OnePlus One

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
dasti555
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: OnePlus One

Príspevok od používateľa dasti555 »

A ten pocit keď sa tešíte na oznámenie a všetko a zrazu zistíte že to nemôžete dostať :D tak si nejaký ten rôčik ešte požijem s 1+1.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tak DHL mi poslalo SMS ze dnes mi dorucia balik... Tak uvidime :-)
/Tak uz aj dorazil. Zatial postrehy - velkost rovnaka ako 1+1, drzi sa prijemne, displej je krajsi. Viac zatial povedat neviem :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

To si kedy objednával, že už ho máš? :)

Ja som sa včera bol trochu pohrať s novučičkým 1+2, hneď po vybalení z krabice som aktualizoval systém na 6ku.. systém pohodička, takmer identický s CM13, ktorý mám na svojom súčasnom mobile. Čo som sa najviac bál veľkosti, je naozaj ešte prijateľná, dá sa to držať v ruke. Naozaj ma to pekne nažhavilo na 1+3, musím si spraviť nejakú bokovku na neho.

:)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Objednaval som predvcerom, 19:13, dorucene dnes rano :)
brm
Darca
Darca

Aha, ale si zaplatil poštovné..
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ano, priority shipping. Ale cital som na fore rozne skusenosti (nie SK), kde niektori dostali telefon za 2 dni aj bez neho. To uz ale nezistim co by bolo keby :)
Fotky sem davat nebudem, tych je dost v recenziach. Len postrehy oproti 1+1:
-citacka odtlackov je velmi rychla, mam zatial ulozene 4 odtlacky
-OxygenOS nepodporuje na home screene zmenu mriezky (iba 4x4, velke/male ikony na tom nic nezmiena). Takze bud sa zmierit alebo iny launcher... Dal som si Trebuchet launcher z CM13 ktory dobre poznam, takze som spokojny :)
-Tak isto sa na hornej liste nedaju nastavit % baterie v ikone (na CM som mal kruh a v nom %). Tu sa da len ikona, kruh, iba %.... ale to su detaily :)
-DualSIM funguje OK (Orange + O2). Obe su na prijme, data mam iba na Orange. V pripade ze prebieha hovor na jednej zo SIM, druha je nedostupna. Riesenie je bud ze dostanem SMS o tom ze sa mi snazil niekto dovolat, alebo si presmerujem hovory v pripade nedostupnosti na tu druhu SIM a dostanem tak notifikaciu o cakajucom hovore. To je ale nepodstatne, Orange pouzivam 99% casu.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

jj, ja osobne používam Buzz Launcher, asi jediný z toho milióna, čo sa mi páčil, ostatné mi prišli ako strata času

...btw, hype zo mňa už opadol...osobne jedným z hlavných dôvodov na upgrade by bol foťák...teda STomko, 1+1 máš ešte stále ? Neporobil by si fotky ? Exteriér aj interiér, najlepšie položené na niečom, čo sa nehýbe a cca z rovnakého bodu..teda ak by som ťa mohol poprostiť samozrejme..alebo trebárs len postaviť telefón na parapetu, čo je dobrá stabilizácia a odfotiť čo je vonku :lol:
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Zopar foto - automaticky rezim, HDR off. Foto su zmensene (50%) a skomprimovane (70% kompresia) cez Zoner Photo Suite kvoli velkosti.
Prílohy
OP1_1.jpg
OP3_1.jpg
OP1_2.jpg
OP3_2.jpg
OP1_3.jpg
OP3_3.jpg
OP1_4.jpg
OP3_4.jpg
OP1_5.jpg
OP3_5.jpg
DropDead
Addict
Addict

vieš mi to poslať na mail, prípadne uložiť na google drive (ak používaš) a poslať link ?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Takze som musel spravit factory reset :-)
Dovod bol jednoduchy. Na OPO som pouzival automaticke pravidla pre prioritny mod - teda kazdy vecer o 22:00 sa mi vypli vsetky notifikacie okrem hovorov, a trvalo to az do 7:30 rano. Pri prvom spusteni OP3 a obnoveni nastaveni zariadenia sa mi synchronizovali aj tieto nastavenia. Problem je v tom ze na OP3 v OxygenOS chyba moznost nastavenia automatickych pravidiel, a okrem toho sa mi o 22:00 nezapinal prioritny mod, ale tichy mod, a v OxygenOS som teda nemal moznost zmenit to. Cize iba ak by som vzdy po 22:00 prepol alert slider na iny profil a spat.

