Nedari sa mi nainstalovat W7/W10
Nedari sa mi nainstalovat W7/W10
Ahojte. Mam problem s instalaciou win, ci uz 7 alebo 10. Win7 mi nabootuje, ale ostane to pri ciernej obrazovke a instalacia sa dalej nehybe (cierna obrazovka vtedy, ked ma hned na zaciatku bootovania nabehnut okno s win) a win 10 mi nabootuje tiez, ale nahodi win okno (tiez len obrazok) asi tak 5 min to stoji a potom BSOD. Aktualne mam WIN10 32bit, no dokupoval som RAM a SSD a z toho dovodu som chcel prejst na win 7 alebo 10 64bit, no neuspesne... viete mi poradit co spravit?
aktualny HW:
CPU: Intel Core I5 650
MB: GigaByte P55-UD3
RAM: 2x2GB + 2x4GB obe Kingston HyperX zapojene du dual chanelu
GPU: GigaByte GTS450
HDD: WD Caviar Blue 640 GB SATA + 120GB SSD
Skusal som reset biosu, odpojeny WD, nove ram odpojene a proste stale to iste.. dakujem za cokolvek
aktualny HW:
CPU: Intel Core I5 650
MB: GigaByte P55-UD3
RAM: 2x2GB + 2x4GB obe Kingston HyperX zapojene du dual chanelu
GPU: GigaByte GTS450
HDD: WD Caviar Blue 640 GB SATA + 120GB SSD
Skusal som reset biosu, odpojeny WD, nove ram odpojene a proste stale to iste.. dakujem za cokolvek
Re: Nedari sa mi nainstalovat W7/W10
Mas dobre instalacne medium?
Sprav si USB instalacku cez https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... ndows10ISO
Je to rychlejsie ako DVD a hlavne mas to priamo od MS.
Pripadne ak by si odpojil SSD a nechal iba WD HDD, tak by to slo?
Mozes SSD pripojit inde a otestovat, ci je v poriadku?
Ine ma momentalne nenapada, treba poskusat a budeme vediet viac.
Sprav si USB instalacku cez https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... ndows10ISO
Je to rychlejsie ako DVD a hlavne mas to priamo od MS.
Pripadne ak by si odpojil SSD a nechal iba WD HDD, tak by to slo?
Mozes SSD pripojit inde a otestovat, ci je v poriadku?
Ine ma momentalne nenapada, treba poskusat a budeme vediet viac.
Vyskusal som win7 z dvd, z usb, mam asi 5 roznych winow, dokonca som splasil win10 original na dvd a tiez nic.. Skusal som aj win 8 aj win 8.1... Ssd som prepajal do viacerych sata portov a vysledok rovnaky... Proste beznadej 
Ja sa nedostanem ani po vyber hdd.. Len mi zacne nabiehat ten obrazok s logom win pred instalackou a tam to skonci...
Dnes vecer skusim co povie ten link...
Ja sa nedostanem ani po vyber hdd.. Len mi zacne nabiehat ten obrazok s logom win pred instalackou a tam to skonci...
Dnes vecer skusim co povie ten link...
Skus otestocat ramky cez MemTest86, ze ci nebude chybna pamat. Alebo by mohla byt chyba aj v doske. Lebo sa mi nepozdava, ze sa vsetky Win zaseknu.
No to by mozne bolo, len mne 32bit windows mi normalne nabehne a fungujem na nom... Ale dam to prebehnut pre istotu...
Fungovat mozes fungovat, ak je uz dlho nainstalovany. Ak MemTest86 nenajde chybu, tak skus vsetko poodpajat, od mechaniky, po tlaciaren, webkameru pripadne vyber aj grafiku a nechaj len integrovanu (ak ju mas). Mozno by SSD chcelo vymenit za normalny disk. Disk mas v biose nastaveny na AHCI alebo ako emulovany IDE disk?
Skusim vsetko odpojit ako pises, no klavesnicu mam na usb a z klavesnice mys tiez usb. Gpu vyberiem a peocesor ma inegrovanu grafiku, tak by to na tom mohlo frcat. V biose som prepinal z IDE na AHCI a to iste...
A disk mam aj klasiku sata, ale je jedno ci mam pripojeny ssd alebo klasiku, to iste do kolecka... Je mozne, ze to bude len nejaky primitivizmus v biose, no co ma napadlo, som skusil. Vravim, skusim to, co si napisal a dam vediet...
//autoeditácia príspevku (14 Jún 2016, 21:14)
memtest mi spustilo, a pri nejakych 16% restart PC... vsetko som od nervov rozobral, zapojil znovu a nechal som len povodne RAM 2x2 GB, a funguje instalacia normalne.. asi som kupil zle RAM... musim to zistit..
A disk mam aj klasiku sata, ale je jedno ci mam pripojeny ssd alebo klasiku, to iste do kolecka... Je mozne, ze to bude len nejaky primitivizmus v biose, no co ma napadlo, som skusil. Vravim, skusim to, co si napisal a dam vediet...
//autoeditácia príspevku (14 Jún 2016, 21:14)
memtest mi spustilo, a pri nejakych 16% restart PC... vsetko som od nervov rozobral, zapojil znovu a nechal som len povodne RAM 2x2 GB, a funguje instalacia normalne.. asi som kupil zle RAM... musim to zistit..
skus nechat iba nove
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Alebo skus otestovat kazdu ramku samostatne. Tak zistis, ze ktora je chybna. Ale stale to moze byt chyba aj v ram slote na doske.
jj, čiže otestovať každú ramku samostatne a aj každý slot samostatne..
ramky vsetky OK... len nechcu spolupracovat, aj ked nechapem preco... a neviem preco ma nenapadlo dat len nove RAM... Zatial to funguje, idem spravit boot usb a vecer sa vrhnem na preinstalovanie asi... no a povodne 2x2GB ram asi predam... zatial dakujem za rady 
ked uz nevies co vymysliet, treba skusit aj na prvy pohlad nelogicke riesenia 
To ano
ale instalacka sa cvekne rovnako... Takze mozem skusat dalej 
Nerozumiem, ved uz si pisal, ze nove ramky idu OK, resp. ako si dosiel k zaveru, ze nove so starymi nespolupracuju?