Ryan Giggs
1/v com je problem so vzdialenostou? je nejaky problem s posunutim nabytku? ano sedim presne 2,80m
2/aj obycajne DVD ako zdroj signalu vyzera vdaka upscalingu lepsie na 55 4K ako na 55 FHD, ale to iba z nudze,
dnes uz nie je problem si zohnat remasterovane Bluray na 4K, ci Netflix a pod. a obsahu bude uz len stale viacej,
existuju aj 4k satelitne kanaly /nepozeram,neviem blizsie/
Výber domácich spotrebičov
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Výber domácich spotrebičov
1. Ano je problem so vzdialenostou. Ved o tom to cele je. Od urcitej vzdialenosti nie je rozdiel ludskym okom viditelny. A 2,8 m je dost na hrane aby si dokazal rozoznat rozdiel medzi UHD a FHD. A ked to mas dalej tak tych 55" nema ziaden vyznam. Z toho UHD nema nikto nic.
A nie, nie kazdy ma moznost hybat nabytkom.
2/ Ano, vyrobcovia TV vynasli perpetum mobile. Z hovna uplietli bic. Nielenze uplietli, on dokonca plieska.
Neexistuje ziadna zazracna technologia, ktora z horsej kvality vyrobi lepsiu. Tak tu netrep nezmysly, nikto z nas nespadol z visne. Predpokladam ze ked toto tvrdis tak si si vedla postavil 55" FHD a porovnal z rovnakej vzdialenosti.
Pre tvoju info, upscaling ma kazdy TV, aj HD ready aj FHD. A ked tam pustas dvd kvalitu, tak ten TV ktory ma nizsie rozlisenie, si musi vymysliet menej pixelov, preto to na nom vyzera lepsie.
Ved si urob jednoduchy experiment. Najdi si obrazok v rozliseni dvd. A v nejakom editore ho zvacsi na FHD rozlisenie, a potom na UHD. Potom sa mozeme zas porozpravat.
4K satelitnych kanalov je asi 8 ci 10, z toho 4-5 su len demo slucky. Jeden je Fashion TV, arabske spravy a zvysne nevysielaju nativne 4k a teda to nie je 4k kvalita.
3/ uz si porovnal parametre?
Uhd TV su fajn, ale aby to malo zmysel, musi to byt velka uhlopriecka (aspon 65"), alebo sediet velmi blizko, a musi byt pripravene na 4K kvalitu (quantum dot, hdr, rec2020...). A taky tv veru 700, ani 1000 a ani 1500 eur nestoji. Tie lacne UHD su cisto o marketingu, v ziadnom pripade nie o kvalite. To su vyhodene peniaze.
A nie, nie kazdy ma moznost hybat nabytkom.
2/ Ano, vyrobcovia TV vynasli perpetum mobile. Z hovna uplietli bic. Nielenze uplietli, on dokonca plieska.
Neexistuje ziadna zazracna technologia, ktora z horsej kvality vyrobi lepsiu. Tak tu netrep nezmysly, nikto z nas nespadol z visne. Predpokladam ze ked toto tvrdis tak si si vedla postavil 55" FHD a porovnal z rovnakej vzdialenosti.
Pre tvoju info, upscaling ma kazdy TV, aj HD ready aj FHD. A ked tam pustas dvd kvalitu, tak ten TV ktory ma nizsie rozlisenie, si musi vymysliet menej pixelov, preto to na nom vyzera lepsie.
Ved si urob jednoduchy experiment. Najdi si obrazok v rozliseni dvd. A v nejakom editore ho zvacsi na FHD rozlisenie, a potom na UHD. Potom sa mozeme zas porozpravat.
4K satelitnych kanalov je asi 8 ci 10, z toho 4-5 su len demo slucky. Jeden je Fashion TV, arabske spravy a zvysne nevysielaju nativne 4k a teda to nie je 4k kvalita.
3/ uz si porovnal parametre?
Uhd TV su fajn, ale aby to malo zmysel, musi to byt velka uhlopriecka (aspon 65"), alebo sediet velmi blizko, a musi byt pripravene na 4K kvalitu (quantum dot, hdr, rec2020...). A taky tv veru 700, ani 1000 a ani 1500 eur nestoji. Tie lacne UHD su cisto o marketingu, v ziadnom pripade nie o kvalite. To su vyhodene peniaze.
testoval som to na tomto videu
Pri sledovani do 3metrov od obrazovky je vidiet rozdiel medzi 1080p a 2160p. Pri statickom obraze dokonca medzi 1080p a 1440p.
S okuliarmi, bez nich vidim rozmazane.
Pri sledovani do 3metrov od obrazovky je vidiet rozdiel medzi 1080p a 2160p. Pri statickom obraze dokonca medzi 1080p a 1440p.
S okuliarmi, bez nich vidim rozmazane.
-
Ryan Giggs
VIP
Jasne, ze kvalitnejsi zdroj na tom istom TV bude vyzerat lepsie ako ten zdroj horsi. Neviem co si tym chcel povedat.
-
galbavymartin
Light Professional
Zhora plnená práčka je totálna blbosť ak je miesto na spredu plnenú.hojko napísal:Pri chladnicke si hlavne pozri, ze ci sa ti zmesti kvoli sirke. Medzi A++ a A+++ az taky velky rozdiel v uspore energie nie je. Pracka s otvorom vpredu sa mi zda hlupost, praktickejsia sa mi zda taka, ktora sa plni hore. Ale ak to chces mat niekde zabudovane, tak potom okej, to je potom ina situacia.
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk