Externý HDD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
H4D
Novice
Novice

Externý HDD

Príspevok od používateľa H4D »

Ahojte. Chcem kúpiť externý HDD 2 TB, ale počul som, že lepšie je kúpiť normálny disk do PC a k nemu rámik s redukciou SATA - USB. Čo je na tom pravdy?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Externý HDD

Príspevok od používateľa heker »

Neviem kde so to pocul. Kup si normalne externy HDD a mas pokoj. Mas istotu, ze to bude fungovat, ze ti nebude odpajat disk ako sa to obcas stane pri tych lacnych externych boxov, mas tam plnohodnotu zaruku a zaplatis mozno o 10 eur viac. Ale nemas ziadne starosti.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Kedysi sa na tom dalo usetrit, ale v dnesnej dobe je cenovy rozdiel minimalny. Zaruka je rovnaka a ak ti aj disk po zaruke odide, tak externy HDD sa da lahko rozobrat a disk si mozes vymenit. Navyse k externemu disku casto dostanes aj software od vyrobcu na automaticke zalohovanie.
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Áno, dá sa rozobrať box a vymeniť HDD, ale nie pri všetkých modeloch. Napr. populárna rada WD Elements a Passport ultra (vo vnútri Green/Blue) majú integrovany usb na HDD, takže ak sa pokazí elektronika, disk nevie pripojiť cez SATA k PC. Podobne má aj Samsung M3 Portable.
Seagate má opačne, napr. Expansion portable alebo Backup rada majú normálne cez SATA a vo vnútri ten istý disk ako v M3 Portable, čiže Samsung Spinpoint M8.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Ak by si mal zaujem, mam na predaj USB 3,0 BOX - uplne novy, zaruka 2 roky.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Záruka určite nieje rovnaká a hlavne, ak kúpiš samotný disk+box, tak si disk vyberieš , aký chceš.
packie34
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa packie34 »

H4D: za mna by som doporucil ten Samsung M3 Portable ;) Ma 2 TB velkost a kym to cele zaplnis tak mas pokoj na dlhu dobu.Je maly a dost rychli a funguje aj na USB 2.0 a 3.0 co je dost vyhoda.Kupil som ho asi pred 2 rokmi a som s nim uplne spokojny.Na zalohu a filmy priam idealny.
Napísať odpoveď