emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal:ano, ked ja neviem smeti vyhodit, tak si ich zoberem so sebou

taktiez, ked sa mi chce srat, tak poviem autobusarovi, nech mi zastavi na najblizsom odpocivadle a nevyserem sa v strede autobusu

to su zakladne pravidla, ktore treba v Europe dodrzovat, taketo prasce tu nemaju co robit
ak chces smeti vyhadzovat ci uz v tabore, ale nikde inde potrebujes potebujes na to vrecia alebo kontajnery. ak zriadovatel tabora neposkytne dost moznosti na vyhodenie je problem. a aj ked budu tisice rozmyslat, ze napriek tomu, ze na chrbte nesu vsetko co maju, ale urobia po sebe poriadok, tak tie smeti prenesu inde, kde na to tiez nie su pripraveni. co je horsie: smeti na luke pri dialnici, alebo na stanici v centre hlavneho mesta?

na sranie sa musis vediet odohdnut. a ked jazyk nie je problem, tak je budem problem dovera. nevieme ci nemal sofer rozkaz nezastavit, lebo mozu ujst.

utecenci, ktori su vacsinou moslimovia by po sebe nenechali flase a plechovky od alkoholu. ale ak aj ano, tak nie v takom mnozstve.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Porovnavat futbalovych fanusikov a imigrantov je dalsie miesanie jablk s hruskami.

Kym v pripade fanusikov ide o skupinu ludi vyhladavajuci plytku emotivnu zabavu posilnujuc sa alkoholom je uz zo svojej podstaty toto odkazane na produkovanie bordelu. Ale v pripade imigrantov sa ma jednat o znicenych ludi utekajuc pred vojnou.

Kadzopadne, keby len odpadky bol jediny problem migracie, by boli snad spokojny vseci, hold ale topiaci sa aj slamky chyta tak musi vytahovat kazdu blbost aby sam seba utvrdil v tych svojich lziach.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal:co je horsie: smeti na luke pri dialnici, alebo na stanici v centre hlavneho mesta?
samozrejme, ze na luke, z tej sa to dostava vyrazne tazsie
na sranie sa musis vediet odohdnut. a ked jazyk nie je problem, tak je budem problem dovera. nevieme ci nemal sofer rozkaz nezastavit, lebo mozu ujst.
nie, toto neberiem
nema to logiku
utecenci, ktori su vacsinou moslimovia by po sebe nenechali flase a plechovky od alkoholu. ale ak aj ano, tak nie v takom mnozstve.
kontext?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

butthead: Nabudúce ma okarmuj bez tých patetických výlevov, absolútne ma nezaujímajú. Ja ťa hodnotím podľa príspevkov na fóre. A keď o niečom nemáš ani páru, tak to zbytočne nevyťahuj do diskusie a neoperuj s tým, škodíš len sám sebe.

//autoeditácia príspevku (22 Jún 2016, 21:44)
beardie napísal:samozrejme, ze na luke, z tej sa to dostava vyrazne tazsie

nie, toto neberiem
nema to logiku

kontext?
kali: Spomínam to práve v tom kontexte, ktorý som načrtol. Lebo sa jedná o evidentné pokrytectvo istých ľudí, ktorým vadí len jedna skupina. Navyše, táto kauza "odpadky" bola nechutne zneužívaná na demagógiu a propagandu.
beardie
Redeemer
Redeemer

pokojne sa mozeme bavit aj o Silvestri v Nemecku, tam toho bolo tiez dost zneuzivaneho, hlavne tie zenske
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:kontext?
na obrazku su kartony od multipackov piva, plechovky, flase. o moslimovia maju odporucane alkohol nepit. alebo sa aspon neozrat ako diva zver. a aj to dodrzuju
beardie
Redeemer
Redeemer

