Jedna sa o rozsiahly, dlhotrvajuci problem, no skusim v skratke...
Babke (95) sa pred par rokmi vyrazne zdravotne pohorsilo. Byvala na dedine (30km od mesta) v dome so spolocnym dvorom, kde druhy dom vtedy prestavovala jej dcera s muzom (mamina sestra, uz na dochodku). Tak sa vtedy rozhodlo ze babka bude byvat s nimi v dome, ze to bude pre babku lepsie ako ist do bytu v meste alebo do ustavu. Dovtedy sme spolu s babkou gazdovali my, chodili tam na vikendy, nakupovali sme jej atd...
Poslednych par mesiacov musi moja mama pocuvat neustale nadavky, osocovania a ponizovania zo strany sestry a jej muza, ako sa ona o babku nestara, ako nic nerobi, ako si ona dochodok predstavovala inak a podobne. Nehovoriac o tom, ze v poslednom case jej teta este zacala robit rozne naschvaly... Samozrejme mama chodi stale do prace, ma domacnost v meste a zivi rodinu. Na dedinu chodi kazdu volnu chvilu co ma, berie si dovolenky ked sestra s muzom potrebuju ist do mesta, popr. na dovolenku/vylet. Sama jej navrhovala, ze kludne mozu chodit na vylety, nakupy len nech jej to povie vopred, nech si prehodi smenu v robote alebo zoberie dovolenku.
Samozrejme, tete nikto neupiera, ze sa stara o babku viac, ze toho musela obetovat viac, no mama toho viac urobit nemoze, musi do tej roboty chodit no momentalne je psychicky na dne kvoli tetinym reciam...
Otazka teda je, ako zacat komunikovat aby sa tento konflikt aspon urovnal na nejaku normalnu uroven, kedze dobre vztahy medzi sestrami tam uz nebudu nikdy (aj z inych dovodov ofc)
Je to velmi v skratke, mozno z toho vyplyva, ze mama toho moze robit viac, ale jednoducho nemoze a teta do nedokaze/nechce/nema zaujem pochopit...
Za kazdu kontruktivnu radu a post dakujem