Uvazoval som aj o zmene na Cyanogen, avsak okrem ineho (zatial) nepodporuje Dash Charge, o co by som nerad prisiel.

Pripominam ze vsetky tieto veci co mi vadia su vacsinou suvisiace s tym ze som pouzival nieco inak predtym ako teraz, avsak pre bezneho pouzivatela by nemali predstavovat vacsi problem :)
brm
Darca
Darca

Na rôznu automatizáciu vecí (vrátane zapínania/vypínania nočných profilov) môžem doporučiť platený Tasker (2,99€). Mám v ňom vytvorené rôzne profily, ktoré sa spúšťajú na základe rôznych podmienok - od času, dňa v týždni, polohy podľa BTS, pripojenia k Wifi, spustenej appky atď.. Výhoda, ak si povedzme po 22:00 niekde v meste, nezapne sa ti tichý/prioritný mód, kým neprídeš domov - neprídeš do dosahu svojej BTS alebo svojej wifiny.

Funguje to bez ohľadu na použítú romku a mobil, drobné zmeny v "naprogramovaní" správneho profilu môžu nastať jedine pri rôznych verziách androidu (KK, LP, MM).

;)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ano, poznam rozne aplikacie. Len moja "smola" bola v tom ze na OPO som to pouzival native v systeme, na OP3 sa mi to synclo aj ked som to nechcel bez moznosti zmeny :)

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2016, 15:05)
Tak som si objednal aj sandstone cover... telefon je celkom klzky, aj ked som ho mal polozeny na gacui ci vankusi a cital spravy. S krytom je to OK, fotak nevycnieva (co nebol problem aj tak, nakolko sa neposkrabe len tak lahko).
Co sa tyka mojho okolia, minimalne dalsi 3 znami si objednali oneplus 3 a nelutuju (jeden presiel z 1+1, druhy z sgs3 a treti z nexus 5)
brm
Darca
Darca

Si kupoval originál kryt z ich stránky?

Mobil zatiaľ v pohode? Ako vidíš baterku v porovnaní s 1+1? :)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ano, original. Objednal som to s kamosovym mobilom kvoli postovnemu. Ani mi tak nevadi hlinikovy povrch, resp. obavy ze by sa znicil, len je fakt klzky :-)
Baterka je u mna porovnatelna s 1+1, cize standard jednodnovy telefon. Trosku som zmenil navyk - bol som zvyknuty nabijat v noci a zacinat den s 100%. Teraz je mi to jedno, doma s dash chargerom to dobijem z 0 na 100% za hodku, a v praci mam klasicku nabijacku, takze nie ne problem to kdekolvek dobit.
brm
Darca
Darca

Veď preto, som sa zľakol, že si kvôli krytu platil poštovné.. :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

majitelia 1+3 ako je na tom baterka? staci tych 3000?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Je to jednodnovy smartphone pri beznom pouzivani, 2 SIM, LTE. Nie je na tom o nic horsie ako 1+1, akurat sa s dash charge nabije o poznanie rychlejsie :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

dik, cital som podobne reakcie len som chcel empiricku skusenost od niekoho tu
DropDead
Addict
Addict

...už párkrát sa stalo, že 1+1 vytuhol...napríklad zdal sa v pohode, ledka blikala kvôli upozorneniu, chcel som ho zapnúť ale márne nešiel, ani po pár sekundách - len tvrdý reštart...

to by bolo v pohode, ak by dnes v noci nezatuhol znovu a tým pádom mi nezvonil budík...ako ja som ok s takýmito problémami ale toto je už moc...ak mám byť úprimný, ak by mi niekto teraz podal nový telefón...kľudne aj 3310, tak 1+1 hodím prvým oknom z najvyššieho poschodia..
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja napriklad nic take nepozorujem. Kludne to moze byt nejaka blbost... Skusal si factory reset? Mas posledny OxygenOS?
Napísať odpoveď