Nezdá sa mi, že by niekto niečo také niekedy rozporoval
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb napísal: na obrazku su kartony od multipackov piva, plechovky, flase. o moslimovia maju odporucane alkohol nepit. alebo sa aspon neozrat ako diva zver. a aj to dodrzuju
-to bude asi individualne, nielen Silvestrovska noc v Nemecku zjavne ukazala nieco ine.
Pravda je taka, ze aj v prisne moslimskych krajinach typu Egypt ci Iran hlavne mladi ludia piju hlavne v noci alkohol na tajnaša dost bezne. Vecsinou z toho profituju /domaci/krestanski priekupnici s alkoholom ktori maju pravo nim disponovat na zaklade svojho nabozenstva.
jackb
Redeemer
Redeemer

nepochybne. ale alkohol je u priekupnikov tak drahy, ze si ho mozu dovolit len ti z navyssej spolocenskej triedy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Utecenec v aylovom centre nozom tazko zranil dalsich siestich azylantov

https://polizei.brandenburg.de/presseme ... men/305175

jackb

ano alkohol v Irane je skutocne velmi drahy, ale co viem osobne z rozpravania jedneho cloveka ktory dlhsi cas zil v Teherane
tak ho niekedy piju aj mladi ludia na bytovych parties zo strednej vrstvy. Oni ho totiz piju velmi malo, jednak nan nie su zvyknuti a jadnak keby to na nich bolo jednoznacne vidiet tak sa lahko dostanu do velkych problemov s nabozenskou policiou ktora ma kompetencie hoci aj v noci vliezt do sukromneho bytu a zistovat co tak kto robi a ci je spravne obleceny /tyka sa hlavne zien/.
jackb
Redeemer
Redeemer

ja to zase viem od Kuvajtana a Indonezana. v Kuvajte sa da kupit len ilegalne a clovek riskuje vsetko s tym spojene. v Indonezii nie je problem alkohol kupit, pre miestnych je problem jeho cena. kedze si ho nemozu dovolit, tak nepiju.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja to viem iba o tom Teherane, ze ked zistili ze je z Europy tak mu predaj ponukali tajne vsade.
Oni ho nepiju sposobom ako tu ze clovek ide krcmy a da si za vecer 5piv a 3borovicky. Tam len tak decentne do naladicky a stupa im to rychlo.
Neverim ze v Kuvajte nezozenies alkohol pre moslima. Osobne nemam skusenost, ale som precital kopec clankov a blogov cestovatelov o tejto krajine. Je to iba fasada navonok, iba hra na dokonalu moslimsku krajinu ale realita je ina. Funguje tam čulý cierny trh uplne rovnako ako v kazdej inej krajine a nitky vedu kam-skus si v duchu tipnut. :wink:
Alkohol,prostitutky a pre narocnejsich urcite aj nejake tie drogy. Ze ano, ale je to drahe? Je to relativne,
pretoze zivotna uroven a prijmy su jedny z najvyssich na svete a bezne naklady na zivot nizke.
Indonezia je iny pripad, chudobna krajina tak tam ta cena bude urcite trochu problem.
jackb
Redeemer
Redeemer

tak mozno spoluziak, ktory je doma vojak musi hrat formu. alebo ak by jeho niekto nabonzoval, tak ma po kariere a tak celkovo. v UK pije a travi noci v kasinu. ale zase ani v chodeni do mesity sa nepretrhne.

Indonezan sa skutocne smeje z toho, ze ked sa rozhodneme navstivit hoc aj na mesiac, tak nas najviac bude stat letenka. a po nej uz len pivko. ale to mu vzdy kontrujem, ze na rovniku bude aj nasincovi jedno dost a bude to mat taky efekt ako ked dame 3-4 v skotskom pube. ten ale na rozdiel od Kuvajtana pravidelne chodi na modlitby. ale ako pisem, pivko neodmieta a ked sa do triedy objednala pizza, tak aj ked si pytal taku co je hallal, tak nakoniec jedol aj sunkovu a salamovu...

