zapojenie autorádia

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
MARTINHARD
Expert
Expert

zapojenie autorádia

Príspevok od používateľa MARTINHARD »

Dobry den,

chcel by som poziadat o pomoc niekoho kto sa vyzna v zapajani autoradii.
Situacia je nasledovna: vymienal som stare radio za nove.
Stare radio sa mi v aute dalo zapnut aj bez toho aby som pootocil kluc na bateriu.
Toto nove sa zapne az tedy, ked je kluc v polohe baterky (toto bolo po prvom spusteni radia potom nastalo nizsie uvedene)
Po zapojeni a zapnuti noveho radia hralo ok. Zmena nastala ked som vypol auto - radio stale islo.
Skusal som ho vypnut tlacidlom, ale nic sa nedialo. Po chvili sa radio vyplo samo ale o potom sa zrazu opat zaplo.
Pri tomto samovolnom zapnuti radia som pocul zvuk ktorý znacil, ze zaplo bateriu ale na displeji v aute sa nerozsvietila kontrolka, ktora signalizuje ze je bateria zapnuta.
Chyba bude asi zrejme v napajani kabla ISO, len neviem ako to prerobiť.
Vedel by mi niekto poradit?

Foto davam do prilohy:
Prve dve foto su z noveho radia, zvysne 2 - kable z auta.
Prílohy
WP_20160622_17_51_22_Pro.jpg
WP_20160622_17_51_43_Pro.jpg
WP_20160622_17_54_36_Pro.jpg
WP_20160622_17_54_53_Pro.jpg
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: zapojenie autorádia

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tie ISO konektory samotné s tým nič nemajú. Na druhej fotke máš konektory v tej priehľadnej bužírke. Pri bývalom aute (Škoda Octavia I) môjho brata bol problém s tým, že si nedržalo rádio pamäť. Bolo treba medzi sebou prehodiť tie konektory v tej priehľadnej bužírke. Prehoď ich medzi sebou a otestuje ako sa bude rádio chovať. Pripoj to tak, aby bol pripojený žltý kábel z ISO konektoru na ten šedý kábel. A potom šedý kábel z ISO konektoru na žltý kábel.

Ak zmena nenastane, musíš si buď zohnať elektrickú schému zapojenia rádia v tvojom aute, alebo premerať káble, kedy a na ktorom kábli máš napätie pri vytiahnutom kľúči, alebo pri zapnutom kľúči.
MARTINHARD
Expert
Expert

Príspevok od používateľa MARTINHARD »

Diky, nakoniec som prehodil zlty a cerveny kabel a zatial sa zda vsetko v poriadku.
Este mam 1 otazku - ten modrobiely kabel je na dialkove ovladanie (vysuvanie) anteny - mam len obycajnu antenu bez vysuvania - mam to odpojit z tej buzirky alebo to mozem nechat zapojene?
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Nevšimol som si na tej fotke aj ten červený kábel. A ten modro biely môžeš nechať zapojený. Ničomu to neublíži.
Napísať odpoveď