Je možné vypnúť klávesnicu na laptope?
-
camo
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Je možné vypnúť klávesnicu na laptope?
Zdravím,
Viem mi niekto povedať, či sa dá vypnúť klávesnica na laptope. Konkrétne Lenovo e550.
Včera som ju trochu ofŕkal vodou a začalo mi to samovoľne písať znaky. Ja si samozrejme pripojím cez usb klávesnicu druhú, ale tá vstavaná si pritom píše svoje. Takže text vyzerá ne111111111jak t1111akto. Vie mi niekto poradiť ako vypnem tú originálnu?
Ďakujem.
Viem mi niekto povedať, či sa dá vypnúť klávesnica na laptope. Konkrétne Lenovo e550.
Včera som ju trochu ofŕkal vodou a začalo mi to samovoľne písať znaky. Ja si samozrejme pripojím cez usb klávesnicu druhú, ale tá vstavaná si pritom píše svoje. Takže text vyzerá ne111111111jak t1111akto. Vie mi niekto poradiť ako vypnem tú originálnu?
Ďakujem.
Re: Je možné vypnúť klávesnicu na laptope?
Zrejme nijak. Jedine, ak by isla vypnut v biose, co aj tak asi nepojde. Radsej si mal nechat notebook cely den vypnuty, nech to vyschne, aby to nezoxidovalo a nezoskratovalo.
-
camo
Medium Expert
No to si ma moc nepotešil. Notebook som chvíľu potom vypol a celú noc bol vypnutý aj bez batérie, aby sa to vysušilo. Ale ráno, to robilo zase.
-
Andi_Cibula
Addict
Odpoj ju. K vačšine mogbukov je na YT návod ako sa klábosnica odmontuje. Tak ju odmontuj, odpoj káblik a namontuj naspat.
mozes ju deaktivovat resp odinstalovat driver v device manageri - zalezi podla OS aky pouzivas
existuju programy na vypnutie mysky, klavesnice, otvarania mechaniky - hladaj pod pod toddler keyboard/mouse
klavesnica je zvycajne lahko pristupna, tak ju mozes deaktivovat tym, ze ju odpojis od dosky
existuju programy na vypnutie mysky, klavesnice, otvarania mechaniky - hladaj pod pod toddler keyboard/mouse
klavesnica je zvycajne lahko pristupna, tak ju mozes deaktivovat tym, ze ju odpojis od dosky
-
camo
Medium Expert
Andy_Cibula:
Sundevil:
A keď odinštalujem driver, tak bude fungovať klávesnica cez usb?
Ako to pomôže, že ju odmontujem a primontujem naspäť? Okrem toho je notebook ešte záruke, takže sa v ňom moc rýpať nechcem. Návod ako vybrať klávesnicu som už našiel, ale aj poznámku "connection to motherboared is little tricky and you has to be careful."Tak ju odmontuj, odpoj káblik a namontuj naspat.
Sundevil:
A keď odinštalujem driver, tak bude fungovať klávesnica cez usb?
Tym, ze odinstalujes driver, nic nedosiahnes. Klavesnica bude stale napojena na el. obvod a moze skratovat celu dosku.
-
camo
Medium Expert
Môže to mať za následok, že sa odpáli celý notebook?
Ano, pokial nastane skrat na doske, co je pri vode velmi casta pricina. A to ti reklamaciou neprejde, pretoze uvidia, ze to bolo obliate vodou.
-
camo
Medium Expert
Hmm, takže z diskusie vyplýva, že vypnúť to nejde a ešte mi hrozí, že odpálim dosku.
Ďakujem za pomoc.
Ďakujem za pomoc.
-
guess.whoo
Redeemer
normalne to rozober, odpoj flex a zloz..robota na 15 minut
-
camo
Medium Expert
Tak som to rozobral a súsim to dať niekde do prievanu.
Držte mi palce.
Držte mi palce.
-
guess.whoo
Redeemer
no pochybujem ze to zaberie..nechaj tu klavesnicu odpojenu a modli sa, aby ti vydrzal este aspon nejaky cas
Rozobrat a vysusit si to mal dat hned ked sa stalo, nie na dalsi den.
-
camo
Medium Expert
Však to zase nebolo toľko vody. Je tam nejaká fólia a možno pod ňou sa to drží. Čo sa na tom vlastne môže pokaziť? Však to sú len spoje. Či?
Skrat, skrat a skrat. Vsak si skus doma prepojit kablov lavy a pravy kolik elektrickej zasuvky, ze co sa stane.
-
camo
Medium Expert
Takže vy tu by ste na 100% kupovali novú klávesnicu? Nedávate tomu už žiadnu šancu?
-
guess.whoo
Redeemer
mozno ti ani nova klavesnica nepomoze lebo zvacsa odide konektor na doske. jedine externa
vsak uvidis, uz by to malo byt suche po takom case
vsak uvidis, uz by to malo byt suche po takom case
-
camo
Medium Expert
Klávesnica stále nič. Počítač funguje normálne. Už som ho kôli dátam viac krát spúšťal. Takže to skúsim reklamovať - klávesnica mala byť vodeodolná.
//autoeditácia príspevku (11 Aug 2016, 12:52)
Keby to niekoho zaujímalo, tak klávesnicu mi vymenili v rámci záruky zadarmo. Na eshope totiž bolo uvedené, že je vodeodolná a schválili mi to.
//autoeditácia príspevku (11 Aug 2016, 12:52)
Keby to niekoho zaujímalo, tak klávesnicu mi vymenili v rámci záruky zadarmo. Na eshope totiž bolo uvedené, že je vodeodolná a schválili mi to.