no moslimovia na Balkane si pivko ficia. len v Novom Pazare sa zmenil majitel restiky a ten uz pre pocestnych alkohol nemal. ale este juznejsie su vsade slnecniky so znackami piv a orosene lahvace vykukuju z chladniciek.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
mas infos z prvej ruky co je super, preto by urcite nielen mna zaujimalo co si vypozoroval, ze aky nazor maju na liberalnu Europu moslimski spoluziaci? Beru to ze "super, take doma nemame" alebo to povazuju za urcity stupen skazenosti a moralneho upadku?
jackb
Redeemer
Redeemer

moslimski spoluziaci ani byvali kolegovia neprejavili problem s az takmer extreme liberalnou Britaniou. v praci nam sefovala Slovenka. nikto je neodporoval a Pakistanci/Indovia nemali problem s respektovanim supervisoriek, alebo s pomocou kolegyniam.

v skole to Kuvajtan berie tak ako pises: super toto by doma slo len tazko, preco si to neuzit. je tu aj s manzelkou a detmi. jeho pani som s nim videl len raz. mala na hlave hidžáb, ale nebol problem s tym, aby sme si podali ruku a vymenili si par zdvorilostnych fraz. ako som pisal, on si to fakt uziva. v piatok na diskoteku poobzerat baby a potom do kasina. a vsade aspon pivko. jeho arabski kamarati sa spravaju rovnako. neidu na diskoteku, kde sa pravidelne biju opite zenske a celkovo sa to protivi aj mne, s tym, ze by sli "hejtovat". tancuju, hadzu pohladmi na zenske... ziadne vynimocne spravenie sa na vonok.
ako vojak sa ale nerad vyjadruje ku politike. ale ked na to pride, tak tvrdi, ze za vsetko mozu USA. a rozcertil sa, ked spomenul Izrael. ten podla neho nie je, je len Palestina. na druhu stranu sa orientuje v "Pismach" - cudoval sa, preco sa predstavujem ako Kubo, ked Jakub je "meno velmi cnostneho proroka zo Stareho zakona, popularneho medzi moslimami. aj vy krestania mate v Novom zakone dalsich dvoch."

Indonezan nie je party animal, ale ako som pisal, nema problem ist na pivko, alebo obcas na diskoteku. tiez nehejtuje co okolo seba vidi, alebo to neda na sebe poznat. jeho som sa v zime pytal na to ako je to so zakazom "vystavovania sa hudbe". on sa z chuti zasmial a povedal, ze to v Indonezii dodrzuje len zopar ludi. a ja som to uplne pochopil az ked ma pozval na prezentaciu ich krajiny. ukazalo sa, ze kultury ich ostrovov by bez tanca a hudby vlastne neboli. rovnako Indonezanky, ktore tam boli, sice mali na hlave jednu zo satkovych prikryvok ale to bolo cele. jedli pred ludmi (co, podla mojej ucitelky arabciny, nie vsetky moslimske zeny mozu) a nemali problem ma oslovit a opytat sa na nazor a podobne.

jediny Neeuropan, u ktoreho som postrehol zdesenie z moralneho upadku bol spoluziak z Ghany. je krestan, zdiela citaty z pisma, kazdu nedelu a vo sviatok v kostole. ale ked videl v kniznici bozkavat sa dvoch muzov, tak bol na velmi dlho vyvedeny z miery.
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

Mám niečo k téme, aj keď sa to týka Rakúska. Nedávno tam prebehli voľby, kde tesne prehral "populista". Situáciu vraj zachránila inteligentná Viedeň, tupá sedlač z vidieka volila populistu proti migrantom. Toto sú známe fakty.

Strávil som dlhší čas na tom Rakúskom vidieku ako turista, pokecal s domácimi, obyvateľmi, majiteľmi penziónov a reštaurácií o bežnom živote.

Vo vedľajšej obci vláda umiestnila do jednej turistickej ubytovne migrantov. Neviem aký majú legálny status, ale majú voľný pohyb a aj ho využívajú. To je samozrejme v poriadku. Keďže v tej obci sú minimálne služby, na nákupy chodia po hlavnej ceste pešo do druhej väčšej dediny. Videl som tade chodiť dvojice, aj skupinky 6-8 migrantov (sú tam iba muži, ženy žiadne). To je samozrejme tiež v poriadku. Len som sa vždy pozastavil nad tým, prečo jeden černoch z tej skupiny je oblečený v hrubých nohaviciach, svetri a cez ruku má hrubú páperovú bunbu - keď je vonku 28°C a pečie zhora aj z asfaltu...

