plannerom, či nenájdeš nejaké longtaily napr. aj k tým leteckým záberom. Ja nepoznám tvoju cieľovku, čo hľadajú. Letecké zábery na stavbe? pri haváriach? pri atrakciách? udalostiach? Cieľ na dlhšie výrazy.
To si pýta zvlášť článok "Kde všade vám poslúžia letecké zábery?"
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mne sa paci co tu bolo spomenute, ze skusit vyuzit YouYube, hodit tam dake videa, ukazky, zaujimavosti. Aj na web, pripadne aj FB a Insta.
Awattar
Light Professional
Light Professional

PhYs0c:

V prvom rade dakujem za tvoju odpoved.

Hehe, google asi chce aby som sam seba nasiel na 8. strane, aby som si platil adwords :D.
Kazdopadne dakujem za info!

- Ohladne www., moj sikovny koder to uz nastavil, len v guugli sa stale pod " zdronu " zobrazujem ako zdronu.sk (teda url link) ale asi sa to musi este aktualizovat - ci?
- Search console mam nastavene na www.zdronu.sk, a nevidim tam vobec nic.
- Prave teraz jeden chlapik o mne pise nieco, tak uvidime co to spravi.
- Na youtube moje videa su, ale 80-90 percent veci co striham ide mimo moj youtube (btw moj mainjob je www.crotproduction.sk ((dufam ze ma neukamenujete za backlink (ked tak to mozem potom editnut, keby hej :D))) a ohladne zdronu to je tak, ze vela fotim pre firmy cize to ide mimo YT a hlavne tocim pre firmy a ludi co tocia klipy, cize dam surove zabery a hotovo.. Tie surove zabery sa pouziju v klipoch ktore si uploadnu sami interpreti, ja mam jedine link v credits na konci videa alebo v popise.
- YT channel fixnuty dakujem!
- vsetky socialne siete chcem mat pod znackou " zdronu " pretoze letecke zabery je strasne siroky pojem.. to je ako keby instagram: auto alebo instagram: hotel ...rozumies.. dalsia vec je ze ked uz, moze to propagovat tie dalsie firmy. Preto ked som stymto zacal, chcel som nieco podobne, lahko zapamatelne, trochu primitivne, a skratka pre slovakov :D. Z DRONU.
- Co to je SERP?
- Ohladne fotiek instagramu mas dost pravdu, najprv som to chcel zalozit na " awesome " fotkach z dronu, ale teraz som nejak lenivy to screenovat, upravovat, exportovat, preposielat si na mail a stahovat do insta, kazdoapdne si to zapisujem ze to musim robit, pretoze takychto screenov z videi mam asi milion.. Popripade ich upravim 30 naraz a kazdy druhy den budem zverejnovat na insta/fb
- Facebook ohladne tychto fotiek moze byt zaujimavy.. hmm. dakujem.. spravujem si ich svojich asi 4-5, bojim sa ze sa mi dalsi nechce spravovat, resp nemam cas na toto uz, takze skor by som to orientoval na ten insta /zdronu/
- Keyword planner je konkretne co ? Nejak som to skumal, to je ta funkcia ktora mi navrhne synonyma a rozne ine klucove slova?
- Ohladne vyuzitia leteckych zaberov som tiez uvazoval, ze spravim extra sekciu kde popisem to, co sa stym da robit.. teda letecke snimky pozemkov, rodinnych domov, hotelov, firiem, arealov, vedia to vyuzit developeri kde si do fotky vlozia svoje 3Dcko, realitky, atd atd..

Btw, moji klienti su:
- asi 80percent ludi co tocia klipy, vyuzivaju moje letecke sluzby do ich prac
- graficke firmy ktore potrebuju nieco odfotit a vlozit do fotky vizualizaciu
- rozne velke firmy, ktore si chcu nasnimat svoj areal, stavbu..

Napisal si tu velmi vela uzitocneho, ako aj ostatni uzivatelia a myslim ze mam toho dost co zapracovavat.. Dakujem velmi pekne
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

inac to www / bez www nebola chyba, lebo v kode si mal nastavenu kanonicku adresu, takze pohoda
Napísať odpoveď