Ako sa tak bavím s domácimi, všetci sami od seba spomenú migrantov a aké majú s nimi problémy. V okolí sa veľmi zvýšila kriminalita. V obchodoch kradnú po skupinkách, do košíka dajú jednu plechovku piva, no v oblečení a bunde (áno to je ten veľmi zimomrivý migrant) majú skované fľaše s drahým alkoholom. Riešenie je bežné, zavolá sa polícia. Ale je tu problém.

Ak takto v minulosti kradol Hans alebo Helmut od vedľa, šiel do basy a bol pokoj.

Teraz príde polícia, migranta zatkne. No o pár dní sa ten migrant vráti a kradne opäť. Tu ten sedliak z dediny vidí, ako nejak zlyháva systém, ktorý ho doteraz slušne chránil. 

Chlapík mi hovorí, že je to zlé, domáci sú nešťastní...ale že to je ešte horšie. Nedávno išla 21 ročná slečna vlakom do Viedne, za bežného dňa. Na stanici na ňu skočili dvaja migranti, zavreli sa na záchod a znásilnili ju. Dievča má psychické problémy, páchatelia neznámi, nepodarilo sa ich identifikovat. Iba sa vie že boli migranti...

Bežní ľudia majú problémy, boja sa. 

Z ich pohľadu má viedenská kaviarnička humánne rečičky ako migrantom treba pomôcť, ale reálne s nimi ani neprídu do styku. Zato sedliaci z dediny si vyžierajú reálne problémy a sympatie s migrantami a Viedňou strácajú, navyše vidia, že polícia a systém akosi v tomto prípade nefunguje, či zlyháva...

Preto vidiek hlasoval tak ako hlasoval a vôbec sa tomu nedivým. Podľa mňa tam nežíjú hlúpi sedliaci, ako som na FB čítal názory bratislavskej kaviarne....žijú tam ľudia, ktorým zabehnutý systém nerieši problémy a začínajú inklinovať k extrémistom, ktorí riešenia ponúkajú....
hughito
Redeemer
Redeemer

Ono stačí, aby sa kriminalita trestala rovnako u všetkých. Také je to jednoduché. Neviem nakoľko sú takéto reči reálne, lebo proste ľudia majú tendenciu si veci prikrášľovať, ale určite nie je v poriadku, aby emigranti mali nejaké privilégia v tomto smere.
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

Áno to by bolo riešenie, domáci by boli spokojní v podstate tiež, systém na ich ochranu by fungoval ako doteraz...

Lenže reálne to nie je možné. Väznice majú tiež svoje limity, keby dali do basy každého, do mesiaca sú naplnené...takže určité prehrešky sa začínajú prehliadať...

Riešenie by podľa mňa bolo, každého migranta/žiadateľa o azyl v prípade trestného činu okamžite vyhostiť - lenže je tu opäť problém, kam? A organizácie na ľudské práva to tiež nedovolia....

Ale toto je teoretické hľadanie riešenia, domáci zatiaľ žijú svoj život, resp.boj...A preferencie druhej strane neustále rastú....na prekvapenie štandardných politikov....
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak tie limity určite nie sú až tak naplnené, ale ak by išlo o podobnú drobnú a najmä opakujúcu sa kriminalitu, to vyhostenie je dobrým riešením.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Zakon ma platit pre vsetkych rovnako a u tazkych trestnych cinov ci opakovanych recidiiv by trest mal byt vykonavany aj inac ako iba vo forme preplacania "statneho hotela".

Nasilie hlavne na zenach zo strany imigrantov v AT je velmi castym javom hlavne vo viedenskom metre. Neprejde snad tyzden aby regionalne noviny o niecom takom nepisali. Potvrdzuju to aj domaci, akonahle vidia niekoho potmavsieho tak sa presuvaju prec aby sa vyhli pripadnemu konfliktu, realnych pripadov je totiz tak vela ze nikto si nechce koledovat o pruser.
Kakaovnici tiez postupne preberaju drogovy biznis.
Napísať odpoveď